Læs også:

Close

NEWS: Corona-krise: Hotel dækker et stort hul i det københavnske boligmarked

Nyheder  | 

Corona-krise: Hotel dækker et stort hul i det københavnske boligmarked · Ny undersøgelse fra Danmarks Lærerforening: 1.000 lærere oplever elever, der skipper fjernundervisningen · Lavazza Foundation tager kampen op mod skovrydninger: Planter mere end 15 millioner kaffetræer · UNIQLO donerer tøj til Danner og Mændenes Hjem · Afbrudte praktikforløb kommer ikke til at forsinke de studerende · De danske myndigheder vil teste langt flere for covid-19 · Dagens billede: Livsnødvendigt covid-19 udstyr: Mundmasker og plastikhandsker bliver en af de helt store klimasyndere 

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Corona-krise: Hotel dækker et stort hul i det københavnsk boligmarkedet

Hotellet ‘SleepCph’ har fundet en løsning på de mange hotelværelser, der på ubestemt tid skal stå tomme. Hotellet har tænkt ud af boksen, og er i stedet begyndt at leje de mange værelser ud til københavnske boligsøgende.

Værelserne bliver lejet ud på månedsbasis. Prisen for et enkeltværelse ligger på 5.000 kroner om måneden, og prisen starter ved 6.000 kroner for et dobbeltværelse. Med disse priser dækker hotellet et stort hul i markedet. Tag over hovedet i den prisklasse er nemlig en stor mangelvare i København.

Værelserne er allerede meget eftertragtede. På blot 1,5 uge er 10 værelser allerede blevet lejet ud til boligsøgende, som mangler noget midlertidigt at bo i.

– Der er ingen tvivl om at hotelbranchen lider et stort økonomisk tab lige nu, og at det er håndøre, der er at hente på et tiltag som dette, sammenlignet med den normale indtjening. Men det kan være en måde at holde sig oven vande. Og efterspørgslen er der. Det er der ingen tvivl om. Særligt i de større byer. Boliger i et fornuftigt prisleje – også midlertidige løsninger er kærkomne blandt vores boligsøgende, fortæller administrerende direktør for Akutbolig.dk, Daniel Juhl.

Læs også: Det skal du vide om corona-virusset

Ny undersøgelse fra Danmarks Lærerforening: 1.000 lærere oplever elever, der skipper fjernundervisningen 

De ældste elever må i disse dage fortsætte med fjernundervisningen derhjemme. Men den meget begrænset kontakt til lærerne gør, at mange elever vælger at skippe den daglige undervisning. Nedlukningen af skolerne har ifølge en ny undersøgelse særligt konsekvenser for de elever, som er mest udsatte.

Tal fra en undersøgelse foretaget af Danmarks Lærerforening svarer over 1.000 lærere, at de har en eller flere elever i deres klasse, som slet ikke deltager i den online fjernundervisning. Tallet er højest i de ældste klasser. Dette skriver DR-Nyhederne.

I undersøgelsen har 2.035 lærere svaret og hele 58 procent af de adspurgte har oplevet det digitale fravær. Særligt opleves fraværet fra de elever med faglige udfordringer – omkring i halvdelen af tilfældene viser tallene.

– Mange af de her elever har vi et rigtig godt øje på til hverdag, hvor skolen er en struktureret del af deres dag væk fra nogle måske problematiske forhold derhjemme. Den relation og kontakt har de selvfølgelig ikke haft i den her tid, siger Regitze Flannov, der er formand for undervisningsudvalget i Danmarks Lærerforening, til DR-Nyheder.

præstationskultur, stress, arbejde, resultater, computer, bærbar, mac, skrivebord, kvinde, tager sig til hovedet, opgaver, lektier, arbejde
58 procent af de adspurgte lærere oplever digitalt fravær. I halvdelen af tilfældene er der tale om elever med faglige udfordringer. (Foto: Pexels)

Læs også: Få svar på 7 populære spørgsmål om corona-virusset, der bekymrer dig

Lavazza Foundation tager kampen op mod skovrydninger: Planter mere end 15 millioner kaffetræer

I går den 22. april 2020 blev der afholdt den årlige ‘Earth Day’, som er en dag, hvor der bliver sat fokus på vores natur samt den klimakrise vi står overfor. Gennem den selvstændige nonprofitorganisation ‘Lavazza Foundation’, støtter kaffevirksomheden bæredygtige projekter i 17 lande til gavn for i alt 97.000 kaffebønder. I løbet af de sidste fem år, har Lavazza blandt andet taget kampen op mod skovrydninger ved at plante mere end 15 millioner kaffetræer.

Organisationen bag ‘Earth Day’ fokuserer i år på klimaindsatser, og da kaffe er et produkt af naturen, er den italienske kaffevirksomhed dedikeret til at passe på naturen og ikke mindst de mennesker, der lever af den. Derfor støtter Lavazza Foundation løbende udvalgte projekter – blandt andet for at fremme god landbrugspraksis hos kaffebønderne samt skåne miljøet. 

