Læs også:

Close
jul borddækning (Foto: MY DAILY SPACE)

Sådan dækker du op til jul

Bolig  | 

Jul og dermed juleborde er en af de traditioner, vi holder i hævd. Ofte pyntes bordet med de samme ting, så vi “ikke rører ved vores gamle jul”. Bliv inspireret til hvordan du kan dække op til jul

Jul er lig med hygge – masser af hygge – men også masser af mad. Og med mad følger også fine juleborde og bordopdækninger. Skab dine egne traditioner og find ting, du kan bruge år efter år. Ofte får de klassiske elementer lov til at træde frem til jul. For vi kan godt lide genkendelsen ved og til jul. Der er noget trygt og også hyggeligt ved det. Også når det gælder julebordet.

jul borddækning
Dæk dit eget julebord … (Foto: MY DAILY SPACE)

Vælg hvad du vil pynte op med

Du kan bruge det samme år efter år – men her er der også mulighed for at skifte lidt ud, hvis du har lyst. Det ser fint ud at pynte med julekugler – dem på billedet er antikke, så de er ekstra skrøbelige. Men lidt ‘Peters jul’-agtige på den hyggelige måde.

jul borddækning (Foto: MY DAILY SPACE)
En ny ‘kugle’ som en agurk har dog også fundet vej til julebordet. Den er sjov og passer i farverne. (Foto: MY DAILY SPACE)

Grankogler gør også noget for et vinter- og julebord. Det er en nem måde at få naturelementet med ind på. Du kan sætte grangrene, hyacinter, amaryllis og juleroser til. De er perfekte til jul og juleborde.

jul borddækning (Foto: MY DAILY SPACE)
Fyld bordet med grankogler. (Foto: MY DAILY SPACE)

Mange steder har de sidste år haft de små juletræer. De ligner noget fra et nisselandskab, men de pynter så fint på et bord.

Stofservietter, dækkeservietter og flagranker. Så kan det næsten ikke blive mere ‘julehyggeligt’. Investerer du i dem, vil du have dem resten af livet. Og du kan glædes over dem hvert år, du tager dem frem.

jul borddækning (Foto: MY DAILY SPACE)
Som havde du selv broderet dem. Så fine er de. Måske nok finere – med mindre du er en ørn til at brodere.(Foto: MY DAILY SPACE)

Det fine service til julebordet

Der skal masser af glas på bordet. Enten skal de passe sammen eller helt mikses på kryds og tværs i farver, størrelser og stil – måske endda nye og gamle. At vælge grønne glas gør bordet mere julet og er en nem måde at vise julen frem på.

jul borddækning (Foto: MY DAILY SPACE)
Grønne glas Holmegaard er perfekte på et julebord. (Foto: MY DAILY SPACE)

Rudolf har også fået en plads sammen med alt det andet på bordet. Han har dog ikke fået rød tud endnu, så det er vist ikke ham, der har drukket rødvinen.

Vælg tallerkener i farver der passer til maden. De terracottafarvede fra Lyngby Porcelæns Rhombe serie er perfekte. Sæt dem eventuelt sammen med den hvide udgave i serien også.

jul borddækning (Foto: MY DAILY SPACE)
Så er bordet klart til julens mange lækre retter som and og flæskesteg. (Foto: MY DAILY SPACE)

Når du skal vælge bestik, så vælg en varm farve, der passer til de øvrige nuancer på bordet.

jul borddækning (Foto: MY DAILY SPACE)
Også bestikket er i julestemning. (Foto: MY DAILY SPACE)

Røde, hvide, grønne og brune elementer passer godt sammen. Dæk det op så folk også kan tage det op og røre ved det. Det skal ikke være perfekt. Det skal bare være mega julet og hyggeligt.

jul borddækning (Foto: MY DAILY SPACE)
Flagranken kan du også bruge til fødselsdage. (Foto: MY DAILY SPACE)

Køb selv de fine ting til at dække op med

Fin lille flagranke

Smuk og enkel flagranke med Dannebrogsflag – syet i Langkildes originale flagdug. Brug den til jul, fødselsdage, konfirmation og andre festlige lejligheder.  Hvert flag måler cirka 3,5×5,5 centimeter og er sat på sejlmagergarn. Ranken måler cirka 320 centimeter. Flagranken leveres i en smukt broderet lærredspose. Flagranken fås også med større flag.

flagranke flag langkilde

Flagranke fra Langkilde, 299 kr., langkilde-flagfabrik.dk

Dækkeservietter med julemotiver

Der er seks varianter at vælge imellem. Det er en helt klassisk juledækkeserviet syet i ægte flagdug og vatteret med bomuld. Leveres i en smuk broderet lærredspose.

dækkeserviet jul langkilde

Dækkeserviet Langkilde, 249 kr., langkilde-flagfabrik.dk

Fine tallerkener

Den er i en fin brun farve, der er smuk at dække op med til jul. Men der er endeløse kreative muligheder, og farverne i Rhombe Color har en dyb farvemæthed, der vækker følelser og forstærkes af de varme toner. Dette er en frokosttallerkenen i farven terracotta, der er 23 centimeter.

tallerken rhombe

Lyngby Porcelæn Rhombe tallerken, 229,95 kr., magasin.dk

Den klassiske hvide

Det er Lyngby Porcelæn Rhombe i den klassiske hvide serie. Kan sættes fint sammen med for eksempel den terracottafarvede tallerken også. Dette er en middagstallerken, og den er 27 centimeter.

tallerken rhombe

Lyngby Porcelæn Rhombe tallerken, 169,95 kr., magasin.dk

Smukke, klassiske vinglas

Holmegaard Flow glas på fod i smuk olivengrøn nuance.

vinglas holmegaard

Holmegaard Flow vinglas, 199,95 kr., illumsbolighus.dk

Smukke, klassiske vandglas

Holmegaard Flow vandglas i smuk olivengrøn nuance.

vandglas holmegaard

Holmegaard Flow vandglas, 149,95 kr., illumsbolighus.dk

Den fine bestik

Bitz Bestiksæt – 16 dele til fire kuverter i rustfrit stål med mat messing finish.

bestik bitz

Bitz bestiksæt – 16 dele, 599,95 kr. (tilbud), imerco.dk

 

Læs også:

Se Royal Copenhagens juleborde

Fra Peter Myginds julebord. (Foto: Lasse Wind for Royal Copenhagen)9

· Mere fra samme kategori ·