Læs også:

Close

11 fantastiske filmscener, vi aldrig glemmer

Underholdning  | 

De underholder os, imponerer os og gør indtryk på os i længere tid … Her er et lille tilbageblik på 11 fantastiske filmscener, vi aldrig glemmer

Kender du de film, man bare ser igen og igen, fordi der liiige er den her ene scene, man simpelthen ikke kan få nok af? Filmen har i sig selv også en kæmpe rolle at spille. Men du ved, hvad jeg mener .. Det er de her scener, der bare lige er ‘kirsebærret på toppen’, og de har indprentet sig i din hukommelse. Det kan være fordi, de er morsomme udover det sædvanlige, dybt rørende og får dig til at tudbrøle, hver gang du ser dem, eller bare taler til din indre romantiker. Årsagerne kan være mange.

Og vi kan alle lynhurtigt blive enige om, at der er lavet hundredevis af ovenud fantastiske filmscener gennem årene. Men vi har alle nogen scener, vi fremhæver, når vi snakker episke filmoplevelser. For som jeg sagde, dengang jeg arbejdede i Blockbuster: So many movies – so little time”. Så her får du et indblik i 10 fantastiske filmscener, der altid dukker op, når vi i min omgangskreds taler om, hvilke filmscener vi aldrig glemmer.

netflix, streaming, streamingguide, filmscener, tv guide, streamingguide, film, underholdning
Der er bare nogen filmscener, du har lyst til at se igen og igen – eller som du aldrig glemmer. (Pexels)

Læs også: Vi har set julefilmen “Last Christmas”

1. Love Actually: Hugh Grant’s dans

Hugh Grants rolle som den mest bedårende Prime Minister, England nogensinde har haft, er ikke til at tage fejl af. Vi er helt pjattede med ham. Måske faktisk næsten lige så pjattede med ham, som vi er med filmen generelt. Hans dans igennem embedsboligen til Scissor Sisters “Jump” er nok på min top tre over mest episke filmscener, som jeg aldrig glemmer. Og lad os ikke glemme, at Hugh faktisk ikke ville lave scenen i første omgang, hvilket han fortalte til People Tv i 2018. Vi er så glade for, du alligevel gjorde det, Hugh!

 

2. Notting Hill: En uforglemmelig kærlighedserklæring

Jeg er helt vild med klassikeren Notting Hill. Den har det hele: Drama, romantik, komik og et utal af scener, jeg aldrig vil glemme. Den mest rørende scene i hele filmen er den, hvor den kendte skuespiller Anna (Julia Roberts) opsøger boghandleren William (Hugh Grant), for at erklære sin kærlighed til ham. Og det gør hun med en af de mest ikoniske kærlighedserklæringer nogensinde:  “I am also just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her”

Mind blown! Ikke? Begge skuespillere spiller til UG, kryds og slange, og man får nærmest gåsehud. Og bliver dybt ulykkelig på Annas vegne, når Will ikke reagerer, som vi alle havde håbet. At han så får fornuften tilbage og jagter hende tværs gennem London efterfølgende resulterer i et hav af fantastiske scener, så det har jeg efterhånden tilgivet ham for.

 

3. The Dark Knight: Sprængningen af Gotham General

Hvis du spørger mig, er Heath Ledgers fortolkning af Jokeren en af de bedste, der nogensinde er set på film (den nye film med Joaquin Phoenix er også helt fantastisk, men den tager vi en anden gang). Jokeren er en utilregnelig og uhyggelig genial skurk, der i flere af filmens scener får tidligere gangstar- og rocker bad guys til at fremstå som peanuts.

Scenen med sprængningen af Gotham General er en af mest omtalte scener fra den nyeste Batman triologi. Hvorfor? Fordi den er episk. For det første er selve scenen, hvor Jokeren – meget ringe forklædt som sygeplejerske – i et meget roligt tempo forlader den bygning, han netop har detoneret en bombe i, helt igennem fantastisk.