Lavazza har i samarbejde med hjælpeorganisationer været med til at sikre bevarelsen af udsatte skovområder i lande som Etiopien, Peru, Cuba, Haiti, Den Dominikanske Republik og Colombia ved at plante omkring 15 millioner nye kaffetræer.

I Peru har Lavazza Foundation været med til at sikre bevarelsen af godt 36.000 hektarer Amazonas-regnskov og beplantning af paranødtræer. (Foto: Roger Lo Guarro)

Læs også: NEWS: Klimaforandringer og aggressiv markedsføring er en trussel for børns sundhed og trivsel

UNIQLO donerer tøj til Danner og Mændenes Hjem

Corona-krisen påvirker alle – også dem der er allermest udsatte. Derfor tager UNIQLO nu kampen op mod konsekvenserne af covid-19. UNIQLO har således valgt at donere tøj til organisationer, der støtter udsatte mænd og kvinder.

‘Danner’ er en progressiv og velrenommeret organisation, der arbejder for kvinders rettigheder. Til denne organisation har UNIQLO doneret tøj herunder undertøj, sokker, jakker, bukser og trøjer. Dette skal vække glæde til kvinder og børn, der har brug for beskyttelse.

Ligeledes har UNIQLO også doneret tøj til ‘Mændenes Hjem’. ‘Mændenes Hjem’ er en velgørenhedsorganisation med base i København, som tilbyder en bred vifte af sociale og sundhedsfaglige ydelser for at forbedre livet for hjemløse og andre udsatte personer, der bor på gaderne i København. Derfor er blandt andet varmt tøj en nødvendighed for denne særlige gruppe.

Det er vigtigt for UNIQLO at deltage i nødhjælpsarbejde og på den måde være med til at give noget tilbage til samfundet – herunder både lokalt og internationalt. Dette fortæller Mikiya Kurosu, der er COO for UNIQLO Danmark og Sverige, i en pressemeddelelse.

Læs også: Så er UNIQLO endelig til Danmark

Afbrudte praktikforløb kommer ikke til at forsinke de studerende

Hele 9.000 studerende fra Københavns Professionshøjskole er ramt af afbrudte praktikforløb under corona-krisen. Men de studerende skal som udgangspunkt ikke forvente, at de bliver forsinket i deres studie.

– Flere studerende på vores sundhedsfaglige uddannelser er faktisk fastholdt i deres kliniske uddannelsesforløb på sygehusene. Og for mange lærer- og pædagogstuderende betyder den gradvise genåbning af skoler, fritidstilbud og daginstitutioner i denne uge, at de så småt kan genoptage deres praktikforløb, som for mange bliver anderledes på grund af den særlige situation, fortæller Stefan Hermann, Rektor på Københavns Professionshøjskole.

Ifølge Stefan Hermann er det særligt vigtigt, at den studerende fastholder tilknytningen til praktikstedet, selv om omstændighederne er svære i øjeblikket. Derudover understreger Stefan Hermann også, at de studerende skal så hurtigt som muligt tilbage i deres praktikforløb, hvis det altså er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Unge, studerende, skole, uni, bøger, corona-virus. (Foto: Unsplash)
Flere studerende på Københavns Professionshøjskole er blevet ramt af afbrudte praktikforløb dette forår på grund af corona-krisen, men alle forventes at dimittere til tiden. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Corona-virus: Færre uheld og et usædvanligt skadesbillede

De danske myndigheder vil teste langt flere for covid-19

Myndighedernes ambition er at teste omkring 20.000 person på daglig basis i de hvide telte, der i løbet af weekenden er sat op flere steder i landet.

I Fælledparken i København er der kapacitet til at teste omkring 400 om dagen i løbet af åbningstiden, der lyder fra klokken 9 til 17.

I tirsdags meldte Sundhedsstyrelsen ud, at man nu også vil teste folk uden symptomer for at undgå smittespredningen med corona-virus. Netop de hvide telte skal med udgangspunkt bruges til at tjekke borgere uden symptomer, mens borgere med symptomer skal testes i sundhedsvæsenet. Dette skriver TV2-Nyheder.

– Vi må også forvente, der skal etableres flere centre rundt om i landet, eller at vi skal udbygge centrene, fortæller Martin Fjordholdt, der er beredskabsmanager i Region Hovedstaden, til TV2-Nyheder.

I de hvide test-telte er der både adgang for gående og kørende borgere.

Læs også: NEWS: Sygeplejerskestuderende vil hjælpe i coronakrise

Dagens billede: Livsnødvendigt covid-19 udstyr: Mundmasker og plastikhandsker bliver en af de helt store klimasyndere 

· Mere fra samme kategori ·