Læs også:

Close
barista kaffe cafe

NEWS: Booking.com afslører de seks bedste globale kaffedestinationer

Nyheder  | 

Booking.com afslører de seks bedste globale kaffedestinationer · Røde Kors mangler 2.500 indsamlere på søndag · Syv udenlandske mænd frihedsberøvet for at arbejde ulovligt · Fra Menneskehandel til Hvidvask · ØreSound Festival skifter navn til AiaSound Festival · Dagens billede: Skal København have flere gadehaver? · Fredagsfjol: Dans bare løs lige meget hvordan du ser ud 🤣

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Booking.com afslører de seks bedste globale kaffedestinationer

I dag er det International Coffee Day 2021, og derfor har Booking.com samlet de seks bedste destinationer til glæde for alle rejseglade kaffeelskere. Denne populære drikkelse, der kommer i forskellige varianter, er elsket og drukket over hele verden, ikke mindst her i Skandinavien, hvor vi som bekendt har et rekordhøjt kaffeforbrug. De seks bedste globale kaffedestinationer er baseret på anbefalinger fra Booking.com’s rejsende* .

De seks byer hvor du kan nyde en god kop kaffe uanset om du er til sort filterkaffe, flat white, mocha latte eller espresso, så har det aldrig været mere populært at nyde denne varme drik. I anledningen af den internationale kaffedag afslører Booking.com nogle af de bedste byer, hvor du kan få stillet din koffeintrang ifølge anbefalinger fra rejsende på Booking.com. Dette for at gøre det nemmere for kaffeelskere at mødes og finde de bedste steder at nyde morgenkaffen når det nu engang er sikkert at rejse igen.

1. Melbourne, Australien

Melbourne anses for at være Australiens kaffehovedstad, så du skal lede længe efter en dårlig kaffeoplevelse her i byen. Der er fuld aktivitet i brostensgaderne i det centrale erhvervskvarter, hvor lyden af kaffekværne og espressomaskiner overdøver pendlerne der passerer forbi om morgenen. Hvorfor ikke tage på en byvandring for kaffeelskere rundt i det centrale Melbourne for at finde byens bedste kaffebarer og smage på en kop kaffe eller to?

2. Wien, Østrig

Wien bør være højt på listen over rejsemål for enhver der interesserer sig for kaffe. Wienercafékulturen er angivet af UNESCO som en “immateriel kulturarv, så det er i alles bedste interesse at hjælpe med at bevare og beskytte de populære caféer i den østrigske hovedstad. Med en wienercaféoplevelse kan du blive klogere på Wiens cafékultur og besøge det familiedrevne Hawelka-risteri.

3. Rom, Italien 

I Rom er kaffe lig med espresso. Italienerne kan godt lide en stærk og hurtig kop kaffe. Mange drikker mindst fem espressoer om dagen og ofte når de er på farten, hvilket kan ses på de forskellige kaffebarer rundt omkring i byen. En af de mest ikoniske og populære er Sant’Eustachio Il Caffe. Her serveres over 6.000 kopper kaffe om dagen, så de ved en ting eller to om kaffe.

4. Coatepec, Mexico

Coatepec er kendt som Mexicos kaffehovedstad og en af de største producenter af kaffebønner i regionen. Det fugtige klima gør områdets skove perfekte til de traditionelle kaffedyrkningsmetoder. Hvis du vil vide mere eller smage den lokale blanding, kan du besøge det lokale Museo del Café eller tage på en guidet kaffetur, hvor du lærer alt om kaffe fra bønne til kop.

5. Ho Chi Minh, Vietnam

Vietnam har en rig og varieret kaffekultur, og mange områder har deres egne delikatesser, f.eks. “cà phê trúng” også kendt som æggekaffe. Byen Ho Chi Minh byder på eksklusive caféer og mere traditionelle steder, hvor både lokale og turister sidder på fortovscaféernes plastikstole og nyder “Cà phê sữa đá”, en mørkristet vietnamesisk kaffe der ofte serveres med isterninger og kondenseret mælk. Hvis du vil opleve Vietnams kaffekultur som en lokal, kan du tage på en vietnamesisk kaffetur.

