Læs også:

Close
(Foto: Det Kongelige Teater)

Kulturguide: Oplevelser i juni 2021

Kultur  | 

Kulturguiden for juni 2021 indeholder oplevelser i København, Aarhus og Odense samt øvrige byer

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i juni 2021, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i juni 2021 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense samt øvrige danske byer.

Oplevelser i juni 2021 i København

Det Kongelige Teater præsenterer sæson 2021/22

Fra 6. maj. 75-755 kr. Det Kongelige Teater.

(Foto: Det Kongelige Teater)
(Foto: Det Kongelige Teater)

Det Kongelige Teater har endelig løftet sløret for sæson 2021/22, der byder på alt lige fra dramatiske klassikere, spændende urpremierer og forestillinger for hele familien.

Den nye sæson byder på en masse store klassikere. Operaen opfører blandt andet Maskeballet, Faust og Valkyrien; Balletten danser Romeo og Julie, Sylfiden, Et folkesagn og Don Quixote, og i Skuespilhuset opføres Euripides’ Medea og Molieres Den indbildte syge.

Derudover rummer den nye sæson også en række nye opsætninger og helt ny dansk dramatik. Flere af disse er del af World Pride 2021 i København. I Skuespilhuset spilles forestillingen PRIDE, som fejrer mangfoldighed og retten til at være sig selv, og i Operaen opføres Begærets mysterier, hvis musik spænder helt fra Isoldes Liebestod til Freddie Mercury.

Læse mere om forestillingerne og resten af sæson 2021/22 i Det Kongelige Teaters online sæsonbog.

Nyt byrum på Nationalmuseet

Fra 7. maj. 50 kr. Nationalmuseet.

(Foto: Nationalmuseet)
(Foto: Nationalmuseet)

Museets historiske Palægård fra 1700-tallet åbner for publikum. Fra 7. maj er der “Fredagsquiz”, “Banko og Bobler”, debat, fodbold på storskærm og meget mere.

Nu åbner den historiske Palægård som et byrum med en rokokoscene, café og stemningslyde fra 1700-tallets København. Du kan høre hestevogne, der kører ind i gården og småsludren fra palæets tidligere beboere. Om eftermiddagen og om aftenen åbner Palæscenens program med debatter, fredagsquizzer, historisk banko, koncerter og sportsarrangementer.

Læs mere her.

Klubaften – Comedy Zoo

4. til 26. juni. 150-185 kr. Comedy Zoo, København.

(Foto: Comedy Zoo)
(Foto: Comedy Zoo)

På Comedy Zoo’s legendariske klubaftenener kan du opleve tre rutinerede komikere for fuldudblæsning. Der er indlagt pauser til at gå i baren, stemningen er afslappet, aftenens vært guider publikum igennem, og det er typisk på klubaftener, at komikerne for alvor slår sig løs, griber nu’et og skaber en unik aften. Flere komikere såsom Victor Lander, Anne Bakland, Mahamad Habane og Natasha Brock har længe glædet sig til at høre publikums latter igen!

Læs mere her.

Oplevelser i juni 2021 i Aarhus

Aarhus Teater genåbner med et brag af forestillinger

Fra 6. maj. 130-455 kr. Aarhus Teater.

(Foto: Charlie & Chokoladefabrikken. Aarhus Teater. Foto Emilia Therese)
(Foto: Emilia Therese. Aarhus Teater)

6. maj var en mærkedag, for her måtte teatrene åbne igen. For Aarhus Teater har der hele tiden stået et stort X i kalenderen den 6. maj, for der havde de Danmarkspremiere på “slik”-musicalen Charlie & Chokoladefabrikken. Siden da har Aarhus Teater sparket døren til publikum op med et brag, ja, faktisk med den største opsætning i årtier.

Charlie & Chokoladefabrikken var kun startskuddet til genåbningen af teateret, da mange flere forestillinger allerede har fået et stort X i kalenderen. Forestillingen Girls & Boys har blandt andet Danmarkspremiere 16.-19. juni. Med Girls & Boys byder teateret på europæisk dramatik fra øverste hylde, da stykket omhandler en intens monolog om en families tragedie, og det der er sværest at tale om.

Læs mere her.

