Læs også:

Close
(Foto: Per Morten Abrahamsen/Søren Wibroe)

Kulturguide: Oplevelser i oktober 2021

Kultur  | 

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i oktober 2021, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i oktober 2021 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense samt øvrige danske byer.

Oplevelser i oktober 2021 i København

Dans2G0: Den danske ballets største mester hyldes i ny forestilling

135-285 kr. 1, 22. og 30. oktober. Det Kongelige Teater.

(Foto: Per Morten Abrahamsen/Søren Wibroe)
(Foto: Per Morten Abrahamsen/Søren Wibroe)

Dette års Dans2Go dedikeres til den største mester i Den Kongelige Ballets historie, nemlig August Bournonville.

August Bournonville har skabt nogle af de mest ikoniske balletter fra 1830-1877 i sit knap 50-årige virke som danser, koreograf og balletmester ved Den Kongelige Ballet. I dette års Dans2Go dedikerer vi hele aftenen til manden bag klassikerne og dykker både ned i historien om mesteren og hans særlige trinsprog.

Læs mere her.

The Art Fair Kunst for alle – Lokomotivværkstedet Cph

75 kr. 1.-3. oktober. Lokomotivværkstedet, Otto Busses Vej 5A.

(Foto: Ritzau)
(Foto: Ritzau)

Når dørene slås op til messen ”The Art Fair Kunst for alle 2021” i Lokomotivværkstedet er 150 kunstnere og en række gallerier klar til tre intense dage fra fredag 1. oktober til søndag 3. oktober.

Messens navn: ”The Art Fair Kunst for alle” skal tages helt bogstaveligt. Her er nemlig både kunst af kendte galleriers nøje udvalgte, etablerede kunstnere og en stor mængde selvstændige, professionelle kunstnere samt det, man kan kalde vækstlaget i dansk kunstliv, forstået som de nye, upcoming talenter.

Læs mere her.

MØ spiller koncert i Den Grå Hal

Fra 455 kr. 22. oktober. Den Grå Hal, Christiania.

(Foto: Live Nation)
(Foto: Live Nation)

Danmarks egen MØ annoncerer et intimt liveshow i Den Grå Hal den 22. oktober 2021. Mega popstjernen har planer om at transformere Den Grå Hal til ”The Motordrome”, med et specielt designet nyt show, for at fejre sit kommende album. MØ’s set, der er skabt specielt til København, vil kombinere favoritter fra hele karrieren med debut af helt ny musik, som hun endnu ikke har optrådt med.

Læs mere her.

Oplevelser i oktober 2021 i Aarhus

Debutkoncert med Tessa

345-575 kr. 2. oktober. Aarhus Congress Center.

Da Tessa annoncerede sine første headlinerkoncerter, var de udsolgt på blot to minutter. Verdenssituationen har rykket koncerterne til efteråret 2021, men efter massiv efterspørgsel bobbes formatet nu op med større lokaler i hhv. K.B. Hallen og Aarhus Congress Center.
Tessa er rullet tungt ind på airplay, streamingtjenester og landets scener. Undervejs har hun smadret alle fordomme om, hvorvidt en kvindelig artist med et gevaldigt karatespark kan placere sig midt i det danske hiphophierarki.
Læs mere her.

Aarhus hyggeligste markedsdage

Gratis. 10. oktober. Turbinehallen, Aarhus. 

Flagstang Markeder er Aarhus’ hyggeligste marked i hjertet af centrum. Det er et mangfoldigt, men dog lokalt, samlingspunkt for børnefamilierne, de unge, de gamle og turisterne. Det er en oase midt i byen i et intimt og grønt miljø.

I Mølleparken med masser af græsarealer, blomsterbede og åen lige ved siden af, vil der over i sommeren blive skruet godt op for hyggen, når Flagstang Markeder ruller ud med 100 loppestande. Alt sammen udendørs og med fri adgang.

Læs mere her.

Koncert med Alphabeat

405 kr. 11. oktober. Musikhuset Aarhus.

Danskerne skal helt op og danse på stolene, når Alphabeat bringer fællessang og unik popfest til Musikhusets Store sal.

Det er allersidste chance for at høre Danmarks største fest-orkester live, når den anmelderroste sekstet tager hitmaskinen ud i koncertsalene til oktober 2021! Og det har de tænkt sig at gøre ved at invitere danskerne med til storslået afslutningsfest.

Læs mere her.

Oplevelser i oktober 2021 i Odense

Cocktail Festival Odense

Fra 295 kr. + billetgebyr. 2. oktober. Seebladsgade, 5000 Odense C.

Lørdag den 2 oktober 2021 slår vi dørene op til Odenses første Cocktail Festival.

Fra kl. 11:00-16:00 kan du for bare 295 kr. + billetgebyr besøge Cocktail Festivalen og smage på intet mindre end 15 signatur cocktails i hyggelige omgivelser til musik, leg og underholdning. Melder sulten sig, er der mulighed for at købe mad i en af festivalens foodtrucks og i festivalens egen bar kan du købe øl, vin og vand hele dagen.

Er du til fest og farver, så tilbyder vi også en VIP billet til bare 495 kr. + billetgebyr. Med denne billet får du adgang til festivalen fra kl. 17:00-23:00, 15 lækre signatur cocktails, fri bar i cocktails fra kl. 21:00-23:00 i Tom Cruise baren, band og dansegulv. Der vil også være mulighed for at købe mad og kaffe.

Læs mere her.

Koncert med HUGORM

270 kr. 8. oktober. Musikhuset Posten, Odense. 

I 2020 har HUGORM fået deres gennembrud og har formået at starte en livekarriere med alle odds imod sig!

Hugorm bryder med formatet, og er dét band, der kommer længst ud over scenekanten for tiden.

Trioen leverer sikre og bomstærke præstationer med en højenergisk og udadreagerende Simon Kvamm i front, og sammen med sine to musikalske legekammerater Árni Bergmann Jóhannsson og Morten Gorm har de en fantastisk dynamik, når sangene fra debutalbummet “KOM VI FLYGTER” udføres live. Og de er først lige begyndt!

Læs mere her.

Oplevelser i oktober 2021 i øvrige byer

Danmarks Østersfestival – Stjernekokke ser ind i en bæredygtig fremtid

40 kr. pr. ret. 8-11. oktober. Tønder by og på Rømø.

(Foto: Søren F. Gammelmark)
(Foto: Søren F. Gammelmark)

Forbrugernes ønsker om bæredygtighed, lavt klimaaftryk og velsmag er samlet i én fødevare – østers fra Vadehavet. På Danmarks Østersfestival kan man opleve nogle af Europas bedste kokke trylle med denne superfood og selv smage på retterne. Danmarks Østersfestival finder sted i Tønder Kommune 8.-11. oktober 2021.

Festivalens højdepunkt er konkurrencen ’Årets Østerskok’, som har deltagere fra store dele af verden. Publikum kan smage bidder af de retter, som præsenteres for et kompetent dommerpanel, hvor flere har Michelinstjerner på skuldrene.

Festivalen tager udgangspunkt i 72.000 tons østers i Vadehavet, Unescos Verdensarv, som  ikke er hjemmehørende i området. De invasive østers skaber ubalance i miljøet og bør alene af den grund spises. Kokke og foodies har givet netop østers fra Vadehavet topkarakter, hvilket er endnu en grund til at spise løs. Og så tilsiger Fødevarestyrelsens nye kostråd, at vi skal spise flere skaldyr. Mangler du endnu en grund, så har de håndplukkede østers et lavt klimaaftryk.

Læs mere her.

 

· Mere fra samme kategori ·