Læs også:

Close

NEWS: Netto og Too Good To Go indgår samarbejde mod madspild

Nyheder  | 

Netto og Too Good To Go indgår samarbejde mod madspild · Regeringen fremlægger ny udvidet teststrategi · Nyt virtuelt koncept: Lej en finne · Bang & Olufsen i krise: Mangler 400 millioner kroner · Opbakning til Zoologisk Have: Donationer på 700.000 kroner · Hjælpepakke på vej til rejsebranchen · Dagens video: Rygterne blusser op: 53-årige bokselegende vender måske tilbage i bokseringen

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Netto og Too Good To Go indgår samarbejde mod madspild

Netto og Too Good To Go går sammen i nyt pilotprojekt for at mindske madspild yderligere i detailkæden. Dermed kommer Nettos varer for første gang med i Too Good To Go-appen. Lige nu bliver fire unikke Netto-posevarianter testet.

Samarbejdet starter med et fælles pilotprojekt i København, hvor 11 Nettobutikker på Østerbro bliver koblet på Too Good To Gos app. Dermed kan man for første gang få madposer fra Netto via Too Good To Go. Poserne koster 29 kroner og kan findes i fire forskellige varianter. ‘Frugt og Grønt-posen’, ‘Kød, køl og mejeri-posen’,’Grab ‘n’ Go-posen’ og ‘Lykkeposen’ (som er fødevare-spotprodukter fra Netto).

– I Netto prøver vi, at gøre alt, vi kan for at bekæmpe madspild. Vores nyeste tiltag er et spændende pilotprojekt med Too Good To Go. Fra og med i dag kan man købe Too Good To Go Netto-poser i 11 udvalgte butikker på Østerbro. Bliver det en succes, så vil vi sammen se på, hvordan vi kan rulle det ud til hele Danmark – for kan vi koble alle vores flere end 500 butikker på, så kan vi virkelig gøre en forskel, fortæller Michael Tilsted, driftdirektør i Netto Danmark.

For at få fingrene i de nye Netto-madposer via Too Good To Go skal du blot downloade Too Good To Go-appen i din app-store på telefonen.

Too Good To Go bliver nu også fyldt med Netto-varer. (Foto: PR)

Læs også: Guide fra kendt ekspert: Sådan opretholder du god hygiejne, passer på maden og undgår madspild

Regeringen fremlægger ny udvidet teststrategi

På et pressemøde i går den 12. juni 2020 fremlagde regeringen en ny teststrategi. Som en del af en ny plan vil man nu teste flere borgere uden symptomer. Dette skal være med til at begrænse brugen af karantæne, fortæller direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

På pressemødet blev der derudover drøftet, at:

– Barer og diskoteker ikke er med i genåbningen af anden fase.

– Afstandskravet er ændret fra to meter til en meter. Dog gælder to-meter-kravet fortsat i situationer, hvor der tale om særlige udsatte.

– Alle danskere skal fortsat blive indenfor landets grænser.

Læs også: NEWS: Sygeplejerskestuderende vil hjælpe i coronakrise

Nyt virtuelt koncept: Lej en finne

Lej en finne er et nyt socialt medieinitiativ, der gør det muligt for folk fra alle lande at komme tæt ind på livet af, hvordan finnerne lever. Initiativet blev stablet på benene efter, at Finland i 2019 blev kåret til det lykkeligste land i verden.

Du kan følge en finnes hverdag gennem live streams, hvor man blandt andet kan se en finne spise, slappe af eller være aktiv. Derudover er det også muligt at ansøge om en eksklusiv en-til-en-session, hvor en udvalgt finne guider til et lykkeligere liv.

