Læs også:

Close
sexisme berøring pige mand kollega metoo sex (Foto: Pexels)

NEWS: Ny undersøgelse: Større problemer med sexchikane end hidtil antaget

Nyheder  | 

Ny undersøgelse: Større problemer med sexchikane end hidtil antaget · Ny avanceret sprogteknologi læser flydende dansk · Hver femte danske unge har købt kopivarer uden at vide det · Onlinegrupper og mentorforløb skal øge trivslen blandt unge kvinder · Musik i Lejet afholder fire koncertdage i stedet for festival · Dagens billede: Nu kan du vise din vaccinestatus på flere dating-apps

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ny undersøgelse: Større problemer med sexchikane end hidtil antaget

Flere ansatte har oplevet sexchikane på deres arbejdsplads, end tidligere rapporter har vist. Det er konklusionen i en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), skriver Information.

En ny undersøgelse har spurgt ind til konkrete hændelser om sexchikane. 11 procent af 1153 tilfældigt udvalgte danske lønmodtagere på tværs af køn svarer, at de har oplevet konkrete forhold, der kan betegnes som sexchikane. Professor mener, at spørgeteknikken giver et mere præcist svar end tidligere.

– Jeg er desværre ikke overrasket over resultatet. Vi har efterhånden i mange år vidst, at der er et meget stort mørketal i forhold til de officielle tal, siger Majbrit Berlau, der er næstformand i FH, til TV 2.

Ifølge Majbrit Berlau afslører undersøgelsen derfor, at der er et akut behov for forandring på det danske arbejdsmarked.

– Vi skal have kigget på og forandret de strukturer, der giver plads til en helt forkert kultur ude på arbejdspladserne, siger FH’s næstformand.

Ifølge FH kan stigningen skyldes, at man i denne undersøgelse har spurgt ind til konkrete hændelser med sexchikane. I stedet for blot at spørge, om en person har oplevet sexchikane, fokuserer undersøgelsen derimod på, om man eksempelvis har oplevet uønsket fysisk kontakt, lumre jokes eller uønskede kommentarer om ens krop og tøj. Det skriver TV 2.

sexisme berøring pige mand kollega metoo sex (Foto: Pexels)
Flere ansatte har oplevet sexchikane på deres arbejdsplads. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Vigtigt opgør med sexchikane

Ny avanceret sprogteknologi læser flydende dansk

Infomedia overvåger og analyserer døgnet rundt medieomtaler for virksomheder via 200.000+ mediekilder verden over. Med en ny, avanceret teknologi tilbyder de nu kunderne helt nye muligheder, som samtidig løfter kvaliteten af deres løsninger. Den nye teknologi forstår nemlig det danske sprog bedre, end nogen anden teknologi hidtil har kunnet. Teknologien og en række avancerede modeller er udviklet af Alexandra Instituttet i samarbejde med mediaintelligence-virksomheden Infomedia.

– Den teknologiske udvikling indenfor Natural Language Processing (NLP) har gjort det muligt at tage den teknologiske udvikling inden for det danske sprog til et helt nyt niveau, fortæller Joselene Marques, Head of Data Science hos Infomedia, og fortsætter.

– Den nye teknologi gjorde det muligt for os at erstatte en række faste og foruddefinerede regler med en model, der identificerer personer, steder og organisationer, der ikke tidligere blev foreslået i en søgning. I denne tilgang er kvaliteten af de data, der bruges til træning, helt afgørende for succes.

Kernen i teknologien er baseret på disciplinen ’Named Entity Recognition’ (NER), som er en specialiseret gren inden for forskning og udvikling af sprogteknologi. Det oplyser Alexandra Instituttet i en pressemeddelelse.

letters, bogstaver (Foto: Unsplash)
Ny avanceret sprogteknologi læser flydende dansk. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Hver fjerde ung med handicap eller diagnose står uden for uddannelsessystemet

Hver femte danske unge har købt kopivarer uden at vide det

Unge risikerer at støtte organiserede kriminelle grupper, når de køber ulovlige kopivarer, advarer styrelse.

