Læs også:

Close

NEWS: Alle øl- og sodavandsdåser på Roskilde Festival genanvendes

Nyheder  | 

Alle øl- og sodavandsdåser på Roskilde Festival genanvendes · 10-årige kriminelle kan nu straffes · Danmarks første medicinske cannabisolie med i forsøgsordningen · Nordea har købt norsk onlinebank · Dagens billede: Kasper Schmeichel

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Alle øl- og sodavandsdåser på Roskilde Festival genanvendes

Roskilde Festival giver vanen tro en masse tomme flasker og dåser. En del af dem er der ikke dansk pant på, fordi de er købt udenfor Danmark. Men et samarbejde mellem Roskilde Festival og Dansk Retursystem betyder, at Dansk Retursystem i år tager alle dåser med fra festivalen, så de kommer direkte ind i et miljørigtigt system.

Målet er at sikre, at alle dåser og flasker bliver genanvendt bedst muligt til gavn for klimaet. Det skriver Dansk Retursystem i en pressemeddelelse.

Alle øl- og sodavandsdåser på Roskilde Festival genanvendes. (Foto: Polfoto)

Læs også: Forældre klager over deres børns teltplaceringer på Roskilde Festival

10-årige kriminelle kan nu stilles for nævn

Regeringen, DF og S er enige om at etablere et såkaldt ungdomskriminalitetsnævn, som skal afgøre sager, der involverer børn og unge mellem 10 og 17 år. Ungdomskriminalitetsnævnet er en del af en ny pakke, der skal styrke indsatsen for unge kriminelle. Det skriver TV 2.

Den kriminelle lavalder er dog fastholdt på 15 år, understreger justitsminister Søren Pape Poulsen.

– Den kriminelle lavalder er fortsat 15 år. Men der er en gruppe unge på 10-15 år, der begår meget hård kriminalitet. Dem skal vi sætte ind overfor, udtaler han.

Dansk forsker mistænkt for sexovergreb på barn
10-årige kriminelle kan nu stilles for nævn. (Foto: All over)

Læs også: Kriminelle piger haler ind på drengene

Danmarks første medicinske cannabisolie med i forsøgsordningen

Fra den 1. januar 2018 har det været lovligt at dyrke, producere og distribuere medicinsk cannabis på recept. Hermed kan alle læger ordinere medicinsk cannabis til deres patienter.

Der har dog været et meget lille udvalg af produkter, som er optaget på Lægemiddelstyrelsens liste. Med STENOCARE A/S’ nye produkter vil det fra august være muligt at få dansk medicinsk cannabisolie på recept fra læger – til udlevering fra apoteker. Det skriver STENOCARE A/S i en pressemeddelelse.

Medicinsk cannabis bliver en realitet
Danmarks første medicinske cannabis er nu med i forsøgsordningen. (Foto: All Over)

Læs også: Snart må din læge give dig cannabis

Nordea har købt norsk onlinebank

Nordea har købt Gjensidige Bank, som er en af Norges førende onlinebanker. Det oplyser Nordea i en pressemeddelelse. Den skandinaviske storbank er den næststørste bank på det norske marked. Og Nordea regner med, at købet af Gjensidige Bank vil styrke den position.

– Dette er et væsentligt skridt for os og understreger vores strategi og ambition om at vokse på det vigtige norske marked, udtaler Snorre Storset, som er landechef for Nordea i Norge, i en pressemeddelelse.

Penge tilbage i skat? Det skal du bruge dem på. Velgørenhed
Nordea har købt Gjensidige Bank, som er en af Norges førende onlinebanker. (Foto: All Over)

Læs også: Deleøkonomi deler danskerne

Dagens billede: Kasper Schmeichel

Danmark var snublende nær en 8. dels finale, da de desværre tabte straffesparkskonkurrencen mod Kroatien. Kasper Schmeichel var Danmarks bedste spiller og stod en kamp på verdensklasseniveau.

https://www.instagram.com/p/BktOIUegn7Q/?taken-by=kasperschmeichel

Læs også: Vi fik en snak med Nadia Nadim

· Mere fra samme kategori ·