Læs også:

Close
jul borddækning (Foto: MY DAILY SPACE)

NEWS: Sådan kan vi være sammen i julen

Nyheder  | 

Sådan kan vi være sammen i julen · Ældre i København får ekstra besøg og omsorg til jul · Nye restriktioner: Behov for offensiv testindsats og hurtig kompensation til ramte virksomheder · Regeringen og Falck: 36 nye testcentre åbner · Det Hvide Hus: Vaccine ankommer til alle delstater i dag · Dagens billede: Anmelder storroser prisvindende ‘Druk’ – Gode chancer for at vinde en Oscar

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Sådan kan vi være sammen i julen

Julen står lige på trapperne også efter et år, hvor vi alle har skullet lære at gøre tingene på en anderledes måde. Der er stadig smittespredning i Danmark, og derfor har Sundhedsstyrelsen udformet en anbefaling til, hvordan vi kan være sammen til jul i en tid med corona. Julen i år bliver stadig hyggelig, så længe vi passer på hinanden.

– I år anbefaler vi dog, at du aflyser aftaler med personer, du ikke plejer at ses med, og at vi højst bør samles 10 personer derhjemme inklusiv vores husstand og afhængig af, hvor meget plads, den enkelte har. Hold kontakten, men undgå at mødes fysisk. For eksempel kan du sende julekort eller julebeskeder til venner og familie, som du gerne ville have set mere i år, skriver Sundhedsstyrelsen.

Med vores danske juletraditioner følger også et ansvar for, at vi passer på hinanden. Og dette år har bestemt været anderledes. 2020 er også året, hvor du kan skabe dine egne traditioner, ikke kun i forhold til at udvise socialt ansvar, men også skabe dine egne juletraditioner, hvor du kan dække op til jul på en anderledes, ny måde. Bliv inspireret til hvordan fine juleborde og bordopdækning ligeledes kan gøres anderledes i år ved at trykke her. Slå dig løs i nye måder at pynte juleborde med grankogler, stofservietter, flagranker og ikke mindst håndsprit – så kan julen også blive tryg og hyggelig i år.

jul borddækning (Foto: MY DAILY SPACE)
Julen i år bliver stadig hyggelig, så længe vi passer på hinanden. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Sådan dækker du op til jul 

Ældre i København får ekstra besøg og omsorg til jul

Der skal være ekstra tid til omsorg og julehygge i år i Københavns kommunale hjemmepleje og på byens plejehjem. Et enigt Sundheds- og Omsorgsudvalg vil derfor prioritere ressourcer til en styrket juleindsats. Det oplyser Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i en pressemeddelelse.

– For en del ældre er kommunens plejepersonale de eneste, de møder i julen. Derfor vil hjemmehjælperen komme på et ekstra besøg hos borgerne i en af juledagene. Det ekstra besøg skal bruges til samvær og hygge, ligesom hjemmehjælperen har lidt lækkert med. Også på plejehjemmene vil vi prioritere ressourcer til at undgå ensomhed. Det er særligt vigtigt at passe godt på de ældre i år efter en hård corona-tid. Jeg håber, det her kan være med til at forsøde julen, udtaler sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling (SF).

Derfor er Københavns kommunes Sundheds- og Omsorgsudvalg enige om at afsætte ressourcer til juletiden.

– Jeg er utrolig glad for, at vi tager ekstra hånd om vores ældste københavnere. De har under hele coronakrisen været blandt de mest isolerede og dermed i størst risiko for ensomhed. Der er ingen tvivl om, at de går en særlig svær juletid i møde. Derfor er det på sin plads, at vi giver dem ekstra omsorg, der hvor vi kan, udtaler Socialdemokratiets Trine Madsen.

(Foto: Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen)
Pengene til de ekstra besøg og de ekstra juleaktiviteter tages blandt andet fra rammen af midler afsat i overførselssagen 2019-2020 og fra budget afsat til direkte covid-19 relaterede udgifter. (Foto: Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen)

Læs også: NEWS: 24 timers gåtur rundt om søerne i København: Rasmus vil sætte fokus på ensomhed i corona-tiden

Nye restriktioner: Behov for offensiv testindsats og hurtig kompensation til ramte virksomheder

Regeringen og myndighederne besluttede i torsdags at strammere restriktionerne i endnu flere kommuner. Dermed har nedlukningen ramt bredt i landet og påvirker en meget stor del af danskerne og virksomhederne.

