Læs også:

Close
strejke, sas, sas-piloter, overenskomst, overenskomstforhandlinger, rettigheder, arbejdsrettigheder, pilot, fly, flyve, strejke, strejkevarsling, varsling, fagforening

NEWS: Den norske stat har solgt sine aktier i SAS

Nyheder  | 

Den norske stat har solgt sine aktier i SAS · Ungt fodboldhold er stadig forsvundet · Det maliske militær har henrettet tilfældige civile · Ikonisk dansk firma solgt til italienske Aston Martin-ejere · VM: Danmark videre i 1/8-finalen

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Den norske stat har solgt sine aktier i SAS

Den norske stat har solgt alle sine 37,8 millioner aktier i luftfartsselskabet SAS. Det er næsten ti procent af aktierne, oplyser det norske erhvervsministerium.

Dermed afsluttes årtiers samarbejde mellem regeringerne i Danmark, Norge og Sverige om store ejerandele i det skandinaviske flyselskab. Det skriver Ritzau.

strejke, sas, sas-piloter, overenskomst, overenskomstforhandlinger, rettigheder, arbejdsrettigheder, pilot, fly, flyve, strejke, strejkevarsling, varsling, fagforening
Den norske stat har solgt alle sine 37,8 millioner aktier i luftfartsselskabet SAS. (Foto: All Over)

Læs også: Klar, parat … rejs! Dette skal du huske at have med ud at rejse

Ungt fodboldhold er stadig forsvundet

Siden lørdag har de thailandske myndigheder banet sig vej gennem en grotte i det nordlige Thailand i søgen på 12 unge drenge i alderen 11 til 16 år og deres fodboldtræner. Holdet var efter en fodboldkamp på udflugt ved grotten. Det skriver TV 2.

– Vandet er den største udfordring. Der er mange løse sten og sand, der sætter sig fast, når vi forsøger at dræne grotten, siger Kresada Wanaphum, sergent i det thailandske militær, til Reuters.

Grotte, klippe, natur, skov, jungle
Fodboldholdet har siden lørdag været forsvundet i en grotte i det nordlige Thailand. (Foto: Pexels)

Læs også: To bomber dræber én og sårer 19 i Thailand

Det maliske militær har henrettet tilfældige civile

Ifølge FN har militæret i Mali henrettet 12 personer i maj som hævn for drabet på en soldat.

Den 19. maj skød soldaterne “uden videre” tilfældige civile på et kvægmarked. Forinden havde ukendte gerningsmænd dræbt en soldat fra den maliske hær. Det skriver Ritzau.

Pistol, våben, krig, skud, skyderi
Ifølge FN har militæret i Mali henrettet 12 personer i maj. (Pexels)

Læs også: Dødsfald får flere lande til at hjemkalde ambassadører

Ikonisk dansk firma solgt til italienske Aston Martin-ejere

Det 144 år gamle ikoniske lampefirma Louis Poulsen er blevet solgt til ejerne af Aston Martin.

Det er kapitalfonden Polaris, der har ejet lampefirmaet siden 2014, der sælger virksomheden til den italienske kapitalfond Investindustril. Det skriver Berlingske Business.

Aston martin, bil
Den italienske kapitalfond Investindustril ejer blandt andet Aston Martin. (Foto: Pexels)

Læs også: Volkswagen testede diesel-os på mennesker og aber

VM: Danmark videre i 1/8-finalen

I går aftes spillede Danmark 0-0 mod Frankrig i den afgørende gruppekamp og sikrede sig dermed andenpladsen i gruppe C. Danmark er derfor videre til 1/8-finalen ved VM i fodbold, efter de fik det ene point, der var påkrævet. Det skriver TV 2.

https://www.instagram.com/p/BkgP5ptHJhU/

Læs også: Politikere kræver bedre løn til fodboldkvinderne

· Mere fra samme kategori ·