Men den får lige en ekstra krølle på halen, når man ved, at pausen, hvor bomben alligevel ikke sprænger ordentligt, og Jokeren slår ud med armene og efterfølgende febrilsk roder med detoneringen, er ren improvisation fra Ledgers side. Sprængningen fandt ikke sted som planlagt, og da scenen var utrolig dyr at lave, skulle den i kassen med kun ét take. Derfor blev Ledger i rollen – det kalder jeg dedikation!

Læs også: Streamingguide: 5 julefilm julefanatikeren 

4. Titanic: Jacks død

Okay. Indrømmet. Den her scene står på listen af to årsager:

Aldrig har jeg tudet så meget til en dødsscene i historien af dødsscener. Om det kunne skyldes, at jeg var 15 år, da jeg så filmen første gang, skal jeg lade stå hen i det uvisse. Men faktum er, at den er utrolig sørgelig. Vi når lige at forelske os så meget i Jack og Rose sammen. Og i sær Jack. Måske mest Jack. Så hvorfor skal han dø på sådan en tragisk måde? Hans langsomme forsvinden i dybet sidder stadigt mejslet fast på mit nethinde. Så sørgeligt.

Jeg er stadig sur og indebrændt over, hvorfor Jack overhovedet skulle dø. Hvorfor? HVORFOR JAMES CAMERON?! Den her diskussion har været i live på nettet lige siden filmens udgivelse, og folk stiller stadig kritiske spørgsmål til, hvorvidt Jack kunne have overlevet.

Adam Savage fra TV’s MythBusters undersøgte sagen (bogstaveligt talt) og konkluderede, at Jack sagtens kunne have overlevet. James Cameron holder dog stadig på, at det ikke kunne lade sig gøre. I et interview med Vanity Fair fra 2017 udtaler Cameron endda, at Jacks død var meningen med hele filmen. Så hvis han ikke døde i vandet, kan vi nok være helt sikre på, at Cameron ville finde en anden vej at komme til Jack til livs på. Døden var altså uundgåelig. We will love you forever, Jack!

https://www.youtube.com/watch?v=kx8P5X2h-AI

5. 10 Things I hate about you: The grand gesture

Jeg har tre ting at sige til den scene her: Heath Ledger, sangen “Can’t take my eyes off you” og ikke mindst et High School band. Kan man som kvinde (og sucker for romantiske gestusser) forlange meget mere? Nej vel? Det kunne Julia Stiles heller ikke – og vi kan i den grad ikke bebrejde hende. Det er offentligt, spektakulært, vovet og sætter baren utrolig højt for alle mænd derude! Det er også tilpas underholdende og en smule sassy: Han får smeltet ens hjerte, og når han lige får klappet betjenten, der jagter ham, i måsen, ja så er den hjemme.

https://www.youtube.com/watch?v=S7N6kB11GpE

6. Bridesmaids: “Uanstændig” kørsel

Annie (Kirsten Wigg) og Helen (Rose Byrne) kan ikke fordrage hinanden, men de har i denne scene et fælles mål: At få politimanden Rhodes’ opmærksomhed, så de kan finde deres fælles veninde, der er forsvundet. Problemet er bare, at Annie har såret Rhodes følelser, og han ikke er den mest hjælpsomme mand i situationen.

Det kræver opfindsomhed, målrettethed og en pokkers masse forsøg fra Annies side, der med Helen på sidelinjen vælger at køre forbi politimanden og overtræde samtlige færdselsregler et utal af gange. Det går ikke stille for sig, det er hylende morsomt, og sætningerne “Reckless driving”, “Here comes the litter-bug”, “Not even using my hands” og “Who’s driving that car?” er ikke til at glemme igen, når du først har siddet med tårer i øjnene af grin.

