Læs også:

Close
online, shopping (Foto: Unsplash)

NEWS: Nyt tiltag skal gøre det mere sikkert at shoppe online

Nyheder  | 

Nyt tiltag skal gøre det mere sikkert at shoppe online · International Literacy Day 2020 · Skuespilhuset genåbner med verdens største klassiker · Hver femte kan ikke se meningen i arbejdspladsens forandringer · Coronavirus: Smittetallet stiger dag for dag · Dagens video: Vi skyder weekenden i gang med Beyonce · Fredagsfjol: Vi griner med Celeste Barber🤣

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nyt tiltag skal gøre det mere sikkert at shoppe online

Regeringen vil gøre det mere sikkert for danske forbrugere at handle på nettet. Derfor har Sikkerhedsstyrelsen i denne uge lanceret et nyt digitalt værktøj, der ved hjælp af kunstig intelligens finder frem til sider, der sælger farlig og ulovlige produkter. Internettet bugner med varer, der kan købes over hele verden med et enkelt klik, men som forbruger skal man passe på.

Derfor arbejder regeringen for at gøre det mere sikkert for danske forbrugere at handle på nettet og samtidig skabe mere fair konkurrencebetingelser for de danske virksomheder, som producerer og forhandler lovlige produkter.

Det nye værktøj hedder AIME, og ved hjælp af kunstig intelligens kan det finkæmme hjemmesider for ulovlige produkter ved at scanne tekst og billeder.

Værktøjet kan for eksempel finde en annonce for en ulovlig mobiloplader på en hjemmeside, blot ved at se et udsnit af et billede af den. Samtidig gør værktøjet brug af ‘machine learning’, så den over tid bliver ’klogere’, fordi den lærer af tidligere søgninger og på den måde kan optimere fremtidige resultater.

Allerede nu viser værktøjet tegn på at kunne finde fem gange så mange hjemmesider med ulovlige produkter som hidtil.

Folketinget skærpede 1. juli 2020 reglerne på området, og det giver nu myndighederne mulighed for ekspempelvis at blokere for hjemmesider, hvis de bliver ved med at sælge produkter, der ikke lever op til reglerne. Samtidig er straffen blevet skærpet med højere bøder og mulighed for fængselsstraf.

Hvis Sikkerhedsstyrelsens nye digitale værktøj finder et farligt produkt på en hjemmeside, kan myndighederne anmode domstolene om, at adgangen til hjemmesiden blokeres for danske forbrugere. Projektet har allerede fået interesse fra resten af EU, som Danmark i forvejen har et tæt markedsovervågningssamarbejde med. Derfor har Sikkerhedsstyrelsen nu igangsat et projekt, der har til formål at udvikle endnu et fælles europæisk digitalt værktøj, som kan finde farlige og ulovlige produkter til salg i hele Europa.

online, shopping (Foto: Unsplash)
Nu kan du shoppe mere sikkert på nettet. (Foto: Unsplash)

Læs også: Sådan bliver du pro onlineshopper

International Literacy Day 2020

Forleden dag var det International Literacy Day (international læsefærdighedsdag red.). For mindst 773 millioner børn og voksne er det desværre en realitet ikke at kunne læse eller skrive. Forstil dig eksempelvis ikke kan kunne læse de livsnødvendige nyheder under corona-pandemien og dermed gå glip af meget vigtig information. Det har desværre været en realitet for mange verden over. Godt 91 procent studerende og op mod 63 millioner lærere har fået forstyrret deres uddannelsesforløb under pandemien.

Det er mere vigtigt end nogensinde, at vi sætter fokus på at prioritere undervisning og læring af høj kvalitet. At vi hjælper lærerne, så de kan tilpasse sig nye forhold. Og vi bruger denne krisetid til at minde os selv om, hvor vigtigt det er at få undervisning i læsning og skrivning.

Læs også: Fem på stribe – boginspiration til dig 

Coronavirus: Smittetallet stiger dag for dag

Det seneste døgn er der blevet registreret 317 antal nye smittede med coronavirus, oplyser Statens Serum Institut.  Det er det højeste tal siden den 8. april, hvor der var 408 nye smittetilfælde. Flere og flere bliver i øjeblikket smittet, men flere bliver dog også testet.