Aarhus Åbner Op med Carl Emil Petersen og Marie Key

24. juni. 380 kr. Musikhusparken, Train.

(Foto: musikhusetaarhus.dk)
(Foto: musikhusetaarhus.dk)

Der er lagt op til et brag af en koncertaften, når Aarhus Åbner Op med to af Danmarks mest ikoniske sangere på plakaten i juni. Marie Key og Carl Emil Petersen er ved to solokoncerter klar til at forføre publikum med deres legendariske hits.

Dobbeltkoncerten er en del af genåbningsfesten Aarhus Åbner Op, der i en hel måned byder på en masse spændende kulturelle arrangementer for hele familien i Musikhusparken.

Læs mere her.

Udendørs operakoncert i hjertet af Aarhus

12. juni. Gratis. Opera i Parken i Skanseparken, Aarhus C.

(Foto: Kåre Viemose for Den Jyske Opera)
(Foto: Kåre Viemose for Den Jyske Opera)

Opera i Parken er for gæster i alle aldre, som er nysgerrige på, hvad opera er for en størrelse, og for faste operagængere, som kan glæde sig til at høre flere operaperler og få en smagsprøve på en ukendt operaskat. Skanseparken lives op af storslået musik, når Aarhus Symfoniorkester sammen med hele Den Jyske Operas Kor og en række solister fra den kommende sæson indtager scenen og møder publikum under åben himmel.

Læs mere her.

Oplevelser i juni 2021 i Odense

Foredrag med Hella Joof – et sprudlende foredrag om Lykke

15. juni. 299 kr. Odense Congress Center – Arena Fyn.

(Foto: ticketmaster.dk)
(Foto: ticketmaster.dk)

Hella Joof: ”Lykken kommer nogle gange ind fra siden i virkelig grimme sko og en mærkelig vindjakke”. I mange år havde Hella Joof regler for næsten alt. Særligt for hvilken mand, hun skulle have.

Men i et liv fuld af regler er der sjældent plads til de ting, der kommer fra den blinde vinkel. Og det er oftest dem, der gør dig lykkeligst, har Hella Joof erfaret. Hellas sprudlende foredrag tager sit afsæt i begrebet: ”Lykke” og er intet mindre end fyldt med humor, glæde, satire, alvor og andre gode ingredienser fra det virkelige liv.

Læs mere her.

Musik ved Bøgen 2021 – Anne Linnet & Sanne Salomonsen

25. juni. 480 kr. Restaurant Bondestuen, Odense C.

(Foto: ticketmaster.dk)
(Foto: ticketmaster.dk)

Den 25. juni får du en unik mulighed for igen at gå til en rigtig live-sommerkoncert, mens Anne Linnet og Sanne Salomonsen ligger vejen forbi Musik Ved Bøgen i Odense.

Restaurant Bondestuen på Søndre Boulevard er kendt for deres hyggelige intime live-musik arrangementer i gårdhaven. Og Musik ved Bøgen er igen i år klar til at præsentere store navne og byde en masse glade mennesker velkommen!

Læs mere her.

Oplevelser i juni 2021 i øvrige byer

Luksus loppemarked & modeshow i Lyngby

12.-13 juni. 50 kr. Lyngby.

(Foto: Gadens Børn)
(Foto: Gadens Børn)

Med Gadens Børns ambassadører – Ole Henriksen, Sarah Grünewald, Søren Le Schmidt, Manu Sareen, Rikke Hertz og Kamilla Byriel – i spidsen, afholder organisationen i weekenden den 12.-13. juni 2021 – begge dage fra kl. 10-17 – et kæmpe luksus loppemarked på BMW-forhandleren Jan Nygaards parkeringsplads og Experience Center i Lyngby.

Her kan besøgende, udover at købe lækkert designertøj, også opleve modeshows med de frivillige, miniudgave af Ole Henriksens Glow Show og høre mere om Gadens Børns store arbejde for indiske gadebørn, der særligt lige nu er ekstra udsatte på grund af COVID-19. På loppemarkedet kan besøgende blandt andet købe Sarah Grünewalds brudekjole og tøj fra hendes værtsrolle i “Vild Med Dans”.

Læs mere her.

 

Læs også: Lav Frederikke Wærens rabarbersnurrer

rabarber snurrer

· Mere fra samme kategori ·