Læs også:

Close
computer chanel shopping ehandel internethandel købe på nettet (Foto: Unsplash)

NEWS: Danske forbrugere har nordisk rekord i online shopping under COVID-19

Nyheder  | 

Danske forbrugere har nordisk rekord i online shopping under COVID-19 · TikTok afviser Microsoft og indgår aftale med Oracle · MUJI åbner sin første flagship store i ILLUM i Danmark den 9. oktober · Orme kan måske hjælpe med plastikaffaldsproblematikken · Nye restriktioner for nattelivet · Dagens billede: Pariske kvinder viser også deres foragt overfor vold mod kvinder

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danske forbrugere har nordisk rekord i online shopping under COVID-19

De danske og skandinaviske forbrugertendenser er blevet mere digitale som en konsekvens af COVID-19. Knap 8 ud af 10 danske forbrugere har foretaget ét eller flere onlinekøb under pandemien. Det er flere end i Sverige (72 %), Norge (66 %) og Finland (67 %). Det viser en ny undersøgelse foretaget af PwC og Norstat, der har analyseret på mere end 5.600 forbrugere i Skandinavien.

Forbrugernes adfærd i både Danmark og resten af Skandinavien har været påvirket og ændret under COVID-19-krisen. Forbrugerne efterspørger nu i højere grad online kanaler til indkøb og shopping, hvor over en tredjedel (34 %) af de danske forbruger angiver, at de har shoppet mere online, end hvad de gjorde før krisen, viser PwC’s strategikonsulenthus Strategy& og Norstats undersøgelse ‘Nordic Consumer Trends’.

Samtidig forventer 31 % af de danske forbrugere, som har benyttet sig af mere online shopping under Covid-19, at de fremadrettet vil fortsætte med at anvende online kanaler til shopping og dermed holde fast i den forøgede digitale forbrugeradfærd – også efter COVID-19. I Sverige vil 27 % af forbrugerne holde fast i den ændrede adfærd, mens det i Norge er 29 % og Finland 35 %.

– Undersøgelsen giver erhvervslivet og særligt de mange detailbutikker et fingerpeg om, hvor vigtigt det er kunne forstå og tilpasse sig de nye forbrugsmønstre, som COVID-19 har medført. Online shopping er en stigende præference for både de danske, men også resten af de skandinaviske forbrugere, forklarer Michael Szczepanski, partner i PwC og leder i Strategy&, og henviser til, at betydningen af en fysisk butik som salgskanal ikke i lige så høj grad er relevant for forbrugeren.

Generelt er det de ældre, som forventer at fortsætte den øgede online handel efter COVID-19, da ca. 30 % af de skandinaviske forbrugere i alderen 40-74 år angiver, at de vil foretage flere onlinekøb, end de gjorde før pandemien. Dog er det dagligvareindkøb, som repræsenterer forbrugernes største adfærdsændring, hvor knap hver anden (46 %) forbruger i Skandinavien angiver at have benyttet sig mere af online kanaler at handle dagligvarer.

Særligt de +75-årige vil holde fast i at købe dagligvarer online. Her svarer hele 63 % af dem, som nu handler online, at de vil fortsætte med at købe dagligvarer online. For de 24-39-årige gælder det for 43 % af forbrugerne.

– De ændrede forbrugsmønstre kan være en udfordring for mange virksomheder, men de bidrager også til nye muligheder, hvis man som virksomhed er i stand til at tilpasse sig den ændrede adfærd hos den nye gruppe af digitale forbrugere. Undersøgelsen peger på, at forbrugerne har været ivrige efter at prøve nye digitale services og tjenester på grund af Covid-19-krisen, slutter Michael Szczepanski.

computer chanel shopping ehandel internethandel købe på nettet (Foto: Unsplash)
Danskerne har shoppet løs under corona (Foto: Unsplash)

Læs også: Nyt tiltag skal gøre online shopping mere sikkert

TikTok afviser Microsoft og indgår aftale med Oracle

Mandag kom det først frem, at kinesiske ByteDance afviste Microsofts købstilbud på TikTok, og lidt senere på dagen skulle ByteDance angiveligt have accepteret et tilbud fra it-virksomheden Oracle. Det rapporterede både The Wall Street Journal og The New York Times, der citerer kilder tæt på aftalen. Og som man også kan se her har CNBC TV også været ude og verificere det.

På verdensplan har TikTok omkring en milliard brugere – og alene i USA er appen downloadet hele 175 millioner gange. Med appen kan brugerne lave korte, sjove videoer på deres mobiltelefoner og dele dem med resten af verden.

Læs også: Instagram klar i Danmark med TikTok lignende funktion

MUJI åbner sin første flagship store i ILLUM i Danmark den 9. oktober

MUJI åbner sin første flagship store i Danmark, fredag den 9. oktober, 2020. Butikken vil være beliggende på 4. sal i Illum, som er en af de mest historiske og ikoniske stormagasiner i indre København. Det japanske brand “smugåbnede” en mindre butik for et års tid siden, men har de endelig fået de kvadratmeter, som de gerne vil boltre sig på.

