Læs også:

Close
candy crush spil gaming (Foto: MY DAILY SPACE)

Klumme: Mig og min Candy Crush

Underholdning  | 

Kan man godt skrive en hel artikel om Candy Crush? Ja, det kan man godt. For Candy Crush og jeg er nemlig både bedste og værste venner

En dag da jeg sad – igen – og spillede Candy Crush kom jeg til at tænke på det absurde i den tid, jeg bruger på det lille spil. Jeg har ikke helt styr på, hvornår det blev en del af mit liv. Men det har ikke været længe efter, at det kom frem i 2012. YES – du læste rigtigt. For otte år siden. Hvor mange gange det spil siden er spillet af alle i hele verden, ved jeg ikke. Men jeg kan se, at i 2013 – altså blot et år efter – skrev de selv, at det da var spillet mere 150 milliarder gange på et år. Hvor meget det tal lyder på i dag, tør jeg slet ikke tænke på. Og jeg er jo som sagt også selv en af dem …

candy crush spil gaming (Foto: MY DAILY SPACE)
Hej Candy Crush – min ven og daglige hyggeting. (Foto: MY DAILY SPACE)

Hvad er det med det spil?

Bare jeg vidste det. Men faktum er, at jeg stadig spiller det. Og jeg kan lide det … Jeg kan også hade det nogle gange. Men Candy Crush er blevet en del af min hverdag og de øjeblikke, hvor jeg skal slappe af, vente på noget eller nogen, eller bare har brug for et break. Mon Candy Crush godt selv vidste, hvad de startede dengang i 2012? Det var jo i en tid, hvor der kom mange mobilspil frem og folk sådan rigtig begyndte at spille på mobilen. Og det er jo ikke fordi som sådan, at Candy Crush var eller kan noget ekstraordinært. Det er noget “med nogle baner man skal klare”. Oh yes. Det har man set mangee andre steder også.

Men Candy Crush kan bare noget. Ramte noget der har holdt ved. For rigtig mange. Jeg kan ikke selv helt sætte ord på det. Nu skriver de også selv “tid til at slappe af”, når man går ind. Men det ved jeg faktisk ikke helt, om jeg vil give dem ret i. For når de “møgchokolader” er ved at lave alt brunt, så har jeg galloperende hjerte og bliver stresset. Sådan er det også med “slikbomberne”, der nok kan få en ud af den rolige kurs.

Men jo og ja og ja ja, jeg stresser også af. Bliver glad – ja nogle gange nærmest euforisk, når jeg klarer en bane. Og der er også baner, som jeg næsten ikke vil stoppe med at spille, fordi de er sjove. Gennem de år jeg har spillet er det ikke fordi, der som sådan er sket de helt store forandringer – men måske ligger det hyggelige og smukke også i den trygge repetition?

candy crush spil gaming (Foto: MY DAILY SPACE)
Se, Candy Crush synes jeg er dygtig. Åhhh man bliver så stolt. Også selvom det faktisk ikke var super flot og bare en 27. plads. (Foto: MY DAILY SPACE)

Jeg er også sur på dig Candy Crush

Som med venner og familie bliver man jo også sur og irriteret på hinanden ind imellem. Det bliver jeg også på Candy Crush. Af mange grunde – men sådan er det jo også med for eksempel ens mor, som man synes er irriterende. Men jeg har faktisk holdt en pause i flere måneder for Candy Crush, fordi jeg havde brugt måske 3-4 måneder på at klare en bane – uden held. Den var bare latterlig svær.

Men også når noget NÆSTEN er ved at lykkes på en bane og så ikke gør det. Eller hvis – og det er faktisk få gange – at man laver et træk, og den så ikke “tager det”, og man misser den der “krymmel”, som kunne have gjort hele forskellen for om klarede banen.

Og så er der den ekstreme, og nu vender I sikkert øjne. Men jeg kan blive noget så flitrende sur, når en bane bare driller. Ja, så sur så jeg nærmest kan gå og være halvsur hele dagen. Ved godt det nu lyder, som om jeg ikke laver andet end Candy Crush. Men lidt andet bliver det da også til. Men omvendt kan en dag også blive meget bedre og lysere, HVIS man klarer en svær bane – så kan verden bare komme an.

candy crush spil gaming (Foto: MY DAILY SPACE)
Det er virkelig med blødende hjerte at jeg tog det her foto til artiklen. For SE – jeg skulle jo skrive bagefter og gik dermed glip af 20 minutters gratis ‘ufo’ som er det bedste, der findes. (Foto: MY DAILY SPACE)

Mest af alt hader jeg frøen – som jeg efter så mange baner stadig kun synes er et irriterende moment – og som jeg nærmest ville give penge for at slippe for. Jeg har stadig ikke helt fundet ud af, om den er god eller dårlig. Men den har dog ikke gjort noget godt for mig – udover irritation.

Alles Candy Crush

Candy Crush er så meget en konkurrent til MY DAILY SPACE – de der minutter og sekunder, hvor vi har tid – pause – til et eller andet. Vi går på insta, vi snapper – sender en besked, tjekker MY DAILY SPACE ud (håber jeg) – eller spiller Candy Crush. Det er lidt vildt at tænke på. Candy Crush er også en giga pengemaskine – den del har jeg dog styret mig med. Men jeg kan jo se, at jeg ikke er den eneste af mine venner, der spiller det. Og der er også mange af mine venner, der er nået længere end jeg. Men jeg er for eksempel sygt taknemmelig for, at en gammel kollega altid sender mig ekstra liv. DET kom også med i hendes fødselsdagshilsen på Facebook sidste gang. Det er da venskab – Candy Crush venskab og dyb forståelse.

candy crush spil gaming (Foto: MY DAILY SPACE)
Jeg elsker krymmel også de punchtoppe som man kan spise i virkeligheden. 😉 (Foto: MY DAILY SPACE)

Måske er det også navnet jeg kan lide – tanken om at det slik. Lidt Willy Wonka er der vel i os alle. Men det jeg virkelig synes er sjovt og fascinerende er, at alle spiller Candy Crush. Kig rundt i toget, flyet, ved stoppestedet. Ung, gammel – mand, kvinde – dansker, inder. You name it. Det lille slikspil har taget os med storm. Et NO LANGUAGE sprog – som vi alle kan tale og være en del af. Også mig – som jeg nu også ret åbenlyst har afsløret – men nu har jeg ikke tid mere – jeg skal spille – bane 2.192.

Læs også: Hvordan skal man forholde sig til et breakup

Kærestesorger, kæreste, Sorger, hjerteknuser, break, up, breakup(Foto:Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·