Lej en finne er et nyt socialt medieinitiativ, der gør det muligt for folk fra alle lande at komme tæt på en finne. (Foto: PR)

Læs også: NEWS: Populær app hjælper rekordmange danskere med rygestop

Bang & Olufsen i krise: Mangler 400 millioner kroner

Corona-krisen har ramt Bang & Olufsen hårdt, og selskabet er nødsaget til at skaffe penge for at komme ud på den anden side. Derfor vil Bang & Olufsen nu sælge aktier for 400 millioner kroner. Salget af de nye aktier skal formelt godkendes på en generalforsamling den 3. juni 2020, hvor to tredjedele af aktionærerne skal stemme for. Dette oplyser fondsbørsen, skriver TV2-Nyheder.

Salget af Bang & Olufsens tv, lydanlæg, højtalere og headsets er faldet med 26 procent i regnskabsåret første 11 måneder til 1,86 milliarder kroner. Dette er kritisk for virksomheden, fortæller bestyrelsesformand Ole Andersen i en pressemeddelse.

Udover salg af aktier har Bang & Olufsen også indgået en aftale med deres bank, om at kunne hæve deres kassekredit til yderligere 100 millioner kroner. Dette skriver TV2-Nyheder.

Læs også: NEWS: Corona-krise: Hotel dækker et stort hul i det københavnske boligmarked

Opbakning til Zoologisk Have: Donationer på 700.000 kroner

På ganske få dage er der blevet doneret 700.000 kroner til Aalborg Zoo, efter at dyreparken spurgte på Facebook, om folk havde lyst til at støtte med et bidrag.

Den nordjyske dyrepark har oplevet meget modgang i forbindelse med Danmarks lockdown, og derfor vækker de mange donationer glæde og ikke mindst optimisme blandt direktørkredsen for Aalborg Zoo.

– Vi er taknemmelige for alle bidrag uanset beløbets størrelse. Det er først og fremmest helt fantastisk, at så mange mennesker tænker på os og gerne vil hjælpe, og vi havde slet ikke turde håbe på, at der ville komme så mange penge ind, fortæller Henrik Vesterskov Johansen, der er direktør i Aalborg Zoo, til TV2-Nyheder.

Udover pengedonationer har mange private valgt at støtte Aalborg Zoo ved køb af gavekort eller årskort. Aalborg Zoo satser på at kunne åbne den 8. juni 2020.

Læs også: NEWS: Tysk zoo vil kurere deprimeret panda med sex

Hjælpepakke på vej til rejsebranchen 

Folketinget har indgået en politisk aftale om en hjælpepakke til rejsebranchen. Den danske rejsebranche får en direkte statsstøtte på 725 millioner kroner, og så bliver der også lavet om på den kritiseret låneordning. Dette skriver DR-Nyheder.

Konkret gøres alle tilbagebetalinger for lån individuelt for alle. Dette træder i kraft fra og med den 14. april 2020 og frem til den 10. maj 2020.

I støtte går der 600 millioner kroner til Rejsegarantifondens kasse for ekstraordinære situationer. Yderligere går der 125 millioner kroner til fondskassen for pakkerejser i fonden. Dette oplyser Erhvervsministeriet, efter at alle partier i Folketinget på nær Nye Borgerlige er blevet enige om denne aftale.

– Vi lytter selvfølgelig, når rejsebranchen i kampen for overlevelse kommer med et nødråb. For det er vigtigt for os alle, at der også er et rejseselskab, et flyselskab eller et busselskab, vi kan booke rejserne hos efter denne tid, fortæller erhvervsminister Simon Kollerup til DR-Nyheder.

sas, pilot, piloter, strejke, fly, rejse, lufthavn
Rejsebranchen er en af de brancher, der blev først ramt af corona-krisen og formentlig også en af de brancher, der vil være mærket af krisen i længst tid. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: NEWS: Den norske stat har solgt sine aktier i SAS

Dagens video: Rygterne blusser op: 53-årige bokselegende vender måske tilbage i bokseringen

Mike Tyson gør ikke meget for at nedtone rygterne. I en Instagram-video afslutter Mike Tyson med ordene ‘Jeg er tilbage’. Dette sætter gang i spekulationerne om et ‘comeback’ fra bokselegenden. 

· Mere fra samme kategori ·