Læs også:

Close

NEWS: Økodag sender live på Facebook

Nyheder  | 

Økodag sender live på Facebook · Spotify: Joe Exotic hitter i Danmark · Ny prisvindende app: Hjælp til danskere med allergisymptomer · Telia og Riot Games: Lancerer nordisk League of Legends-turnering · Aarhus Kommune: Tobaksforbud ved busstoppesteder og andre offentlige arealer · Plejehjemsbeboere i København får en medalje på dronningens fødselsdag · Dagens video: Københavns Zoologiske Have viser lille, ny næsehornsunge frem

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Økodag sender live på Facebook

Søndag den 19. april fejrer øko-køerne traditionen tro ‘Økodag’, når de bliver lukket ud af vinterstalden og ud under åben himmel. Grundet corona-pandemien bliver denne særlige dag ikke fejret under normale omstændigheder. I stedet bliver Økodagen sendt live på Facebook, hvor du kan se med.

Streaming begynder kl. 11.30, hvor de populære TV-værter Anders og Katrine fra DR Ramasjang går på opdagelse i økologiens verden.

– Publikum er med på første parket til Økodag, som sendes fra fire forskellige økologiske gårde. Så selvom man ikke kan møde fysisk op i år, er der mulighed for at få hele oplevelsen for fuld udblæsning og måske endda få endnu mere ud af sit besøg foran skærmen, fortæller Michael Langberg, der er markedschef i Økologisk Landsforening, som sammen med mejerierne og de økologiske landmænd arrangerer Økodag.

Økodagen handler om at sætte fokus på dyrevelfærd og formidle, hvordan man som forbruger, også er med til at støtte naturen og biodiversiteten, når man køber mælk fra økologiske køer. Arrangement er meget populært med mere end 200.000 besøgende om året. Grundet forsamlingsforbuddet og risikoen for corona-smittespredning har Økodag derfor valgt at holde arrangement virtuelt.

Øko-køerne fejrer Økodag søndag den 19. april og alle er inviteret med til at følge deres tur til marken via livestream. (Foto: PR)

Læs også: NEWS: Tre køer fundet døde af lynnedslag

Spotify: Joe Exotic hitter i Danmark

Den populære dokumentarserie ‘Tiger King’ har taget verden med storm, og hovedpersonen Joe Exotic har opnået stjernestatus. I dokumentaren følger man tigerkongen Joe Exotic, som glædeligt viser sit sidegeschæft som musiker frem.  

Nye tal fra Spotify viser, at Danmark ligger nummer ét af alle verdens lande målt på andelen af befolkningen, der streamer Joe Exotics musik. Særligt sangen ‘I Saw A Tiger’ har danskerne streamet mere end noget andet land i verden.

Top 5: I disse lande lytter vi mest til Joe Exotics musik:

  1. Danmark
  2. Storbritannien
  3. Irland
  4. Island
  5. Norge
I øjeblikket stiger antallet af streams af Joe Exotics sange med 18 procent hver eneste dag på verdensplan. (Foto: Screenshot fra Spotify)

Læs også: NEWS: Panda-pølser, myrer og dræbersnegle: Nøglen til fremtidens grønne brændstof

Ny prisvindende app: Hjælp til danskere med allergisymptomer

Birkepollensæsonen er skudt i gang, men der er hjælp at hente for alle pollenallergikere. Den nye app samler pollental, logbog, allergitest og gode råd om medicin og behandling ét sted – appen hedder ‘Klarify’.

Den danske allergivirksomhed ALK står bag den brugervenlige og personaliseret app, der skal være et nyt redskab til de cirka 400.000 danskere med allergi overfor træpollen.

Jo bedre app’en kender brugeren, jo mere personlig og brugbar bliver informationen. App’en benytter geo-styring, så man automatisk får polleninformation fra den nærmeste målestation frem for et gennemsnitligt pollental. Særligt denne funktion gør appen unik og yderst brugervenlig.

Man kan hente app’en gratis i App Store eller på Google Play.