Heldigvis er der blevet vedtaget en trepartsaftale om at genåbne lønkompensationsordningen for både tvangslukkede og hårdt berørte virksomheder. Der er dog stadig akut behov for, at andre hjælpepakker og kompensation kommer på plads af hensyn til virksomheder og arbejdspladser i alle de ramte dele af Danmark. Det oplyser Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i Dansk Industri, ser dog positivt på, at regeringen nu vil booste testkapaciteten markant ved at inddrage private leverandører som en del af det nationale test-setup, så langt flere danskere kan blive testet for corona og få hurtigere svar.

– Vi skal gøre alt, vi kan for at få armene omkring denne krise og få situationen bragt under kontrol. Det kræver i allerhøjeste grad en offensiv teststrategi, og her er de private corona-test helt afgørende for, at vi kan nå målsætningen om, at 80 procent af befolkningen skal have adgang til en test inden for et døgn, så vi kan holde samfundet bedst muligt åbent og hurtigst muligt åbne yderligere igen, udtaler Lars Sandahl Sørensen, og fortsætter. Det er problematisk med lange testtider i en tid, hvor smitten stiger, så vi har presset på for, der også blev åbnet for private test, og det glæder os, at der er blevet lyttet. Danmark vil øge testkapaciteten markant, og det betyder, at flere danskere kan passe deres arbejde, og at flere virksomheder kan holde gang i forretningen, forklarer Lars Sandahl Sørensen.

Arbejde, arbejdsløs, aftale, folketinget, møde, job, jobsøgende, kontanthjælp, dagpenge
Det er problematisk med lange testtider i en tid, hvor smitten stiger. Derfor har Dansk Industri presset på for, at der også blev åbnet for private test. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Coronaledighed rammer de lavestlønnede hårdest

Regeringen og Falck: 36 nye testcentre åbner

Regeringen og regionerne har indgået aftale med Falck om 50.000 daglige hurtigtest for covid-19 til danskerne.

Aftalen trådte i kraft allerede lørdag, og antallet af daglige hurtigtest vil hurtigst muligt herefter være 50.000. Det skriver TV2.

Det er et led i den offentlige smitteopsporing, som det hedder i meddelelsen fra ministeriet.

– Det er en test for den helt almindelige dansker, hvis man går ind i Falcks testcenter, men det er derimod ikke gratis, hvis man som virksomhed bestiller en, udtaler Stephanie Lose (V), formand for Danske Regioner, til TV 2.

For at komme de massive køer ved testcentrene til livs og for at få brudt smittekæderne, åbner Falck yderligere 36 testcentre landet over.

corona covid test testcenter testcentre prøve prøver (Foto: Unsplash)
Regeringen og regionerne har indgået aftale med Falck om 50.000 daglige hurtigtest. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Studerende udtrykker deres følelser om coronakrisen

Det Hvide Hus: Vaccine ankommer til alle delstater i dag

De første leverancer af vaccine til de amerikanske delstater er blevet sendt afsted fra biotech-selskabet Pfizers fabrikker i USA. Det udtaler Gus Perna, der står i spidsen for covid-19-taskforcen i Det Hvide Hus, lørdag aften dansk tid.

– Tag ikke fejl. Distributionen er begyndt, siger Gus Perna på et pressemøde.

Perna vurderer, at de første leverancer vil nå ud til 145 lokationer fordelt på alle 50 delstater i løbet af i dag. Desuden vil vaccinen nå ud til yderligere 636 lokationer tirsdag og onsdag. Det skriver TV2.

– Vi er ikke færdige, før alle amerikanere har adgang til en vaccine, udtaler Gus Perna.

vaccine vaccination corona kræft cancer (Foto: Pexels)
I dag ankommer de første leverancer af coronavaccine til de amerikanske delstater. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Corona er kommet i ordbogen 

Dagens billede: Anmelder storroser prisvindende ‘Druk’ – Gode chancer for at vinde en Oscar

Læs også: NEWS: 24 timers gåtur rundt om søerne i København: Rasmus vil sætte fokus på ensomhed i corona-tiden

Rasmus Damgaard (t.h.) og Jens Levring (t.v.) håber på at få samlet penge ind under deres 100 kilometer lange gåtur mod ensomhed.. (Foto: Blå Kors)

· Mere fra samme kategori ·