Læs også:

Close

NEWS: 27-årig mand sigtet for terror: Havde tilknytning til dømt IS-kriger

Nyheder  | 

27-årig mand sigtet for terror: Havde tilknytning til dømt IS-kriger · Flyforsinkelser henover sommeren: Nu gør kompensationsselskabet AirHelp status · E-cigaretten hitter exceptionelt i Storbritannien · Nespresso inviterer til ægte dansk hygge på Ofelia Plads · Dagens billede: Hvilket sæt tøj vil du helst begraves i? Se 94-årige Annelise Nielsens usædvanlige men nøje udvalgte begravelsestøj

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

27-årig mand sigtet for terror: Havde tilknytning til dømt IS-kriger

Siden juni måned har en 27-årig mand siddet varetægtsfængslet for brud på straffelovens terrorbestemmelser. I tirsdags blev det bestemt ved Københavns Byret, at manden fortsat skal sidde fængslet.

Sagen om den 27-årige mand, så først dagens lys i pressen, den 29. oktober, da sagen indtil i går har været en såkaldt dobbeltlukkede døre sag, skriver DR. 

DR Nyheder har fået aktindsigt i en retsbog, der beskriver at den 27-årige blandt andet har haft en korrespondance over de sociale medier med en tidligere dømt IS-kriger.

Den 27-årige mand er således sigtet for at have overtrådt straffelovens paragraf 114c, som omfatter et alvorlig brud på straffelovens terrorbestemmelser. Det har dog ikke været muligt for pressen, at få et indblik i sigtelsen konkrete ordlyd. 

Den 27-årige mand skal indtil videre sidde varetægtsfængslet i fire uger yderligere.

Den 27-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør den 26. juni, men uden offentlighedens viden (Foto: Unsplash)

Læs også: 
#Terror: Hvorfor siger alle, at det var værre i 1970’erne?

Flyforsinkelser henover sommeren: Nu gør kompensationsselskabet AirHelp status

AirHelp er verdens førende kompensationsselskab og har hjulpet over 16 millioner passagerer, med at gøre krav på diverse fly kompensationer. Sommeren er ovre, og AirHelp har nu gjort status over antal flyforsinkelser fra de danske lufthavne i sommerperioden 2019.

– Sammenligner vi med de sidste to år, så har denne sommer haft et forventeligt antal forsinkelser, og flere passagerer indsender deres krav om kompensation, fortæller AirHelps Juridiske Chef, Christian Nielsen.

De ny tal viser, at flere end 540.000 passagerer har været forsinket i mere end 15 minutter til og fra de danske lufthavne. Dette strækker sig fra perioden 29. juni til 11. august, 2019 – hvilket også betegnes som danskernes officielle sommerferieperiode. Ud af de 540.000 passagerer har over 20.000 ret til kompensation, fordi deres rejse var mere end tre timer forsinket. 

Tallene har været faldende i år – konkluderer AirHelp ud fra den nye statusopgørelse. I 2018 var over 710.000 passagerer forsinket og omkring 36.000 rejsende havde ret til kompensation. Dog skyldes det faldende tal, at 2018 var et år med usædvanlige mange og lange strejker, forklarer Christian Nielsen.

E-cigaretten hitter exceptionelt i Storbritannien

Nye tal i tidsskriftet ‘Addiction’ peger på, at E-cigaretter i løbet af et år kan have hjulet mindst 50.000 briter med at stoppe med at ryge tobaksprodukter, skriver CNN. I Storbritannien har der det seneste stykke tid foregået relative store indskrænkninger i forhold til tobaksrygning, hvilket også har været med til, at motivere britterne til at stoppe tobaksrygningen. Derudover har man i Storbritannien ikke lavet lovning på, brugen af E-cigaretter i offentligheden. Disse elementer kan have været med til at påvirke de høj tal, mener forsker.
– Det er vigtigt, at alle dampere stopper helt med at ryge, da de ellers fortsat vil være udsat for de alvorlige risici og følgesygdomme der forårsages af rygning, udtaler Professor Ann McNeill til BBC. Han står blandt andet bag studiet ‘Public Health England’, der fastslår, at E-cigaretter er minimum 95 procent mindre skadelige end cigaretter.
I Storbritannien fremhæver de offentlige myndigheder E-cigaretten, som et godt alternativ til at hjælpe et rygestop på vej. Modsat anbefaler Sundhedsstyrelsen i Danmark ikke brugen af E-cigaretter og advarer mod de helbredsmæssige konsekvenser, E-cigaretterne især kan give på længere sigt. Dog viser tal fra Sundhedsstyrelsens rapport i Januar, at det også i Danmark lykkes flere og flere at blive røgfri ved hjælp af E-cigaretter.

 

E-cigaretter har hjulpet 1.944.000 briter til at blive røgfri. (Foto: PR)
Læs også: NEWS: Sundhedsstyrelsen fraråder e-cigaretter

Nespresso inviterer til ægte dansk hygge på Ofelia Plads

Fra den 30. oktober til den 3. november åbner Nespresso en hyggelig pop-in cafe på Ofelia Plads. Nespresso har bygget to store orangerier, hvor der er en unik udsigt til Operaen og Skuespilhuset. I disse omgivelser kan du nyde en kop kaffe til prisen af en Nespresso-kapsel samt lækkerier fra det populære konditori, Lackerbaer. Desuden vil der foregå flere events i dagene.

Anledningen til Nespressos pop-in cafe sker i forbindelse med en helt særlig lanceringen af kaffevarianter til den kommende julesæson. I år er julekollektionen inspireret af nordiske kagetraditioner. Den danske designer Louise Campbell har samarbejdet med Nespressoo om at skabe en smukke emballage med inspiration fra højdekurver fra Nordens landkort.

I de smukke omgivelser ved Ofelia Plads kan du både nyde udsigten og få en god kop kaffe. (Foto: PR)

Læs også: International kaffedag – en hyldest til den delikate drik

Dagens billede: Hvilket sæt tøj vil du helst begraves i? Se 94-årige Annelise Nielsens usædvanlige men nøje udvalgte begravelsestøj

· Mere fra samme kategori ·