Læs også:

Close
brunch stephanie spangsberg snurrer mandelmæk (Foto: Jesper Glyrskov)

Brunch Brunch Brunch: Kanelsnurrer med mandelmælk og kokossukker

Mad  | 

Bogen ‘Brunch, brunch, brunch’ af Stephanie Spangsberg er en super lækker og inspirerende kogebog fyldt med opskrifter, man har lyst til at lave og sætte tænderne i. Her får du en lækker opskrift på kanelsnurrer med mandelmælk og kokossukker

Jeg vil ikke lyve, det kræver en smule træning at mestre at sno dine kanelsnurrer perfekt. Jo flere gange du laver dem, jo bedre bliver du til det. Og bare rolig, selv hvis de ikke ser perfekte ud de første gange, så smager de stadig rigtig, rigtig godt.

Jeg bruger kokossukker i min remoncecreme, da kokossukker har en karamellignende smag, der passer godt til de snaskede kanelsnurrer. Hvis du ikke vil bruge kokossukker, så erstat med almindeligt sukker i stedet. Det er vigtigt, du bruger en god og kraftig kanel til cremen, så du opnår den bedste smag.

brunch stephanie spangsberg snurrer mandelmæk (Foto: Jesper Glyrskov)
Hvem elsker ikke snurrer – og nu kan du selv lave dem – omend det nok vil tage lidt tid første gang, du går i krig med dem … (Foto: Jesper Glyrskov)

Der bliver 8 – 10 af denne portion

Det skal du bruge

Ingredienser dej

75 g blødt smør, stuetempereret
1 æg
250 g kold mandeldrik eller sødmælk
25 g gær
500 g hvedemel
75 g sukker
5 g stødt kardemomme
5 g salt

Ingredienser remoncecreme

130 g blødt smør, stuetempereret
85 g sukker
40 g kokossukker
15 g kanel

TIP

Dejen kan holde sig i køleskabet i to dage, før den bruges, så du kan forberede den et par dage inden din brunch.

Sådan gør du

Tag smør ud af køleskabet i god tid, så det kan nå at blive blødt, før du går i gang.

Slå ægget ud i en skål, og pisk det. Hæld mandeldrik, halvdelen af ægget og gær i en røreskål.

Tilsæt mel, sukker, kardemomme og salt i røreskålen, og sæt skålen til din røremaskine.

Rør ingredienser sammen ved lav hastighed i cirka 6 minutter.

Kom derefter det bløde smør i skålen, og rør fortsat ved lav hastighed.

Dejen er færdig, når den er glat og blank og slipper røreskålen både i siderne og i bunden.

Kom dejen i en skål, lad den hæve på køkkenbordet i en halv time, og lad den derefter stå i køleskabet i en time.

Tag smør ud af køleskabet til remoncecremen, så det kan blive blødt. Rør ingredienserne til remoncecremen godt sammen.

Når dejen er færdighævet, hælder du den ud på et meldrysset bord. Rul den ud i et rektangel med en kagerulle – cirka 50 × 20 centimeter.

Smør remoncecreme jævnt ud over hele dejen.

Fold så en tredjedel af dejen ind over midten, og fold den sidste tredjedel ind over den første, så du har tre lag.

Rul dejen ud igen med en kagerulle til cirka 30 x 15 centimeter og 2 centimeter i tykkelse.

Skær dejen ud i strimler på ca. 2,5 centimeter i bredden.

Tag en dejstrimmel, og læg den på bordet foran dig. Hold fast i den ene ende af strimlen med den ene hånd, mens du ruller strimlen mod dig selv med den anden hånd, så dejen snor sig.

Du skal gerne have 6-8 snoninger på hver dejstrimmel.

Tag en snoet dejstrimmel, og hold fast i den med din tommel-, pege- og langefinger, og sno den så rundt om fingrene, så du får en snurre. Læg den sidste dejsnip henover de to snoninger, og placer den mellem din pege- og langefinger. Træk fingrene til dig, så snippen sættes ind i snurren og dermed lukker den sammen.

Placer snurrerne med god plads imellem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve yderligere i 1-2 timer.

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Pensl snurrerne med resterne af det piskede æg, og bag i 12-14 minutter.

Flyt de færdigbagte kanelsnurrer til en rist, og lad dem køle lidt af, før de serveres.

PSST … Opskriften giver 8-10 kanelsnurrer, hvilket formentlig er flere, end du skal bruge til dit bruncbord, men så kan du give dine gæster en snurre med hjem. Det er opskriften på rigtig godt værtskab og er en gestus, dine gæster aldrig vil glemme. Hvis du pakker dem tæt ind i køkkenfilm, holder de sig bløde og saftige i to dage.

 

Sådan ser bogen ud:

brunch zucchinibrød med chokolade stephanie spansgsberg (Foto: Jesper Glyrskov)

 

Læs også:

Zucchinibrød med chokolade

 

brunch zucchinibrød med chokolade stephanie spansgsberg (Foto: Jesper Glyrskov)

· Mere fra samme kategori ·