Læs også:

Close
hussalg boligkøb lejlighed hussalg (Foto: MY DAILY SPACE)

NEWS: Ny undersøgelse viser, at mange er på vippen til at sælge

Nyheder  | 

Ny undersøgelse viser, at mange er på vippen til at sælge · Opråb til de unge fra Københavns Kommune · Robot fjerner plastaffald i havnen i Baltimore · The Rolling Stones åbner butik i London · BaneGården – det nye sted i København · Dagens billede: Anders Morgenthaler siger alt med en tegning om debatten Sofie Linde har sat i gang

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ny undersøgelse viser, at mange er på vippen til at sælge

Ifølge RealMæglernes nye undersøgelse om ‘sælgerparathed’ er hele 9,7 procent af boligejerne lige nu parate til at sætte til salg indenfor de næste 6 til 24 måneder. Dermed er boligmarkedets værste kattepine anno 2020 på retur.

Undersøgelsen, der er gennemført af Voxmeter, er repræsentativ for boligejere i alderen +25 år og viser blandt andet sælgerparatheden opdelt på køn, aldersgruppe og region. Den overordnede konklusion på undersøgelsen er ifølge Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne, at der er positive vinde på vej ind over boligmarkedet.

– Vores største bekymring de seneste tre-fire måneder har egentlig kun været det manglende udbud. For salget er jo gået forrygende, og vi har sat salgsrekord på salgsrekord, siger han.

De forsigtige sælgere er dog nu på vej ud af busken, viser undersøgelsen, og det er tiltrængt, mener Preben Merrild Angelo.

Der findes cirka *1,3 mio. ejerboliger i Danmark, og heraf er 3,8 % pt. til salg. Pr. 1. september 2020 var der ifølge Boligas boligstatistikker 51.404 boliger til salg. Derimod var der 1. september 2019 hele 65.788 boliger til salg – svarende til 4,9 % af alle ejerboliger.

Især i perioden marts til juli har udbuddet af boliger set alarmerende lavt ud, og det er der særligt én årsag til, mener Preben Merrild Angelo:

– Det skyldes, at sælgerne blev forsigtige som konsekvens af Corona, mens køberinteressen steg voldsomt. Derfor så vi også, at kvadratmeterpriserne kortvarigt røg i vejret, fordi der var mange købere og få boliger til salg, men den udvikling er nu begyndt at jævne ud stille og roligt, forklarer Preben Merrild Angelo.

Ifølge RealMæglernes undersøgelse om sælgerparathed er hele 9,7 procent af boligejerne lige nu parate til at sætte til salg indenfor de næste 6 til 24 måneder.

– Undersøgelsen er opløftende. Den viser, at boligkøberne og boligsælgerne kan forvente en større aktivitet på boligmarkedet i løbet af de næste par år. Vi vil formentlig ramme et 2018-niveau med 67.000 til 70.000 boliger til salg i markedet – altså omkring 5 procent. Erfaringen viser, at det er et godt sted at være, hvor udbud og efterspørgsel er i sund balance, slutter Preben Merrild Angelo.

(* Danmarks Statistik, 2020)

hussalg boligkøb lejlighed hussalg (Foto: MY DAILY SPACE)
RealMæglerne ser positivt på fremtiden. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Boligkøb i blinde, så undgår du at havne i fælden

Opråb til de unge fra Københavns Kommune

Københavns Kommune er i gang med en større digital kampagne for at få fat i de unge og informere dem om corona-situationen netop nu. Dette sker på baggrund af, at smittetallet blandt unge københavnere stiger. Tidligere på året har det især været ældre, der har været ramt. Men netop nu ser man, at også unge kan blive meget syge af COVID-19 og at den største gruppe af nye smittede er unge mellem 20-29 år.
De opfordrer til at ses med få (og samme) personer, blive hjemme, hvis man er syg. Og så ikke mindst vise samfundssind og holde afstand. Kampagnen kommer til at køre over den kommende periode. Her ses opslag fra København Kommunes instaprofil.

Læs også: Særligt 20-29 rammes nu af corona

Robot fjerner plastaffald i havnen i Baltimore

Byen Baltimore i USA har taget nye metoder i brug for at gøre noget ved havenes plastaffaldsproblemer. De har nemlig opfundet ‘Mr. Trash Wheel’, der er en sjov robot, der elsker (at spise) plastaffald. Og allerede nu har den fjernet over en million pund affald fra havnen i Baltimore.

Grundet den store success i byen, har Baltimore fået produceret endnu flere robotter, som nu er ved at blive sat til at arbejde i andre byer rundt om i USA.

 

Læs også: Offentlig-privat samarbejde er løsningen på at få bugt med plast i havet

The Rolling Stones åbner butik i London

I går åbnede The Rolling Stones dørene til deres første flagship store butik i Londons Soho i Carnaby Street med navnet ‘RS No. 9 Carnaby’.

Butikken er udviklet i samarbejde med Bravado, og der er et eksklusivt miks af kollektioner og samarbejder, der skal begejstre fans i alle aldre. I de ikoniske sort/røde farver er der dømt farveeksplotion og masser af ‘The Rolling Stone’ feeling, mens musikken i højtalerne selvfølgelig spiller de legendariske numre.

Selv udtaler The Rolling Stones:

– Soho has always encapsulated Rock ’n’ Roll so Carnaby Street was the perfect spot for our own store. We are confident this exciting project that our friends at Bravado have created will be an unrivalled experience for everyone to come to London and enjoy.

the rolling stones butik londond (PR)
Sådan ser butikken ud. (PR)

Læs også: Rejseguide til en weekendtur til London

BaneGården – det nye sted i København

Selv kalder Søren Ejlersen, der står bag BaneGården, det for ‘Københavns grønne Narnia’. Midt i København, på DSB’s baneterræn, ligger et stykke ’uopdaget’ land med vild natur, brombærkrat, buske og gamle træer. En grøn verden fyldt med sanselighed og magi. Her er han i gang med at udvikle et grønt fyrtårn, hvor æstetik, bæredygtighed, sundhed, planter, smagsoplevelser og naturlig sanselighed er omdrejningspunkt. Her skal lokale, tilrejsende og politikere anvende stedet som inspiration, livsnydelse, forretning og bare et sted, man må kopiere.

På BaneGaarden – midt i alt det grønne – ligger ni bevaringsværdige trælader i dårlig stand. De oser af liv og historier, som Søren gerne vil værne om. En gang var de DSBs opbevaringslagre til træ, men de sidste 50 år har forfaldet tæret på dem, og særligt tagkonstruktionerne er hårdt ramt.

Stedet er ikke færdigt endnu, og over de næste par år vil de ni lader med nænsom hånd og respekt blive istandsat. Kunne du tænke dig at besøge det, ligger BaneGården på Otto Busses Vej 45.

Læs også: Mænd vi elsker

Dagens billede: Anders Morgenthaler siger alt med en tegning om debatten Sofie Linde har sat i gang

· Mere fra samme kategori ·