Læs også:

Close
calzone spinat svampe

Plantebaseret mad: Calzone med sauteret spinat og svampe

Mad  | 

Asta Just Schack er så dygtig til at lave plantebaserede opskrifter. Dem deler hun også ud af i sin nye bog ‘Den mad vi deler’. Om det er en calzone eller en lækker dessert, kan du ikke andet end blive sulten

Vi har været så heldige at få opskriften fra bogen på calzone med sauteret spinat og svampe. Disse små ‘lommer’ er geniale til madpakker eller en picnictur. Man får hele herligheden i en lukket dej, så den er let at styre, intet behov for bestik, og så smager det dejligt. Der er fri leg, når det kommer til indholdet.

Smid, hvad end du har i bunden af grøntsagsskuffen, i ovnen med lidt olivenolie og pak det derefter ind i dejlommerne (et dejligt lille madspildstip også) … Denne blanding af spinat, tomat og svampe er rimelig klassisk, men det ændrer ikke på, at smagene harmonerer dejligt, og skorpen er sprød at bryde igennem.

Opskriften er til 4 personer.

De tager cirka en time samlet at lave.

calzone spinat svampe
Ser det ikke lækkert ud .. (Foto: Asta Just Schack)

Spinatfyld

2 bananskalotteløg
3 fedhvidløg
2 spsk olivenolie
400 g friskspinat
½ spsk sennep
1 spsk hvidvinseddike

Tomatsovs

1 dåse flåede tomater
1 spsk tomatpuré
1 spsk rødvin
1 spsk mørk balsamico
1 tsk ahornsirup
salt og peber

Pizzadej

5 g gær
2 1/2 dl vand
8 g salt
315 g hvedemel

Andet

4 kejserhatte
2-3 spsk olivenolie
1 håndfuld mandler
2 pizzadeje
harissasauce

Start med at lave pizzadejen (gerne dagen før):

Rør gæren ud i vandt og tilsæt vand.

Tilsæt hvedemel og lad dejen køre på din røremaskine cirka 6 – 7 minutter, indtil overfladen er glat.

Dæk skålen med husholdningsfilm og stil i køleskabet natten over.

Næste dag tages dejen ud to timer, før du skal bruge den. Del den i to og form hver del til en stor bolle.

Dæk til med viskestykke og lad dem efterhæve på køkkenbordet i to timer.

Sæt ovnen på 200 °C.

Start med at lave spinatfyldet: Hak løg og hvidløg fint – ved håndkraft eller i en foodprocessor.

Kom olivenolie på en varm pande og steg dem ganske kort, før du tilføjer spinat, sennep og eddike.

Sauter det, indtil spinaten er faldet sammen, og hæld blandingen i en skål.

Kom alle ingredienser til tomatsovsen i en foodprocessor og blend. Smag til med salt og peber.

Skær svampene ud på langs. Kom dem på en varm pande sammen med olivenolie. Steg dem 2-3 minutter på hver side, indtil de har taget fin farve.

Hak mandlerne groft.

Rul dejene ud og skær dem ud i 4 cirkler med en diameter på cirka 20 centimeter.

Smør nu tomatsovsen på cirklerne (du får måske lidt sovs tilovers) og fordel herefter spinat, svampe og mandler ovenpå.

Fold den ene halvdel af cirklen ind over den anden og brug en gaffel til at trykke dejen ved kanterne sammen, så calzonen lukkes.

Kom calzonerne på en bageplade og bag i 30 minutter, indtil de har fået en fin gyldenfarve.

Server med harissasauce.

Sådan ser bogen ud:

 

forside den mad vi deler asta just schack

 

Læs også:

Derfor skal du drikke kamillete

 

kamille, kamillete, te, chamomile tea

 

· Mere fra samme kategori ·