MUJI ILLUM Copenhagen kommer til at brede sig over 1.900 kvm og vil introducere en bred vifte af MUJI-produkter indenfor mode, interiør, sundhed, skønhed og tekstil. Derudover vil butikken sørge for en unik produkt-tilpasningstjeneste såsom broderier og en MUJI-frimærkestation. Yderligere vil der være et fremragende udvalg af MUJI IDÈE-produkter tilgængelige i butikken samt MUJI BOOKS, som er et kurateret udvalg af bøger.

Foruden salgsafdelingen vil butikken bestå af et multifunktionelt rum kaldt ‘Open MUJI’, der vil have til formål at afholde jævnlige foredrag og workshops af designere, forfattere og lokale fødevareleverandører. En anden feature ved butikken er ‘MUJI Community Market’, som vil finde sted året rundt med et nyt tema hver måned.

MUJI IDÉE er et interiørmærke, der blev skabt i Tokyo. MUJI IDÈE designer, producerer og sælger sofistikerede, unikke og inspirerende designermøbler, accessories, antikviteter og indretningsprodukter til hjemmet.

muji illum (Foto: PR)
Snart kan du endelig opleve den helt store flagship store som MUJI netop nu er ved at gøre færdig. (Foto: PR)

Læs også: Så er UNIQLO endelig i Danmark

Orme kan måske hjælpe med plastikaffaldsproblematikken

Nye undersøgelser viser, at melorme og små insekter kan spise plastik. Det har forskere på Stanford University fundet ud af. 1.000 melorme kan spise 2 gram plastik på en uge, og det vil som sammenligning derfor tage 3-4.000 orme en uge at spise en To-Go kup.

Ormene spises normalt af kyllinger og grise, så det er vigtigt, at cyklussen ikke forstyrres. Studierne viser, der startede for fem år siden, at materialet polystyren for eksempel kan spises af orme. Der er dog ingen afgørende konklusioner, og der forskes stadig. Også for at finde ud af, hvorfor og hvordan de kan spise polystyren, men også for at finde frem til, hvordan man måske kan udnytte dette i kampen mod plastikaffaldet verden over.

 

Læs også: Robot fjerner plastaffald i havnen i Baltimore

Nye restriktioner for nattelivet

I går på pressemødet stod blandt andet Magnus Heunicke (S) frem og forklarede alvoren af den nuværende situation, hvor smittetallet stadig er alarmerende højt. Derfor blev der også indført nye restriktioner for nattelivet.

Der har det sidste døgn været 334 nye smittede, 55 er indlagt, og tre er indlagt til intensiv behandling. Det ser dog ud til, at kurven er knækket i Odense, hvor der kun har været 11 nye smittede. Derfor gælder de nye tiltag ikke for Odense fortalte Magnus Heunicke (S) på pressemødet.

Der er 74 nye smittetilfælde i Københavns Kommune. For at knække smittekurven indføres nye restriktioner. Smitten er stadig mest udbredt blandt de unge mellem 20-29 årige. Melding er også – skru ned for de sociale kontakter i efteråret.

Restriktionerne gælder fra torsdag 17. september og til 1. oktober.

Åbningstiderne for restauranter, barer, cafeer og take away i Storkøbenhavn er til klokken 22 fra 17. september. Det samme gælder private arrangementer, siger sundhedsministeren. På ‘hotspots’, hvor der samles mange unge, kan der udstedes opholdsforbud.

Der indføres krav om brug af mundbind eller visir på restauranter og barer. Og man må ikke stå op og drikke sin øl på en bar, fordi man skal sidde ned for at tage mundbindet af. Det gælder også ansatte.

Regeringen opfordrer også til at private feste, konfirmationer, bryllupper etc. også lukkes eller slutter klokken 22. De nye restriktioner er vigtige for ikke at vi skal lukke samfundet ned igen.

Superligaen nedsættes atter til 500 tilskuere.

– Folk retter sig efter politiets anvisning, men det hjælper ikke så meget, at når politiet vender ryggen til, så retter de ikke længere ind, udtalte rigspolitichef Thorkild Fogde.

– Budskabet om situationens alvor er ikke i tilstrækkelig grad trængt igennem til os alle sammen, udtalte justitsminister Nick Hækkerup (S) til pressemødet og henviser til de mennesker, der stadig mødes i nattelivet.

party fester nattelivet drink fest (Foto: Unsplash)
Der er kommet nye restriktioner, der primært er rettet mod nattelivet. (Foto: Unsplash)

Læs også: Coronaens mange ansigter: Hudsult

Dagens billede: Pariske kvinder viser også deres foragt overfor vold mod kvinder

· Mere fra samme kategori ·