Læs også:

Close
landsret landsretten dom politibil kriminel (Foto: MY DAILY SPACE)

NEWS: Betinget dom til lærer for at filme skolepiger i omklædningsrum

Nyheder  | 

Betinget dom til lærer for at filme skolepiger i omklædningsrum · Lægemiddelstyrelsen afviser brug af malariamiddel mod coronavirus · Ny global streamingtjeneste kommer til Danmark · Bomberyddere på skole for at fjerne farligt kemikalie · Aalborg hospital står klar med helt ny afdeling til coronapatienter · Roskilde Festival melder udsolgt og sætter vild rekord · Dagens billede: Svaner svømmer gennem oversvømmede gader i byen Worcester England

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Betinget dom til lærer for at filme skolepiger i omklædningsrum

En tidligere lærer på Karensmindeskolen i Støvring har mandag modtaget betinget dom på seks måneders fængsel for at have filmet piger i et omklædningsrum, mens de klædte om. Det har retten i Aalborg afgjort.

Udover den betingede fængselsdom og sexologiske behandling, er læreren frataget retten til at arbejde med børn og unge under 18 år i fem år. Han har desuden fået forbud med at have kontakt med piger under 18 år. Retten bestemte også, at hver af de 81 piger skal have en godtgørelse fra 2.500 kroner til 10.000 kroner for den krænkelse, som de har været udsat for.

Læreren filmede pigerne med et skjult kamera indbygget i en kuglepen, der sad i en taske.De skjulte optagelser fandt sted gennem en periode på lidt mere end fem år. Det var pigerne selv, der opdagede kameraet og derefter afleverede tasken til skolens ledelse, som efterfølgende meldte det til politiet. Han fratrådte sin stilling med øjeblikkelig virkning, da han blev sigtet i sagen. Det skriver TV2.

landsret landsretten dom politibil kriminel (Foto: MY DAILY SPACE)
Dømt lærer tog nøgenbilleder i skolens omklædningsrum. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: NEWS: 27-årig mand sigtet for terror: Havde tilknytning til dømt IS-kriger

Lægemiddelstyrelsen afviser brug af malariamiddel mod coronavirus

Gennembrud med malariamiddel mod coronavirus affejes af overlæge i Lægemiddelstyrelsen som uautoriseret og udokumenteret. Lægemiddelstyrelsens Thomas Senderovitz advarer på Twitter mod at vi i Danmark bør overveje at tage det gammelkendte klorokin i brug i Danmark til coronasmittede, noget som Patientens tidligere har anbefalet.

Men det er udokumenteret at bruge klorokin mod coronavirus, siger læge Stig Ekkert. Det er derimod korrekt at Lægemiddelstyrelsen ikke har autoriseret brugen af det gammelkendte malariamiddel mod coronavirus i Danmark. Det bør dog ikke komme patienterne til gene og vi fastholder anbefalingen og opfordrer Lægemiddelstyrelsen til at undersøge de internationale videnskabelige databaser, hvor de vil kunne finde de ny beviser for klorokins effekt mod Covid 19. Det skriver Ritzau.

Medicin, læge, studie, forsker, forskning, hiv, aids
Lægemiddelstyrelsen afviser brug af klorokin mod coronavirus. (Foto: Pxhere)

Læs også: HPV: Ny indsats skal fjerne misforståelser og få flere til at blive vaccineret

Ny global streamingtjeneste kommer til Danmark

En af de førende globale sportstreamingtjenester øger nu sin tilstedeværelse markant i 2020 og udvider til mere end 200 lande og territorier.Danmark bliver et af de lande, hvor streamingtjenesten DAZN, som udtales ‘Da Zone’, til maj åbner for adgangen til en lang række direkte sportsbegivenheder, lyder meldingen.

DAZN blev lanceret i fire lande tilbage i 2014 og udvidede i 2016 til USA med målet om at blive ”sportens Netflix”, idet det er selskabets vision at samle en masse sport til en fast månedspris. Som så ofte med sportsrettigheder er udvalget dog forskelligt fra land til land med undtagelse af en række globale rettigheder. Priser på de forskellige nye markeder vil blive annonceret i løbet af de kommende uger. Det skriver Finans.

Læs også: Streamingguide: 12 suveræne DR3-serier, der er alle dine licenspenge værd

Bomberyddere på skole for at fjerne farligt kemikalie

Københavns Politi, Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste, EOD, og Hovedstadens Beredskab var mandag aften ved skolen TEC på Frederiksberg.

Det oplyser operationschef ved Hovedstadens Beredskab Michael Møller. Årsagen er, at der er fundet 100 gram af et stof, som risikerer at ændre sig til et farlig stof, forklarer han. Der er tale om et kemikalie, der risikerer at ændre sig til Natriumperoxid.

Der har ikke været fare ved, at stoffet har været på skolen i løbet af dagen, men for at være på den sikre side skal stoffet fjernes af Forsvarets ammunitionsryddere. Og de ventede til det blev aften for ikke at forstyrre undervisningen på skolen. Det skriver TV2.

Læs også: Forstå sagen: Derfor dukker der stadig bomber op fra Anden Verdenskrig

Aalborg hospital står klar med helt ny afdeling til coronapatienter

Aalborg Universitetshospital åbner en særlig pandemiafdeling med plads til 50 patienter.

Aalborg Universitetshospital er ved at oprette en ny afdeling, som måske aldrig kommer i brug. Afdelingen kalder hospitalet for en ‘pandemiafdeling’ og får plads til 50 patienter. Den skal gøre det muligt at håndtere blandt andet patienter, som er ramt af den nye coronavirus, oplyser hospitalet i en pressemeddelelse.

– Vi vil gerne være på forkant, men måske kommer afdelingen aldrig i brug – det ved vi ikke noget om i øjeblikket. Men vi skal være med til at sikre, at en eventuel smitte ikke breder sig, så vi følger selvfølgelig situationen nøje, siger hospitalets lægefaglige direktør Michael Braüner Schmidt.

Den nye afdeling betyder, at man må flytte patienthotellet samt enkelte andre afdelinger til andre lokaler. Hospitalet forsøger med trækket at ‘udvise rettidig omhu’ for at imødekomme situationen. Det skriver Jyllands Posten.

Læs også: NEWS: Corona-virus i Danmark: Flere TV2-ansatte i karantæne

Roskilde Festival melder udsolgt og sætter vild rekord

Roskilde Festival kan allerede nu melde udsolgt af partoutbilletter. Dermed er den tidligere rekord slået med næste to måneder

– 80.000 deltagere har valgt den fulde oplevelse med musik, kunst, aktivisme og fællesskab gennem otte dage til, og det betyder, at vi efter al forventning kan donere et millionbeløb til gode formål efter festivalen, oplyser talskvinde Christina Bilde i en pressemeddelelse.

Allerede klokken 9 mandag kunne festivalen oplyse, at der næsten var udsolgt, og det tog altså ikke længe at få langet de sidste billetter over disken. Det er fortsat muligt at købe til de enkelte dage. Det skriver Ekstra Bladet.

koncert, festival, musik
Roskilde Festival melder udsolgt på rekord tid. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Alle øl- og sodavandsdåser på Roskilde Festival genanvendes

Dagens billede: Svaner svømmer gennem oversvømmede gader i byen Worcester England

· Mere fra samme kategori ·