Læs også:

Close
chocolade, spis, sundhed, mad, fordele

6 mega gode grunde til at spise mere chokolade

Underholdning  | 

Elsker du chokolade? Så har vi gode nyheder. Det er nemlig ikke kun en lækker nydelse – der er også mange sundhedsmæssige fordele ved at spise chokolade

Hvilken bedre nyhed kan man få? Der er nemlig mange fordele for dit helbred, ved at spise chokolade. Dermed har vi officielt givet dig en mega god undskyldning, for at købe dig selv lidt lækkert til weekenden.

chocolade, spis, sundhed, mad, fordele, fordele ved at spise chokolade
Der er mange fordele ved at spise chokolade. (Foto: Pixabay.com)

1. Det forsinker aldringsprocessen

Mørk chokolade er fyldt med antioxidanter. De er super gode imod aldringsprocessen, fordi de kæmper mod frie radikaler. Det vil sige, at mørk chokolade er lig med udsætning af aldring af huden, så bare spis løs.

2. Det mindsker risikoen for slagtilfælde

Risikoen for at dø af et slagtilfælde bliver mindre, når du spiser 60 gram chokolade om ugen. Det er flavonoiderne, som er en antioxidant, som forekommer i chokolade, som sænker blodtrykket og kolesterol. Det er jo næsten sundhedsskadeligt at lade være. 

3. Det kan øge sexlysten

Chokolade indeholder mindre mængder af stoffet fenetylamin, som frigør endorfiner og øger effekten af dopamin. Det kan give samme signaler til hjernen, som hvis du var forelsket og derved øge sexlysten. Endnu en grund til at inkorporere chokoladen som en fast weekend rutine. Man gør det jo for forholdet … ikke? 

4. PMS-humøret kan forbedres med chokolade

Vi kender alle til at have lyst til at spise vores egen vægt i chokolade, når det er den tid på måneden. Og nu har du faktisk en god grund til det, hvis du ellers behøvede en. Chokolade øger nemlig serotonin-hormonet i hjernen, som giver humørforøgelse. Du har nemlig lave serotonin-niveauer, når du har PMS eller menstruation. 

5. Du bliver klogere

Chokolade indeholder et stof som hedder flavanol, som giver øget blodomløb i hjernen. Ifølge et britisk studie får det folk til at føle sig mere vågne, opmærksomme og bedre til at klare sig i tælle-opgaver. 

6. Bedre syn

Grundet den øgede blodgennemstrømning til hjernen kan chokolade derfor også øge blodtilførslen til nethinden, hvilket styrker synet. Så kan du blive endnu bedre til at spotte gode tilbud på chokolade. Det er da smart.

 

(Kilder: medicinehunter.com, klogkost.dk, letliv.dk)

 

Læs også: Er Pepsi max usundt?

Læs også: Opskrift på lækre og svampede Nutella-cupcakes

· Mere fra samme kategori ·