Læs også:

Close
hm (Foto HM)

NEWS: Lee og H&M samarbejder om denimkollektion

Nyheder  | 

Lee og H&M samarbejder om denimkollektion · Uhygge i Tivoli · I dag spiller Danmark semifinale · SAS er politianmeldt · Marabou lader forbrugerne bestemme ny variant · Dagens billede: En stolt kæreste · Fredagsfjol: Dagens mest nuttede 🐼

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Lee og H&M samarbejder om denimkollektion

Lee og H&M samarbejder om H&M’S hidtil mest bæredygtige denimkollektion. Samarbejdet med det amerikanske denimbrand Leevil skubbe til den næste generation af bæredygtig denim. Samarbejdet er holistisk og indebærer bæredygtige fremskridt i alle stadier af design og produktion, fra H&M’s første jeans i 100% genanvendt bomuld til veganske patches af kork. For første gang vil H&M også dele livscyklusanalyser (LCA) på hm.com, der angiver hvert denimprodukts vand-, CO2- og energipåvirkning fra råmaterialer til slutbrug.

Denne banebrydende gennemsigtighed er i tråd med kollektionens positive udtryk, der byder på klassiske oversize og cocoon-silhuetter samt workwear-faconer, der trækker på Lees respekterede arv. Lee x H&M består af produkter til kvinder, mænd og børn og blev lanceret igår på hm.com.

– Vi elskede at arbejde med Lee for at skubbe grænserne for forandring. En forandring med fokus på at skabe mere bæredygtige og cirkulære denimprodukter. Vi kiggede på hver enkelt detalje og udfordrede hinanden på en positiv måde. Det er også fantastisk at arbejde med Lees ikoniske design og give dem en opdatering til glæde for H&M’s denimelskere over hele verden, forklarer Jon Loman, Designer i H&M.

– Lee er stolte over at samarbejde med H&M for at skabe bedre denim. Vores brand blev grundlagt med fokus på innovation for over 130 år siden, og i dag er vi glade for, sammen med H&M, at bringe denim tættere hen imod en bæredygtig fremtid, fortæller Chris Waldeck, EVP Global Brand President, Lee®.

Lee x H&M er et ambitiøst samarbejde med bæredygtighed som omdrejningspunkt i designet. De to brands benyttede en holistisk tilgang ved at koncentrere sig om alle aspekter af denimproduktion. Materialer er altafgørende, såsom H&M’s første jeans fremstillet af 100% genanvendt bomuld fra 80% postindustrielt affald og 20% forbrugeraffald. Der er også denim, der ikke er fremstillet af bomuld, men derimod af menneskeskabte genanvendelige fibre, samt vandbesparende indfarvning og denimvaske med lav miljøpåvirkning, der er tredjepartverificeret for deres vand-, kemikalie- og energiforbrug.

Kollektionen til kvinder har 90’er-inspirerede brede og løse jeans, mens Lees klassiske Rider-jakke har fået en opdatering med en oversize cocoon-facon. Denimkorsetter tilføjer et feminint lag, mens overalls og skjortejakker tilføjer en workwear-vibe sammen med T-shirts i Texloop™ RCOT™, som er et genanvendt bomuldsmateriale.

Kollektionen til mænd byder på Lees klassiske workwear-jakker, som er en sand garderobefavorit. Et par klassiske ’Relaxed fit’ jeans er lavet af 100% genanvendt bomuld, mens et par ’Relaxed Carpenter’ jeans er lavet ved brug af vandbesparende indfarvning og Tencel™  Lyocell-tråde. Workwear overalls, en denimbøllehat og en totebag samt heavy-weight jerseyprodukter i bæredygtige materialer fuldender kollektionen.

hm (Foto HM)
Et spændende og meget bæredygtigt samarbejde har set dagens lys. (Foto H&M)

Læs også: 10 stiltricks

SAS er politianmeldt

I sidste uge kom det frem, at SAS nu var politianmeldelt for ikke af efterleve påbud om refundering af ubrugte flybilletter. Andre 10 flyselskaber er blevet politianmeldt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Det oplyser Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i en pressemeddelelse.Sagen udspringer af de mange ubrugte flybilletter. Corona har ført til, at mange har måtte aflyse deres flyrejser, hvorfor de har søgt om refundering af de beløb, de har betalt for billetten.

Anklagemyndigheden skal nu vurdere styrelsens indstilling om at rejse tiltale mod SAS. Såfremt man som passager stadig mangler at få udbetalt refusion fra et flyselskab, anbefaler styrelsen, at man sender en klage til styrelsen.

sas, pilot, piloter, strejke, fly, rejse, lufthavn
SAS er nu politianmeldt. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Marrakech kontrasternes by

Uhygge i Tivoli

Der venter permanent uhygge i Tivoli, for Tivoli investerer millioner i uhygge …

Tivoli har besluttet at investere et tocifret millionbeløb i en ny forlystelsesoplevelse i H.C. Andersen Slottet i 2021. En investering, der munder ud i Danmarks største permanente scaryhouse med skuespillere. Her bliver det muligt at komme på en 150 meter lang rejse gennem 12 forskellige rum fordelt på 800 uhyggelige kvadratmeter.

Udover at give gæster med hang til gys en oplevelse, er formålet at udnytte Tivolis areal endnu bedre, sådan at gæsterne spredes yderligere rundt i forlystelseshaven. Det nye scaryhouse kommer til at hedde Villa Vendetta og er planlagt til at stå klar i Tivolis sommersæson 2021.