6. London, Storbritanien

London er en drøm for kaffeelskere, og antallet af uafhængige kaffebarer er steget eksponentielt i de seneste par år. Uanset om man vil have en flat white med på farten eller nyde en cappuccino med vennerne, er der en kaffebar eller café der passer til lejligheden på hvert hjørne. London har også sin egen kaffefestival, der finder sted hvert år i september.

* Baseret på anbefalinger for ‘kaffe”‘på Booking.com i forbindelse med anmeldelser efter endt ophold.

barista kaffe cafe
Rejs rundt i verden og smag på den bedste kaffe … (Foto: Unsplash)

Læs også: 10 ting du (måske) ikke vidste om kaffe

Røde Kors mangler 2.500 indsamlere på søndag

Røde Kors mangler akut indsamlere på søndag den 3. oktober. Pengene fra indsamlingen går blandt andet til børn i Afghanistan, Syrien og Yemen. En indsamler kan for eksempel sikre mad til 20 krigsramte børn i en måned. Tre timer med en indsamlingsbøsse redder liv!

Seksårige Rafi er blot ét af de børn, der har betalt dyrt for krigen i Afghanistan. Da han var hjemme i sin families hus, blev huset ramt af en mortergranat. Rafi mistede sit ene ben.

Alt for mange krigsramte børn bliver ligesom Rafi hårdt ramt af voldsomme oplevelser, som sætter dybe ar på både krop og sjæl. Mange af dem er dybt afhængige af hjælp udefra for at overleve.

Lige nu mangler der hele 2.500 indsamlere til Røde Kors Indsamlingen på søndag d. 3. oktober. Der samles blandt andet ind til børn i de krigsramte lande Syrien og Yemen samt Afghanistan, hvor børn har desperat brug for basal og livsvigtig hjælp. Og netop derfor henvender Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors, sig med en direkte bøn til danskerne i håbet om, at endnu flere vil melde sig som indsamlere på søndag.

– Opbakningen er altafgørende, og hver eneste rute, vi får dækket, gør en forskel. Vi kan alle føle os magtesløse, når vi tænder for nyhederne og ser, hvad der sker rundt omkring i verden, men det kan du handle på ved at melde dig som indsamler. Tre timer med en indsamlingsbøsse redder liv, fortæller Anders Ladekarl.

I gennemsnit kommer der cirka 1.000 kroner ind pr. indsamlingsrute, så en ekstra indsamler betyder for eksempel, at Røde Kors kan hjælpe 20 børn med mad i en måned i et land som Afghanistan. Men effekten af at gå en tur med indsamlingsbøssen på søndag er større end det. Det bidrager til at øge opmærksomheden på behovet for hjælp.

– Vi er taknemmelig for hver eneste, der vælger at samle ind for os – de gør en kæmpe forskel for Rafi og alle de andre børn, som har brug for hjælp, og man er med til at give dem en stemme og sikre, at vi ikke glemmer dem, slutter Anders Ladekarl.

Hver en krone tæller. Og en indsamler samler i gennemsnit 1.000 kroner ind på de tre timer, Røde Kors’ indsamling varer. 2.500 indsamlere betyder altså 2,5 millioner kroner mere at hjælpe for både her i Danmark og internationalt.

I år går pengene blandt andet til krigsramte børn fra Syrien og Yemen samt Afghanistan, der har desperat brug for akut lægehjælp, livreddende mad, vand, omsorg og beskyttelse. Og herhjemme går pengene til udsatte børnefamilier, der står udenfor fællesskabet og hjemløse, der har brug for omsorg og støtte efter indlæggelse på et hospital.

For de 1.000 kroner en indsamler typisk samler ind på en rute, kan Røde Kors give:

  • En hel måneds livreddende mad til 20 krigsramte børn
  • Akut lægehjælp til 4 sårede, der har brug for en ambulance
  • 6 måneders støtte til et sårbart barn i en udsat familie i Danmark
  • En vigtig og selvtillids-opbyggende dag på en ferielejr for 5 udsatte børn.