Ifølge den europæiske varemærkeorganisation, EUIPO, gælder det nemlig 18 procent af alle danske unge mellem 15 og 24 år. De risikerer at støtte kriminelle grupper, og de kan udsætte sig selv for fare. Derfor opfordrer Patent- og Varemærkestyrelsen alle til at kontrollere varen, før de handler. Det sker i kampagnen ’Check the tag’, der er rettet mod unge for at komme problemet til livs.

– De kriminelle bagmænd bliver dygtigere og dygtigere, og det er let at overse, at en vare er falsk, siger Barbara Suhr Jessen, sektionschef i Patent- og Varemærkestyrelsen.

Styrelsen understreger også, at det ofte er organiserede, kriminelle netværk, der står bag salget af kopivarer. Det skriver Berlingske.

Louis Vuitton Taske Mærkevarer (Foto: Unsplash)
Hver femte danske unge har købt kopivarer uden at vide det. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Danske forbrugere har nordisk rekord i online shopping under COVID-19

Onlinegrupper og mentorforløb skal øge trivslen blandt unge kvinder

Alt for mange unge føler et enormt pres eller oplever, at de kun er gode nok, hvis de præsterer til perfektion på alle livets parametre – og det kan resultere i mistrivsel. Den kultur må og skal vi ændre på, mener Psykiatrifonden. Derfor er Psykiatrifonden glade for i yderligere tre år (2021-2023) at have fået midler til indsatsen “Sig det højt”, som også fra 2018-2020 har været støttet af Det Obelske Familiefond.

“Sig det højt” har fokus på at nedbryde tabu og få flere unge til at sige de svære ting højt. Det sker fra 2021 gennem kampagner, nye ung til ung-tiltag, politisk fokus og ikke mindst et ambassadørkorps af unge kvinder, der går forrest og fortæller deres personlige historier. Formålet er at være med til at afstigmatisere psykisk mistrivsel blandt unge og gøre op med forestillingen om det perfekte ungdomsliv. Cynthia Sánchez Neerbek er ambassadør for “Sig det højt” og fortæller om at være en del af indsatsen.

– Jeg troede nærmest før, at jeg var defekt eller forkert, men “Sig det højt” har åbnet en verden for mig, hvor jeg nu klart kan se, at de fejl og mangler faktisk er en styrke, som kan bruges til at være den forandring, som jeg gerne selv vil se i verden.

Det er vigtigt at vide, at man ikke er alene, når man oplever svære ting i livet. Og det er givende at kunne spejle sig i andre, der måske oplever – eller har oplevet – nogle af de samme udfordringer som en selv. Derfor lancerer Psykiatrifonden som noget nyt online grupper og mentorforløb unge imellem. Det skriver Psykiatrifonden i en pressemeddelelse.

arbejde, studie, møde, kollegaer, arbejdsplads
“Sig det højt” har fokus på at nedbryde tabu og få flere unge til at sige de svære ting højt. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Elevernes trivsel og lærernes arbejdsmiljø bør være topfokus

Musik i Lejet afholder fire koncertdage i stedet for festival

I dag starter billetsalget til en alternativ udgave af musikfestivalen Musik i Lejet, der finder sted i Tisvildeleje.

Den nye udgave af festivalen, som kaldes ‘Sommersol’, vil bestå af fire koncertdage, hvor der hver dag vil være mulighed for at 1.500 gæster – inddelt i sektioner á 500 stående gæster – kan nyde koncerter med kunstnere som Hans Philip, Tessa og Jung. ‘Sommersol’ finder sted 21. – 24. juli.

Flere festivaler har ændret kurs og har derfor løbende annonceret alternative versioner af deres normale festivaler, siden regeringen den 4. maj udmeldte genåbningsaftalen. Det skriver DR.

Læs også: Kulturguide: Oplevelser i juni 2021

Dagens billede: Nu kan du vise din vaccinestatus på flere dating-apps

Læs også: NEWS: Danskerne dropper solcremen i Danmark

pige strand sol sommer

· Mere fra samme kategori ·