Tivoli har under hele Covid-19 arbejdet målrettet på at sprede gæsterne mere ud i forlystelseshaven, og det giver derfor god mening at inddrage H.C. Andersen Slottet fra 1853 i disse tiltag. Slottets kælder er derfor lige nu ved at blive omdannet til et scaryhouse, og i løbet af Tivolis sommersæson vil Danmarks største permanente scaryhouse med skuespillere, Villa Vendetta, dermed blive en realitet.

Projektet er frugten af en række studieture rundt om i verdenen for at samle inspiration, og både Tivolis udviklingsafdeling og skræmmekonsulenter fra firmaet Dystopia Entertainment i Vejle har sammen udviklet konceptet.

Når dørene åbner for Villa Vendetta, kommer gæsterne på en rejse, hvor de får testet deres mod af i villaens mørke kroge. Historien går på, at der i mange år har boet en familie i H.C. Andersen Slottets kælder, som efter mange års arbejde i Tivoli er blevet glemt.

Ingen ved rigtig, hvem de er, men en ting er sikkert, og det er, at årtiers glemsel har gjort dem grumme, bitre og har forvandlet dem til galninge, som alle bør holde sig langt fra. Noget som gæsterne snart vil erfare, når de i en futtogsformation går gennem familiens hus, sådan at chok og forskrækkelser flyder fra krop til krop og ingen slipper for at mærke gyset.

Turen går først igennem den hjemsøgte herskabsvilla, og har gæsterne modet til at gå planken ud, ender de i en skummel kælder, hvis hemmeligheder ikke røbes her. Der er tale om en rejse tilbage i tiden med referencer til i dag og til Tivolis ikoniske karakterer. Der er overraskelser i form af lyde, skuespillere, dunkle gange og korridorer, som gæsterne møder på deres vej.

Tivolis direktør Susanne Mørch Koch udtaler:

– Alle kender efterhånden de svære betingelser, som Tivoli og andre i turisme- og oplevelsesindustrien har oplevet under Covid-19 pandemien, men der er også innovationer gemt bag historierne om lukninger og restriktioner. Ved at skabe et nyt oplevelsesunivers i kælderen under H.C. Andersen Slottet tænker vi nyt og udnytter vores m2 bedre.

Vi investerer i nye gæsteoplevelser i en tid, hvor vi er trængt økonomisk, for det tror vi på, er vejen frem til igen at gøre Tivoli til den gode, rentable forretning, som Danmarks største attraktion også er kendt for at være. Det er traditioner, men også nyheder, der gerne skal få mange danskere i Tivoli i 2021.

tivoli villa vendetta
Snart spreder uhyggen sig i Villa Vendetta i Tivoli  … (Foto: Mikkel Trudslev)

Læs også: Tivolis smukke have

I dag spiller Danmark semifinale

Efter kvartfinalegyseren onsdag skal Danmark i aften spille semifinale i VM i håndbold i Egypten. Det er en svær modstander, der venter Danmark. Spanien slog Norge onsdag Norge med 31-26 i kvartfinalen. Sidste gang, Danmark mødte Spanien i en slutrunde, var ved EM i 2018 i det indledende gruppespil. Her vandt Danmark 25-22. Spanien endte dog som europamester og genvandt dermed titlen.

I den anden semifinale spiller Frankrig og Sverige. Optakten til kampen starter klokken 20.00 på DR1.

Læs også: VM håndbold er skud i gang

Marabou lader forbrugerne bestemme ny variant

Den første vinder i Marabous konkurrence ‘Lav din egen smag’ kommer nu på markedet. Chokoladeelskere fra hele Norden fik chancen for at bestemme smagen på Marabous næste variant, har fundet sine vindere. Mere end 24.000 danskere indsendte forslag i løbet af de to måneder, konkurrencen var åben, og her i 2021 vil tre glade vindere opleve at deres chokoladedrøm bliver en realitet.

Nu afslører Marabou det første vinderbidrag – Marabou Popcorn – og også at den bliver en del af Marabous faste sortiment.

I 2020 inviterede Marabou chokoladeelskere fra hele Norden til at være medskabere af den næste store chokoladesmag. Her fik chokoladefans mulighed for at dele deres drømme om smagskombinationer, og vinderbidragene får deres helt egen plads på slikhylderne. 

Vi ønskede at give vores nordiske fans chancen for at lade deres chokolade drømme blive til virkelighed ved at lade dem skabe en chokoladeplade med deres favoritingredienser, fortæller Trine Jørgensen, Senior Brand Manager, Marabou.

Den nye chokoladeplade er baseret på Marabou mælkechokolade fyldt med popcorn, knust sprødristet majs og et drys salt. Marabou Popcorn er ikke blot en særudgave, men vil indgå i Marabous faste sortiment.

Vinderbidraget blev indsendt af svenske Eva, der bliver krediteret ved at få sit navn trykt på emballagen. Hendes tanker bag vinderbidraget var, at salt og chokolade i kombination fungerer utroligt lækkert og, at der er mangel på chokoladeprodukter med denne kombination på markedet. I sit forslag skrev Eva, at hvis hendes forslag bliver en realitet, vurderer hun, at det vil være den perfekte snack.

– Kombinationen af popcorn, knust sprødristet majs og salt var mildest talt en meget populær kombination i konkurrencen, og mange chokoladeelskere stemte på forslaget. Vi er glade og stolte over, at vi kan lancere den som del af vores faste sortiment i 2021, slutter Trine Jørgensen.

Den nye Marabou Popcorn kan købes i butikkerne fra februar 2021.

marabou chokolade
Sådan ser den nye variant fra Marabou ud. (Foto: Marabou)

Læs også: Seks gode grunde til at spise chokolade

Dagens billede: En stolt kæreste

Fredagsfjol: Dagens mest nuttede 🐼

· Mere fra samme kategori ·