I app’en kan du blandt andet læse om, hvordan du bliver testet for allergi, og hvilke behandlingsmuligheder du har. (Foto: ALK)

Læs også: Kom igennem foråret på trods af pollenallergi

Telia og Riot Games: Lancerer nordisk League of Legends-turnering

League of Legends (LoL) er på blot ti år blevet verdens mest populære computerspil. Spillet er udviklet og ejet af Riot Games, der i dag arrangerer både online og fysiske turneringer i stadionformat over hele verden. 

Et nyt partnerskab mellem spilgiganten Riot Games, Esports-arrangøren DreamHack og Telia har netop lanceret afholdelsen af det første Telia Esports Series League of Legends-turnering i juni 2020.

Ved dette arrangement gør Telia nu sin entré i gaming-arenaen, og vil også introducere gamingudstyr i deres sortiment i løbet af maj 2020.

– Det ambitiøse, turneringssystem for League of Legends, som vi nu skaber sammen med Telia og Dreamhack, vil give talentfulde spillere fra hele Norden mulighed for at udfolde sig og konkurrere på en ny hjemmebane. Det vil også give amatørspillere en unik chance for at kvalificere sig til professionelle kampe, ligesom LoL-fans får mulighed for at følge de bedste, nationale spillere tæt og engagere sig i de lokale events, fortæller Mo Fadal, Head of Publishing Nordics hos Riot Games.

Telia og Riot Games vil sætte de nordiske lande på Esportens verdenskort. (Foto: PR)

Læs også: Klumme: Mig og min Candy Crush

Aarhus Kommune: Tobaksforbud ved busstoppesteder og andre offentlige arealer

I Aarhus Kommune er det slut med at tænde en cigaret, mens man venter på bussen. Forbuddet gælder alle offentlige arealer såsom busstoppesteder, biblioteker, svømmehaller, lokalcentre og kultursteder.

Tobaksforbuddet gælder også for e-cigaretter og vandpiber. Reglerne blev vedtaget i onsdags på et byrådsmøde og trådte øjeblikkelig i kraft, skriver DR-Nyheder.

– Desværre er der en stor stigning i antallet af unge rygere, og i forvejen dør næsten 14.000 danskere hvert år på grund af rygning. Derfor skal vi reagere. Jeg ser frem til, at vi får røgfrie legepladser, busstoppesteder og røgfrie udearealer ved alt fra lokalcentre og biblioteker til administrationsbygninger og sundhedscentre, fortæller Jette Skive (DF), rådmand for sundhed og omsorg, i en pressemeddelelse til DR-Nyheder.

Der vil over det næste stykke tid blive sat ‘rygning-forbud-skilte’ op på de pågældende arealer.

Læs også: NEWS: Hospitaler skal fremover ryge-screene patienter

Plejehjemsbeboere i København fik en medalje på dronningens fødselsdag

37 københavnske plejehjem fejrede i går dronningens 80-års fødselsdag med manér. Alle plejehjemsbeboerne fik nemlig overrakt en medalje af Københavns Bagerlaug. Kagerne skulle skabe glæde i en mørk tid, fortæller sundheds- og omsorgsborgmester i København Sisse Marie Welling (SF).

– Ældre københavnere på plejehjem er hårdt ramt under corona-krisen. Fejringen af dronningen er et lyspunkt, som mange havde set frem til, og derfor vil kagerne skabe glæde. Mange af vores beboere har jo fulgt dronningens liv, og derfor skaber begivenheden også sammenhold i denne ellers meget mørke tid, fortæller Sisse Marie Welling.

I alt havde omkring 5.000 beboere på plejehjemmene i København og Frederiksberg takket ja til en kage på majestætens fødselsdag.

Kagerne bliver leveret til de enkelte plejehjem på en måde, så man minimerer risikoen for at smitte beboerne. (Foto: PR)

Læs også: #Ensomhed2020: Spot en ældre ensom person og gør noget

Dagens video: Københavns Zoologiske Have viser lille, ny næsehornsunge frem. Ungen er af arten ‘hvidt næsehorn’ og da denne art er yderst sjælden vakte fødslen stor glæde

· Mere fra samme kategori ·