Læs også:

Close
bagt kartoffel (Foto: Betina Hastoft)

Bagte kartofler med flødeost og laks

Mad  | 

Marie Melchior er kommet med en fin bog ‘Vild med rødder’, der hylder de mange slags rødder, der findes. Vi har fået lov til at få denne opskrift på bagte kartofler med flødeost og laks

Marie Melchior forklarer også: Bagte kartofler er en gammel kending, som efter min mening skal tages op igen. Der er så mange toppings, som smager godt med kartoffel. Og så mætter det – og er en billig aftensmad!

Opskriften er til 4 personer

bagt kartoffel (Foto: Betina Hastoft)
Bagte kartofler smager skønt og kan serveres på  mange måder – her med flødeost og laks. (Foto: Betina Hastoft)

Det skal du bruge

Ingredienser

4 bagekartofler
4 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 usprøjtet citron
100 g flødeost
2 spsk kapers
200 g varmrøget laks
1 bundt purløg eller karse

TIP

Du kan også bare bruge skiver af røget laks
eller rester af kyllingebryst skåret i tern.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220 °C.

Skrub kartoflerne og læg dem i et ovnfast fad.

Gnid dem ind i olivenolie og krydr med salt og peber.

Bag kartoflerne i 30 minutter.

Skru varmen ned til 180 °C og bag dem i yderligere 1 time.

Tjek, om kartoflerne er bløde indeni. Skindet skal være sprødt. Ellers bag dem lidt længere (cirka 15 minutter).

Skyl citronen og riv skallen fint. Rør flødeost sammen med citronskal og -saft.

Rør kapers i og krydr med salt og peber.

Skær et kryds i hver kartoffel og klem dem i enderne, så de åbner sig.

Kom flødeostcreme i hver kartoffel, top med stykker af varmrøget laks og pynt med klippet purløg eller karse.

 

 

Sådan ser bogen ud:

vilde rødder søde kartofler bog (Foto: Betina Haftoft)

 

Læs også:

Det skal du vide om gurkemeje

gurkemeje rod (Foto: Pixabay)

· Mere fra samme kategori ·