Læs også:

Close
Rasmus Damgaard (t.h.) og Jens Levring (t.v.) håber på at få samlet penge ind under deres 100 kilometer lange gåtur mod ensomhed.. (Foto: Blå Kors)

NEWS: 24 timers gåtur rundt om søerne i København: Rasmus vil sætte fokus på ensomhed i corona-tiden

Nyheder  | 

24 timers gåtur rundt om søerne i København: Rasmus vil sætte fokus på ensomhed i corona-tiden · Dit stjernetegn afslører, hvordan du skal pynte dit juletræ · Helle Thorning Schmidt optræder sammen med Tessa og Orgi-E · Gucci støtter UNICEF USA med finansiering af COVID-19 vaccine · Copenhagen Fashion Week AW21 · Storebæltsbroen lukkes kortvarigt under test af nye autoværn · Dagens billede: Emma Martiny minder om, at det er Luciadag på søndag · Fredagsfjol: Når vi nu ikke kan komme i Tivoli, må vi tage en togtur i Schweiz 🎢

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

24 timers gåtur rundt om søerne i København: Rasmus vil sætte fokus på ensomhed i corona-tiden

På søndag den 13. december vil Rasmus Damgaard sammen med et par af sine venner gå 100 kilometer for at skabe opmærksomhed om, at mange i Danmark er ensomme. Under gåturen vil de samle penge ind til Blå Kors Danmark, som hjælper udsatte børn og voksne.

2020 er et år, hvor rigtig mange danskere har oplevet følelsen af ensomhed i takt med, at afstanden mellem os er blevet større under coronapandemien.

Det blev tydeligt for Rasmus Damgaard fra København, som er selvstændig og iværksætter, og har i dag over 105.000 følgere på det sociale medie TikTok.

– Jeg blev bombarderet af henvendelser fra folk, som var ensomme. Der kom rigtig mange beskeder. Ensomhed er et kæmpe problem og tabu. Jeg tror, det er noget, alle har haft inde på livet. Og det er kun blevet forstærket i den her coronatid, hvor vi alle har været derhjemme, fortæller Rasmus Damgaard.

For Rasmus Damgaard, som til daglig driver GetBartender.com og er kendt på diverse medier som ‘Rasmus Bartender’, er der ikke langt fra tanke til handling. Han har derfor besluttet sig for at gå 100 kilometer rundt om søerne i København søndag den 13. december under titlen “Går den, så går den”, hvor han sammen med to af sine venner – Jens Hevring og Simone Jensen – vil sætte fokus på ensomhed.

Samtidig skal gåturen være med til at samle penge ind til netop at gøre en forskel for dem, som føler sig alene. Vennerne har derfor valgt, at pengene skal gå til den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark, som blandt andet hjælper udsatte børn og voksne.

Hos Blå Kors er man glad for, at vennerne har lyst til at skabe opmærksomhed om ensomhed på en god og coronavenlig måde.

– Vi synes, det er virkelig sejt og håber, at rigtig mange har lyst til at støtte op om projektet ved at gå en coronavenlig tur med en ven i deres lokalområde. Fra vores arbejde ved vi, at der desværre er rigtig mange, som har det svært for tiden. Mange er ensomme og har isoleret sig og børn, der for eksempel vokser op i hjem med udfordringer, føler sig kun endnu mere alene, forklarer Thomas Røddik Korneliussen, som er kommunikationschef i Blå Kors Danmark.

Gåturen rundt om søerne i København begynder tidligt søndag morgen. Rasmus Damgaard håber, at han og vennerne kan gå de 100 kilometer på 24 timer med pauser, tøjskift, og hvad der ellers er behov for.

Undervejs vil de aktivere deres tilsammen knap 200.000 følgere på TikTok og lade dem følge gåturen online under ‘rasmusbartender’ og ‘jens05′.

– Det handler ikke om, at folk skal møde op, men i stedet gå en tur, hvor de er, hvis de har lyst til det. Derudover vil vi blandt andet lave nogle auktioner under vores gåtur, hvor folk kan byde på ting, vi får doneret fra virksomheder, slutter Rasmus Damgaard.

Man kan støtte Rasmus Damgaards gåtur mod ensomhed ved at sende et bidrag via MobilePay til 80 30 96. Pengene går ubeskåret til Blå Kors’ sociale arbejde i Danmark.

Rasmus Damgaard (t.h.) og Jens Levring (t.v.) håber på at få samlet penge ind under deres 100 kilometer lange gåtur mod ensomhed.. (Foto: Blå Kors)
Rasmus Damgaard (t.h.) og Jens Levring (t.v.) håber på at få samlet penge ind under deres 100 kilometer lange gåtur mod ensomhed. (Foto: Blå Kors)

Læs også: Ensomhed kan ramme alle

Dit stjernetegn afslører, hvordan du skal pynte dit juletræ

Forskning fra University of Surrey afslører, at juletræer kan være med til at forbedre den fysiske og mentale sundhed hos mennesker. Det er gavnligt for os, når vi tager naturen indenfor i stuen, og derfor har der i år også været færre søgninger på falske juletræer og mange flere på ægte.

