Læs også:

Close

NEWS: Instagram klar med TikTok-lignende funktion i Danmark

Nyheder  | 

Instagram klar med TikTok-lignende funktion i Danmark · Veganerpartiet kan nu stille op til folketingsvalget · Stikprøve viser, at 77 ud af 100 ikke bruger håndsprit i supermarkedet · Blå Kors har arrangeret sommeraktiviteter for 2.000 børn og deres familier · Klimaangst er godt for klimaet · DSB genindfører krav om pladsbillet · Dagens billede: Danskerne gik sommeramok i hedebølgen

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Instagram klar med TikTok-lignende funktion i Danmark

TikTok er en kendt videoapp, der i de seneste tid er blevet meget populær blandt unge over hele verden. Især er de korte dansevideoer blevet et stort hit.

Instagram er nu klar med en lignende funktion, skriver TV 2.

Funktionen hedder Reels og kan optage korte videoklip med forskellige effekter. Dette bliver nu tilgængeligt i mere end 50 lande. Danmark bliver også en del af dette, bekræfter Camilla Nordsted, kommunikationschef i Norden for Facebook, som ejer Instagram.

TikToks chef, Kevin Mayer, har tidligere kaldt den nye funktion for ”copycat-produkt”, skriver Reuters.

TikTok er blevet kritiseret for sin datahåndtering. Donald Trump har blandt andet truet med at lave forbud mod appen. Den populære app er eget af et kinesisk selskab, der hedder ByteDance.

Amerikanske politikere er bekymret over appen og Kinas mulige overvågning af brugernes data.

Reels er siden 2018 blevet testet, første gang i Brasilien og siden i Frankrig, Indien og Tyskland.

Den nye funktion er allerede blevet afprøvet af flere kendisser, som skuespiller Jessica Alba.

tiktok, dance, video F
Snart kan du lave TikTok-lignende videoer på Instagram. (Foto: Unsplash)

Læs også: Ting på Instagram der gør os i godt humør 

Veganerpartiet kan nu stille op til folketingsvalget

Veganerpartiet er det nye parti på stemmesedlen, når vi næste gang skal til folketingsvalg. Partiet har nemlig netop fået indsamlet det fornødne antal vælgererklæringer, skriver dr.dk.

Det bliver også bekræftet af Social-og Indenrigsministeriet i en mail, at Veganerpartiet har nået de nødvendige 20.182 vælgererklæringer. Vælgererklæringerne er endnu ikke anmeldt, og derfor er partiet endnu ikke formelt blevet godkendt til at stille op. Når vælgererklæringerne er anmeldt, vil partiet gennemgå dem for at sikre, at alle er gyldige.

Før godkendelsen er en realitet, ønsker partiet ikke at udtale sig, oplyser pressechef Lars Corvinius Olesen til TV 2.

– Lige nu er alle i partiet selvfølgelig rigtig glade, men vi vil gerne vente til september, hvor alt det formelle forhåbentlig er på plads, med at give interviews, forklarer han.

Veganerpartier betegner sig selv om ‘Danmarks grønne parti’. Deres primære formål med at komme i Folketinget er at oplyse danskerne om veganisme. De har tidligere udtalt:

– Det handler ikke om det produkt, der ligger nede på hylden. Dér er dyret dødt. Vi vil først og fremmest ændre strukturene omkring det her, for det giver jo ingen mening, at vi er enige om, at vores hunde skal have de bedste liv i hele verden, mens en gris skal produceres så billigt og usselt som overhovedet muligt.

Udover Veganerpartiet og de partier, der allerede er i Folketinget, er også Kristendemokraterne blevet opstillingsberettiget til næste folketingsvalg. Skriver TV 2.

veganerpartiet, parti, vegan Foto: Lars Corvinius Olesen)
Veganerparitet har nu samlet nok vælgererklæringer til at stille op i Folketinget. (Foto: Lars Corvinius Olesen)

Læs også: Flere og flere sportsstjerner hopper med på veganervognen

Stikprøve viser, at 77 ud af 100 ikke bruger håndsprit i supermarkedet

Det tyder på, at danskerne er begyndt at slække på den gode håndhygiejne. Det er dog vigtigt, især nu hvor smittetallet stiger, at vi holder ved de gode vaner, vi har fået opbygget, siger eksperter til TV 2 Nyheder.

TV 2 har for nyligt lavet en stikprøve i en Netto i Københavns Sydhavn, og her viste det sig, at kun 23 ud af 100 kunder benyttede butikkens håndsprit. Til trods for en synlig spritbeholder lige ved indgangen.

Dette overrasker dog ikke Salling Group, der ejer Netto. De oplever nemlig en stigende tendens til, at færre og færre benytter de opsatte håndsprit i kædens butikker, skriver de i et skriftligt svar til TV 2.

Hans Jørn Kolmos, der er professor i mikrobiologi ved Syddansk Universitet, mener ikke det er ‘godt nok’, men alligevel er han ikke overrasket over udviklingen. Han mener, vi er blevet så vant til at høre det samme budskab om at have god hygiejne, at vi slet ikke tænker over det længere.

Tilgængelighed er nøgleordet. Hans Jørn Kolmos opfordrer til, at supermarkederne sikre sig, at det er så nemt som muligt for kunderne at kunne spritte af.

