Læs også:

Close

Kom igennem foråret på trods af pollenallergi

Sundhed  | 

I år blomstrer birketræerne tidligere end sædvanligt på grund af den milde vinter og den lune forårstemperatur. Men der er hjælp at hente for alle pollenallergikere. Her kan du læs om, hvordan det er muligt at mindske generne fra din pollenallergi

Sæsonen for birk er typisk kort men intens, og starter omkring midt i april. Så det er altså lige nu … Birkepollen er den type af træpollen, som flest danskere reagerer på, og er derfor en af de helt store pollenplager for mange. Astma-Allergi Danmark hører ofte fra medlemmer med allergi overfor birkepollen, at de føler sig hårdt ramt, når pollentallene topper.

Sammen med Astma-Allergi Danmark hjælper vi alle pollenallergikere igennem den pokkers birkesæson, så du er velbehandlet og bedst muligt kan nyde det smukke forår på trods af dine pollensymptomer.

Birkepollen er den type af træpollen, som flest danskere reagerer på, og er derfor en af de helt store pollenplager for mange. (Foto: Colourbox)

Få den rette medicinske behandling

Det er umuligt at undgå pollen. Derfor er det vigtigt, at du får den rette medicinsk behandling, så symptomerne bliver holdt under kontrol. Der er ikke en standardiseret løsning – og derfor kan det tage tid at finde ud af, hvad der virker bedst på dig og din krop.

For nogle kan en antihistamintablet være en redning, mens andre har brug for øjendråber og næsespray – eller måske en kombination af det hele. Derfor er det vigtigt, at man i samråd med egen læge lægger en behandlingsplan.

Ifølge tal fra Astma-Allergi Danmark har 30 procent af alle med pollenallergi også astmasymptomer i sæsonen. Hoste, åndenød, og vejrtrækningsbesvær kan ramme og det er derfor vigtigt at tage en snak med sin læge om, hvorvidt man skal undersøges for astma.

allergi snottet pudse næse syg influenza (Foto: Pexels)
Pollen kan give symptomer for øjne og næse, men også for lungerne. (Foto: Pexels)

6 gode og enkle råd:

1. Husk din medicin

2. Hold øje med dagens pollental og pollenvarsling

3. Brug solbriller eller cykelbriller, så du får færre pollen i øjnene

4. Vask eller skyl dit hår inden sengetid, så du ikke får pollen med i seng

5. Tør dit tøj i tørretumbleren i pollensæsonen, så du undgår pollen i dit tøj og sengetøj

6. Luft ud tidlig morgen og sen aften, hvor der er færrest pollen i luften

Pollensæsonen starter to uger tidligere end normalt, fortæller Karen Rasmussen, biolog og leder af pollentællingerne i Astma-Allergi Danmark. (Foto: Unsplash)

Krydsallergi kan ramme

Som pollenallergiker kan man godt reagere på andre slags pollen i luften. Det kan for eksempel være træer der er i samme ‘familie’, da disse kan indeholde allergener, som ligner hinanden. Derfor kan birkeallergikere også reagere på el, hassel og avnbøg, da disse hører inden under den samme botaniske hovedgruppe.

Pollenallergikere kan få hjælp til at træffe de nødvendige forholdsregler med Astma-Allergi Danmarks app – ‘Dagens Pollental’. Her kan du holde øje med alle typer af pollen i luften, og dermed observere om du måske har udviklet krydsallergi.

Astma-Allergi Danmarks app kan hentes gratis i App Store og Google Play. Hent appen her.

Har man allergi overfor bynke, kan man også reagere på andre kurvblomster – heriblandt mælkebøtter. (Foto: Unsplash)

 

Kilde: astma-allergi.dk

 

Læs også: Skab et sundt indeklima: Her er 5 gode råd

Planter, grønt. stue. (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·