Læs også:

Close
kanelsnurrer

Lav glutenfri kanelsnurrer

Mad  | 

Hvem er ikke vild med lidt lækkert til enten morgenmad eller kaffen. Men hvorfor ikke prøve at lave en lidt sundere og også glutenfri variant. Opskriften er fra bogen ‘Gaven til maven’ af Anette Harbech Olesen

Vi garanterer, at hele huset eller lejligheden dufter af disse skønne, velsmagende kager, når de er i ovnen. Lækre til et brunchbord eller til kaffen. Lav den glutenfri variant af de elskede snurrer, der i øvrigt også er gode for fordøjelsen. De er måske ikke så voluminøse og fine, som dem du har set på insta, men smagen er lige som den skal være …

Der bliver cirka 12 – 14 styk

kanelsnurrer
Så er der glutenfri kanelsnurrer … (Foto Sara Galbiati)

Det skal du bruge

Ingredienser 

3 dl lunkent vand
15 g gær
2 spsk loppefrøskaller
2 spsk kokossukker
1 tsk uraffineret salt
1 tsk kardemomme
100 g blødt smør
1 æg eller æggeerstatning,
eksempelvis i form af hørfrøskum
280 g groft rismel
70 g boghvedemel

Fyld
100 g blødt smør
100 g kokossukker
1-2 spsk ægte Sri Lanka-kanel
50 g hakkede mandler
175 g groftrevet æble
Æg til pensling (kan udelades)

Glasurtopping
Flormelis blandet med lidt vand (kan udelades)

Sådan gør du

Vand, gær, loppefrøskaller, kokossukker, salt, kardemomme, smør og æg røres sammen, trækker i 10 minutter og piskes derefter et par minutter med elpisker.

Rør herefter melet i. Lad dejen hæve tildækket i en times tid. Den skal være fugtig og endelig ikke for fast.

Rul forsigtigt dejen ud til et rektangel, rør fyldet sammen og smør det på. Rul dejen sammen.

Skær derefter skiver af rullen, som du lægger på bagepladen.

Tryk eventuelt kanelsnurrerne lidt flade med hånden og lad dem efterhæve i cirka 30 minutter. De pensles eventuelt med sammenpisket æg.

Bag dem ved 180 grader i cirka 20 minutter.

TIP
Kanel er som udgangspunkt sundt, men det er bedst altid at anvende ægte Sri Lanka-kanel. Det har nemlig et naturligt lavt indhold af stoffet kumarin, der kan være skadeligt at indtage i for store mængder. Den billigere kassiakanel indeholder mere af det.

Sådan ser bogen ud:

gaven til maven
(Forsidefoto: Sarah Sanctuary Williams)

Læs også:

 

Fokus på fordøjelse: Vi taler med en ekspert 

 

mave hjerte hænder

· Mere fra samme kategori ·