Læs også:

Close
brunch zucchinibrød med chokolade stephanie spansgsberg (Foto: Jesper Glyrskov)

Brunch: Zucchinibrød med chokolade

Mad  | 

Bogen ‘Brunch, brunch, brunch’ af Stephanie Spangsberg er en super lækker og inspirerende kogebog fyldt med opskrifter, man har lyst til at lave og sætte tænderne i. Her får du opskriften på zucchinibrød med chokolade

Det er en form for kage, og så alligevel ikke. Zucchini – eller squash, som det også hedder – er velegnet at bruge til bagning, da det giver en fugtig og luftig konsistens til dit bagværk. I dette zucchinibrød har jeg tilsat en masse kakao og mørk chokolade for at give det en snert af dessert. Jeg foretrækker selv at skære en tyk skive og give det et lag smør.

brunch zucchinibrød med chokolade stephanie spansgsberg (Foto: Jesper Glyrskov)
Zucchinibrødet med chokolade er en super lækker treat som kan spises til en brunch eller lækker mellemmad eller som det søde til kaffen … (Foto: Jesper Glyrskov)

Det skal du bruge

Ingredienser
70 g kokosolie
2 æg
1,5 dl mandeldrik
40 g havregryn
40 g mandelmel
60 g fuldkornsspeltmel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. kardemomme
1 tsk. vanilje
Ingredienser
1 tsk. kanel
45 g rå usødet
kakaopulver
1 knsp. salt
4 medjool-dadler,uden sten
1 håndfuld mandler
30 g mørk chokolade, fx 85 %
1 håndfuld græskarkerner
140 g revet squash

 

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Smelt kokosolie i en lille gryde ved lav varme.

Pisk æg og mandeldrik sammen i en skål, tilsæt den smeltede kokosolie, og pisk igen.

Blend havregryn i en minihakker, så du får havremel.

TIP

Jeg synes, brødet smager dejligt med sødmen fra dadlerne, men foretrækker du det ekstra sødt, kan du tilsætte 2 spsk. ahornsirup eller honning til dejen.

Bland så mandelmel, fuldkornsspeltmel, havremel, bagepulver, kardemomme, vanilje, kanel, kakaopulver og salt sammen med æggeblandingen.

Hak de fire medjool-dadler fint, og rør de små stykker i dejen.

Hak mandler og chokolade groft, og rør begge dele i dejen sammen med græskarkerner.

Riv squash på den grove side af et rivejern, og kram væden ud, inden du vejer det. Bland derefter den revne squash i dejen, og rør godt rundt.

Dejen kan godt virke lidt tør, men den revne squash vil gøre brødet fugtigt i ovnen.

Beklæd en brødform med bagepapir, og kom dejen i.

Top eventuelt med lidt ekstra hakket mørk chokolade og lidt mandler.

Bag brødet i ovnen ved 175 grader i 35-40 minutter.

Tag bagepapir og brød ud af formen, når du tager brødet ud af ovnen, så det kan køle af. Skær først stykker af chokoladebrødet, når det er næsten helt afkølet.

Brødet kan holde sig ved stuetemperatur i cirka 3 dage.

 

Sådan ser bogen ud:

brunch zucchinibrød med chokolade stephanie spansgsberg (Foto: Jesper Glyrskov)

 

Læs også:

En romantisk date night – 10 ting du kan gøre

parforhold, par, kærlighed, forelskelse

 

· Mere fra samme kategori ·