I øjeblikket er der 35 indlagt, 5 på intensiv og 2 i respirator. Der er registreret ét dødsfald siden onsdag, skriver TV2 Nyhederne. Pt. har 36 kommuner bekymrende høje smittetal.

Flere arbejdspladser har sendt deres medarbejdere hjem. Nogle skoler og børnehaver sender børn, lærere og pædagoger hjem efter, der har været personer, der er smittet.

Flere steder lokalt rundt om i landet bliver der lukket ned. Blandt andet i Nørrebro Parken i Københavns Nordvest kvarter er der kommet opholdsforbud i parken fra klokken 18:00. I går var der desuden pressemøde omkring den stigende smitte i Nordjylland, men her blev der blot opfordret til at fortsætte med at holde afstand, spritte af og tænke sig godt om.

Hver dag klokken 14.00 bliver de nye tal opdatereret på TV2’s hjemmeside, så du kan få overblikket over udviklingen.

corona (Foto: Unsplash)
Smittetallet stiger dag for dag i Danmark. (Foto: Unsplash)

Læs også: Nu indføres nye tiltag mod at stoppe coronavirus 

Skuespilhuset genåbner med verdens største klassiker

I morgen genåbner Skuespilhuset med premiere på en af de helt store klassikere – ‘Hamlet, Prins af Danmark’. Dygtige Esben Smed, som vi blandt andet kender fra ‘Ser du månen Daniel’ og ‘Bedrag’, spiller hovedrollen, når Det Kongelige Skuespil åbner op for den nye sæson.

Shakespeares ‘Hamlet’ skulle have spillet for en halvt år siden, men måtte aflyses på grund af corona-situationen. Sammen med Esben Smed er blandt andet også Jacob Lohmann, Iben Hjejle og Sara Viktoria Bjerregaard på rollelisten.

Skuespilchef Morten Kirkshov udtaler:

–  Hamlet, Prins af Danmark handler om alle de store ting i livet – døden og kærligheden. De valg, vi tager, og hvad vi stiller op med de valg, der allerede er taget for os. Det glæder mig uendeligt meget, at det netop er den slags klassiker, vi åbner med efter at have været lukket ned i et underligt halvt år. Fordi den stiller spørgsmålstegn ved, hvad det vil sige at være menneske.

Forestillingen spiller frem til 9. februar 2021. Den 30. september tager forestillingen på turné til en række jyske byer som Aarhus, Aalborg og Randers.

Læs mere om forestillingen og køb din billet her

hamlet Foto: Foto: Emilia Therese)
Esben Smed i hovedrollen som Hamlet, Prins af Danmark. (Foto: Emilia Therese)

Hver femte kan ikke se meningen i arbejdspladsens forandringer

En ny undersøgelse lavet af Krifas ‘Videncenter for God Arbejdslyst’ viser, at ledere skal blive bedre til at forklare forandringer på arbejdspladserne. At forstå meningen og retningen med nye tiltag er nemlig meget afgørende for arbejdslysten, forklarer Rasmus Højbæk, der er erhvervspsykolog i Krifa

Fyringsrunder, omstruktureringer og fusioner. Ord, der uden gode forklaringer, kan sprede frygt, usikkerhed og frustrationer blandt medarbejdere. Alligevel kan mere end hver femte dansker ikke se meningen i de forandringer, der sker på deres arbejdsplads. Det viser den nye rapport ‘Mening – Fryns eller nødvendighed’, som Krifas Videncenter for God Arbejdslyst har udarbejdet på baggrund af undersøgelser foretaget sammen med Kantar Gallup.

Som leder kan man være med til præge, hvor meget og hvor længe forandringer skal fylde hos medarbejderne. Forstår de begrundelsen, er det mindre sandsynligt, at det går ud over arbejdslysten på længere sigt.

– Hvis man ikke kan se meningen med de store beslutninger på jobbet, så vokser de små irritationer sig større og større. Og så er det, at det går ud over den generelle arbejdslyst, og det kan i sidste ende kan føre til stress, afrunder Rasmus Højbæk.

leder, arbejdsplads (Foto: Unsplash)
Leder skal være bedre til at oplyse medarbejdere i virksomheden. (Foto: Unsplash)

Læs også: 6 online kurser der styrker din jobsøgning 

Dagens video: Vi skyder weekenden i gang med Beyonce

 

Fredagsfjol: Vi griner med Celeste Barber🤣

· Mere fra samme kategori ·