Meld dig som indsamler på rødekors.dk/indsamler eller telefon 70 10 00 00.

røde kors
Røde Kors mangler indsamlere … (Foto: ICRC)

Læs også: Unge støtter Røde Kors’ indsamling til verdens udsatte 

Syv udenlandske mænd frihedsberøvet for at arbejde ulovligt

I samarbejde med Arbejdstilsynet har Københavns Vestegns Politi frihedsberøvet syv udenlandske mænd. De er mistænkt for at arbejde ulovligt i Danmark.

De syv udenlandske mænd er blevet frihedsberøvet efter, at Arbejdstilsynet kontaktede Københavns Vestegns Politi forleden dag i forbindelse med en aktion på en byggeplads i Taastrup. Her havde Arbejdstilsynet forsøgt at få identifikation på de syv mænd – og da det ikke havde været muligt, blev politiet tilkaldt.  Efterfølgende kunne politiet fastslå, at de syv mænd var fra Ukraine og Azerbaijan. De er alle mistænkt for at have arbejdet på byggepladsen uden gyldige arbejdstilladelse.

– Deres sag bliver nu behandlet i samarbejde med udlændingemyndighederne, og de risikerer bøde, en administrativ udvisning samt indrejseforbud i 2 år. Samtidig ser vi også på de syv mænds arbejdsgiver, siger politikommissær Charlotte Falck Damborg, som leder Udlændingeafdelingen hos Københavns Vestegns Politi.

Inden for de næste 3 x 24 timer bliver der truffet afgørelse om, hvad der skal ske med de syv mænd.

byggeplads
Syv udenlandske mænd frihedsberøvet for at arbejde ulovligt … (Foto: Unsplash)

Læs også: Politiet stopper uopmærksomme trafikanter

Fra Menneskehandel til Hvidvask

Konference senere i oktober er et nyt samarbejde mellem finanssektoren, NGO’er og forskere. En ny måde at bekæmpe hvidvask og organiseret kriminalitet forbundet med Menneskehandel.

– Der er bekymrende få sigtelser og stort set ingen domsfældelser for menneskehandel i Danmark, hvor omfanget er stort. Det skal vi kunne gøre bedre. Der er behov for at tænke i nye baner. Anti Money Laundering indsatsen er et af de steder vi kan rette vores opmærksomhed hen, for at øge antallet af efterforskninger, forklarer Malene Muusholm, leder af det opsøgende arbejde i Reden International.

Fra ‘Menneskehandel til Hvidvask’ er navnet på en konference, som markerer en ny proaktiv tilgang til forebyggelse af hvidvask og international organiseret kriminalitet. Vi vender den klassiske monitorering af transaktioner fra bankerne ryggen og prøver at skabe grobund for en ny metode, hvor vi forbinder viden fra og om ofre for menneskehandel med finanssektorens sporingsværktøjer, for at hjælpe banker og myndigheder i kampen mod organiseret kriminalitet og hvidvask.

– Samarbejdet mellem finanssektoren og myndighederne kan blive langt bedre end det er i dag. Ved at inddrage viden om ofrene for menneskehandel, spørger vi finanssektoren og de danske myndigheder, hvordan vi kan udnytte ofrenes viden i kampen mod organiseret kriminalitet. Hidtil har hvidvaskforebyggelsens primære fokus været at finde suspekte transaktioner ved en risikobaseret monitorering i bankerne. Banker og andre underretningspligtige rapporterede 73.261 gange i løbet af 2020 om mistænkelige forhold relateret til hvidvask og terrorfinansiering, men hvem spurgte ofrene for menneskehandel eller andre ofre om deres direkte viden og indsigt i den organiserede kriminalitet i Danmark? Det er lige præcis det, vi sætter fokus på ved vores konference i oktober, forklarer Kalle Johannes Rose, forsker og lektor ved CBS.

Menneskehandel vurderes af UNODC (United Nations Office on Drugs and Crime) til at være den anden mest indbringende kriminelle aktivitet, kun overgået i økonomisk gevinst af handel med våben og stoffer. Ifølge ILO (International Labour Organization) er der kontinuerligt 24,9 mio. mennesker globalt, der er ofre for tvangsarbejde og menneskehandel.