– Der er jo nogle kontaktpunkter, vi allesammen rører ved, som eksempelvis dankortterminalen eller kurvene. Derfor er det en god idé at spritte af inden eller efter, man har rørt ved dem, udtaler Troels Scheel, der er lektor i mikrobiologi ved Københavns Universitet.

Han understreger, at god hygiejne er vejen frem, også selvom det kan være svært for danskerne at blive ved med at huske det. Skriver TV 2 Nyhederne.

håndsprit (Foto: Unsplash)
77 ud af 100 brugte ikke håndsprit. (Foto: Unsplash)

Læs også: Bakterier og vira skaber panik: få gode råd her

Blå Kors har arrangeret sommeraktiviteter for 2.000 børn og deres familier

Organisationen Blå Kors har haft travlt i sommerferien med at arrangere aktiviteter og udflugter for udsatte børn og unge. Folketinget har hjulpet med midler til at skabe gode oplevelser for børn over hele landet.
Blå Kors har tidligere erfaret, at sommeraktiviteterne giver en masse nye fællesskaber gennem sjov og leg for børnene, lyder det. Der har blandt andet været udflugter til zoologisk have, legepladser, ansigtsmaling og snobrødsbagning.

Sommeraktiviteterne giver børnene fællesskaber sammen med andre børn, hvor der er plads til sjov og leg, lyder erfaringen fra Blå Kors.

– Vi er glade for, at der er så mange børn, der har fået glæde af aktiviteterne. Børn, som netop har brug for en hjælpende hånd til at bryde med de sociale rammer og blive en del af et fællesskab. Vi vil gerne give dem nogle gode og mindeværdige oplevelser samtidig med, at vi også gerne vil gøre en positiv forskel på den længere bane, forklarer Blå Kors.

Blå Kors er en af de frivillige organisationer, der har fået bevilliget penge af et flertal i Folketinget til at lave aktiviteter til udsatte familier, som især har været pressede under coronatiden.

I Horsens har de mærket, hvordan det har påvirket børnene positivt at kunne møde op i sommerklubben. Mira Staal Knudsen, der er projektleder hos Blå Kors, udtaler:

– Det betyder rigtig meget for børnene. De mærker en stabilitet, som de måske ikke mærker i deres hverdag og møder nogle voksne, der tror på dem og skaber nogle rammer, de kan være i. Vi oplever, at børnene får mere tillid og tro på sig selv. At de er okay, som de er.

I løbet af sommeren har Blå Kors også arrangeret otte sommerlejre for udsatte børn og unge, som arrangeres af frivillige voksne.

børn, leg, sommer (Foto: Unsplash)
Børn har fået glæde af sommeraktiviteter fra Blå Kors.  (Foto: Unsplash)

Læs også: Vi vil helst donere penge til forskning i sygdomme og danske udsatte børn

Klimaangst er godt for klimaet

Ny undersøgelse lavet af Coop Analyse, viser at langt størstedelen af danskerne er bekymret for klimaforandringerne.

Angst og bekymring er naturlige og sunde, men de er også nødvendige, hvis vi skal bremse den negative udvikling, skriver Samvirke, der har talt men en række eksperter.

Undersøgelsen viser, at kun fire procent af danskerne ”slet ikke” er bekymrede for klimaforandringer, mens resten af os er i en eller anden grad.

Det er naturligt, at vi reagerer, når vi står overfor en reel trussel, som klimaforandringerne er, siger flere fagfolk.

–  Angsten er hensigtsmæssig, fordi den hjælper os til at se virkeligheden i øjnene, så vi kan handle på den, udtaler psykolog Lise Maj Jensen.

Hun understreger dog, at det er problematisk, hvis angsten tager overhånd hos den enkelte og går ud over livskvaliteten. Tilstanden bliver betegnet som klimaangst.                                                                                                            Nogle bekymringer kan være så overvældende for den enkelte, at det bliver hæmmende, oplever chefpsykolog hos UngLiv.dk, Marianne Schøler.

Det er især hos unge mennesker, klimaangsten ses. De kan være plaget af skam og skyld over ikke at gøre nok. Eksperter er dog enige om, at klimaangst ikke skal sygeliggøres og have sin egen diagnose, men det er et kollektivt ansvar at tage hånd om situationen og den bekymring, den er forbundet til.

klima, planet, klimaforandring (Foto: Unsplash)
Klimaangst er en ny populær betegnelse.  (Foto: Unsplash)

DSB genindfører krav om pladsbillet

DSB havde netop ophævet kravet om pladsbillet i deres tog, men knap nåede det at blive en realitet, før kravet om pladsbillet nu er genindført.

Fredag den 7. august kom det nemlig frem, at transportminister Benny Engelbrecht (S) har bedt DSB om at genindføre kravet om pladsbillet på lange strækninger. Skriver TV 2 Nyhederne.

– Situationen har rent smittemæssigt ændret sig her i landet, og når ministeren tager kontakt til os, så tager vi det alvorligt, siger Tony Bispeskov, der er informationschef hos DSB.

Pladsbilletterne vil igen blive gratis. Hos DSB forventer man, at det træder i kraft fra på onsdag.

jernbane tog (Foto: Unsplash)
Pladskravet genindføres efter to dages ophævelse hos DSB.  (Foto: Unsplash)

Læs også: DSB ophæver nu kravet om pladsbillet 

Dagens billede: Danskerne gik sommeramok i hedebølgen

 

· Mere fra samme kategori ·