Eksperter fra PsychicWorld.com satte sig derfor for at undersøge, hvilket træ man skal vælge, og hvordan det skal pyntes baseret på stjernetegnenes personlighedstræk – for på den måde at se, hvordan vi kunne få det bedst muligt. Se på billedet hvordan din pynt og dit træ skal se ud i år – på baggrund af dit stjernetegn.

juletræ, stjernetegn (Foto: PR)
Dit stjernetegn afslører, hvordan dit juletræ skal se ud. (Foto: PR)

Læs også: Julen er lige om hjørnet – kender du alle følelserne?

Helle Thorning Schmidt optræder sammen med Tessa og Orgi-E

I går udkom en ny musikvideo fra rapperne Tessa og Orgi-E med deres seneste sang ‘Blæstegnen’, der er filmes på Vestegnen, hvor de begge stammer fra. Videoen indeholder klip fra flere genkendelige og ikoniske landemærker fra området, og fremviser også et hav af Vestegns-ansigter – inklusiv den tidligere statsminister, Helle Thorning Schmidt, der optræder som en del af Tessas crew.

Både Orgi-E og Tessa giver udtryk for, at der er mange følelser knyttet til videoen, fordi den viser noget råt og personligt. Det er ikke kun Tessa og Orgi-E, som er begejstrede over at få lov til at hylde Vestegnen. Også tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt var begejstret for at blive inviteret med til at hylde området. Hun fortæller:

– Jeg er jo selv fra Vestegnen, og da jeg hørte sangen, kunne jeg ikke lade være med at tænke, at det her var Vestegnens første rigtige anthem. Og så kan man jo ikke andet end at elske konstellationen af Tessa og Orgi-E!

tessa, orgi-e, (Foto: Astrid Thorsen)
Tessa og Orgi-E har udgivet en sang om Vestegnen. (Foto: Astrid Thorsen)

Læs også: Dansk musik tilbage på YouTube

Gucci støtter UNICEF USA med finansiering af COVID-19 vaccine

Gucci vil støtte UNICEF i USA med finansiering og distribution af en sikker corona-vaccine med 500.000 US dollars på vegne af #GucciCommunity. Det vil de gøre for at sikre, at den fremtidige corona-vaccine anskaffes og distribueres ligeligt i de mest sårbare samfund i verden.

Den globale pandemi er ikke blot en sundhedsnødsituation, men også en krise om børns rettigheder, der truer med at have varige virkninger for en hel generation. Gucci støtter UNICEFS arbejde med fremskynde udviklingen og produktionen af vaccine samt retfærdig adgang til behandlinger og test. Med finansieringen støtter Gucci også med det mere praktiske som logistik, mobilisering og skabe det rette vaccinations-program.

Gucci har flere gange samarbejdet med UNICEF om forskellige projekter.

corona, børn, unicef (Foto: Unsplash)
Gucci støtter UNICEF i kampen mod corona. (Foto: Unsplash)

Læs også: Erhvervskvinden Mia Wagner vil kæmpe for verdens børn

Copenhagen Fashion Week AW21

Sidste uge annoncerede Copenhagen Fashion Week brand line-up til AW21-udgaven af modeugen, der ligger mellem den 2-5 februar 2021.

Her vil der både blive præsenteret nye og innovative stemmer i modebranchen, som de ti finalister i talentkonkurrencen ‘Designers Nest’, men også mere erfarne stemmer som Henrik Vibskov, Stine Goya og Ganni. Vi kommer også til igen at møde mærkerne Rotate, House of Dagmar og Wood Wood. Også flere nordiske modefigurer vil være at finde, som har en stærk international tilstedeværelse.

Copenhagen Fashion Week vil igen have nogle digitale modeshows, der giver publikum udenfor Danmark mulighed for at følge med.

modeshow, cphfw (Foto: PR)
CPHFW er klar med AW21.  (Foto: PR)

Læs også: 3 typer: Bliv sexet, komfortabel og hold det klassisk med sloggi

Storebæltsbroen lukkes kortvarigt under test af nye autoværn

I de to kommende weekender arbejdes der om natten med test af de nye mobile autoværn på Storebæltsbroen. Det vil medføre kortvarige lukninger. Oplyser Sund & Bælt.

Storebæltsbroen vil blive spærret kortvarigt i mindre intervaller mellem kl. 01-04.30 natten til søndag d. 13. december og natten til lørdag d. 19. december.

Spærringerne vil lukke for al trafik i to korte perioder på op til 20 minutter i hver retning og ske lokalt omkring selve arbejdsstedet på broen. Her vil hastigheden været nedsat.

Test af de nye mobile autoværn sker som et led i montering af værnene, som skal sikre hurtigere afvikling af kø ved uheld på broen.

De mobile autoværn er en del af en omfattende sikkerhedspakke, baseret på den nyeste teknologi på området. Formålet er at øge sikkerheden på Storebæltsbroen, både for trafikanter og for de medarbejdere, der arbejder med den løbende vedligeholdelse på broen.

storebæltsbroen, sund og bælt (Foto: PR)
Storebæltsbroen lukker kortvarigt for at teste autoværn. (Foto: PR)

Læs også: Højteknologisk brandbil sættes ind i Storebæltsberedskab

Dagens billede: Emma Martiny minder om, at det er Luciadag på søndag

Fredagsfjol: Når vi nu ikke kan komme i Tivoli, må vi tage en togtur i Schweiz 🎢

· Mere fra samme kategori ·