I 2018 estimerede FATF (Financial Action Task Force) at den samlede indtjening fra menneskehandel i 2018 oversteg $150 milliarder Disse pengestrømme skal hvidvaskes før de kan anvendes til reelle investeringer og forbrug. Menneskehandel repræsenterer derfor en væsentlig del af pengestrømmene i de seneste års hvidvaskskandaler.

Om konferencen:

Konferencen afholdes den 26. oktober på Hotel Richmond og faciliteres af moderator og lektor Kalle Johannes Rose fra CBS. Oplægsholdere inkluderer Malene Muusholm, leder af Reden Internationals opsøgende arbejde og ekspert i menneskehandel, forskere i menneskehandel Annick Prieur og Mette Rømer, Finanstilsynet ved kontorchef Stig Nielsen, Politiets Efterretningstjeneste samt repræsentanter fra PwC og Nykredit. Alt overskud går til KFUKs Sociale Arbejde med ofre for trafficking.

hånd stop
Fra Menneskehandel til Hvidvask … (Foto: Unsplash)

Læs også: To mænd dømt for menneskesmugling

ØreSound Festival skifter navn til AiaSound Festival

Efter en veloverstået første festival skifter Københavns nye bæredygtige mainstream musikfestival, til det mere internationalt klingende navn AiaSound.

– 2021 var året, hvor vi for første gang kunne afholde ØreSound Festival og her godt halvanden måned senere kan vi med stolthed notere os, at vi lykkedes med at afvikle en by-festival med stor succes under svære COVID-restriktioner. Vi samlede flere end 4000 gæster på hver af de tre festival dage, hvilket gjorde os til den største festival i Danmark i Covid19 perioden samtidig med at vi blev taget godt imod af medierne med et prædikat som den første rigtige festival efter corona, lyder det fra Jonas Nybro, pressechef for AiaSound Festival.

Nu har sensommer-festivalen på Tiøren så valgt at gennemføre en nænsom rebranding, hvor de stadig omfavner placeringen ud til Øresund, og forener en bæredygtig fest ved en af verdens reneste metropole farvande. Denne fortælling har spredt sig uden for Danmarks grænser.

– Under og efter afvikling af festivalen, har vi oplevet stor interesse fra udlandet, for vores festival, både på vores internationale musikprofil og på vores bæredygtige by-festival koncept. Vi har dog ofte skulle forklare hvad ‘Øre’ i festival navnet betyder og derfor har vi valgt at skifte navn,  forklarer Jonas Nybro.

Hvorfor AiaSound? I middelhavsområdet har navnet ‘Aya’ en vigtigt betydning. Navnet symboliserer her musikken og udfoldelsen af den kreative sjæl, og samtidig er det et ord som alle i hele verden kan forstå og udtale. På hjemlige kanter har navnet også en signifikant historisk betydning, da ØreSund på oldnordisk hed Eyrarsund. ‘Eyrar’ betyder strandbugt og sund hedder ”’Sound’på engelsk. Det har vi ladet os inspirere af og givet navnet et twist og heraf kommer navnet ‘AiaSound’.

Festivalens drøm for AiaSound bliver nu at være med til at skærpe den allerede stærke internationale profil som de Københavnske ildsjæle i kultur- gourmet- og turistbranchen har opbygget og som alle i byen nyder godt af.

– Vi er allerede i fuld gang med planlægningen af AiaSound Festival 2022, og vi skalerer festivalen op med et større musikprogram end sidste år. Der vil være minimum 24 spillende artister, minimum 2 scener og en kapacitet på max 30.000 daglige gæster. På den måde lever vores drøm, om Københavns helt egen mainstream musik festival midt i København, videre i bedste velgående, slutter Jonas Nybro.

koncert, festival, musik
Festivallen Øresound skifter navn til AiaSound … (Foto: Unsplash)

Læs også: Unge glemmer klimaet når maden ryger i skraldespanden i stedet for på tallerkenen

Dagens billede: Skal København have flere gadehaver?

Fredagsfjol: Dans bare løs lige meget hvordan du ser ud 🤣

 

· Mere fra samme kategori ·