7. Cast Away: Wilson forsvinder i bølgerne

FedEx manageren Chuck Noland (Tom Hanks) strander på en øde ø efter hans fly styrter ned i havet. Her skal han lære at klare sig selv, hvis han vil overleve. Sammen med ham skylder en masse pakker fra flyet i land, og blandt dem er en Wilson volleyball. Chuck tegner et smilende ansigt på volleyball’en – og den bliver stedfortræder for alt menneskelig kontakt, han har i flere år.

Wilson repræsenterer altså det menneskelige behov for kontakt til sin omverden og det at have nogle, at connecte med. Så da Chuck forsøger at sejle fra øen efter 4 år, og Wilson forsvinder i bølgerne, sætter Chuck sit liv på spil for at redde “ham”. Da det ikke lykkedes, svømmer han udmattende tilbage på tømmerflåden og græder, overmandet af ensomheden, der endnu engang har ramt ham. Det er vitterligt en af de mest hjerteskærende scener, jeg længe har set. Verdensklasse Tom, verdensklasse!

Læs også: Anmeldelse af Den som dræber – Fanget af mørket

8. Love Actually: Den romantiske skiltscene

Jeg ved det godt. Jeg har allerede nævnt Love Actually én gang. Men come one. Hvad skal man gøre, når en film har to helt igennem fantastiske scener? Kan vi blive enige om, at alle os håbløse romantikere har set denne scene og efterfølgende siddet med en indre drøm om, at manden i vores liv gjorde noget bare tilnærmelsesvis lige så romantisk? Eller at Andrew Lincoln bankede på vores dør? At få at vide man bliver elsket forvigt, og er perfekt som man er, er da alle kvinders drøm!

At han så erklærer sin kærlighed til sin bedste vens kone, og vennen sidder lige indenfor døren og er totalt uvidende om, hvad fanden der foregår ude ved hoveddøren, er en anden snak. Scenen er stadig episk!

Læs også: 10 sørgelige film, du tuder igennem til

9. White Chicks: “1.000 miles”

Lad os slå en ting fast: Terry Crew’s i rollen som den maskuline og veltrænede Latrell i den populære komedie fra 2004 er episk i sig selv. Der er flere scener, hvor man er opløst af grin, fordi hans karakter simpelthen er den komplette blanding af gal og genial. Men netop denne scene skiller sig ud fra mængden og er blandt mange komediefans verden over omtalt som værende en af de bedste nogensinde.

Jeg forstår udmærket hvorfor. I al sin enkelthed er scenen jo umiddelbart bare virkelig sjov. At Latrell hverken er i stand til at af aflæse sin date’s totale mangel på interesse – eller det faktum at “hun” ikke er en kvinde – er én ting. At Terry spiller ovenud gennemført og formår at skabe en af de mest komiske roller nogensinde er en anden. Men at filmen lige vender alle fordomme på hovedet, når en stor veltrænet “chocolate man” (som han kaldes af Kevin Copeland i filmen), pludselig skråler med på hitsangen “1.000 miles”, så er hele scenen gennemført til fingerspidserne. Et ord: Uforglemmeligt.

10. Legally Blond: “Bend and snap”

Kan vi alle sammen lige blive enige om, at vi elsker Elle Woods? Hvis der er en film, jeg kan se igen og igen, så er det Legally Blond med Reese Witherspoon i hovedrollen som den søde, fashionable og naive Elle Woods, der søger ind på jura studiet for at vinde sin ekskæreste tilbage.

En af de mest omtalte scener fra filmen er i den lokale salon, hvor Elle skal lære sin veninde at fange mændenes opmærksomhed. Det er måske ikke den mest feministiske tilgang – men scenen er alligevel blevet ikonisk. Elle’s råd er at lave det såkaldte “bend and snap”, for at vise sine kvindelige former og elegance frem, og det er bestemt ikke kedeligt! Scenen inspirerede endda til en sang i musicalen af samme navn.

11. Pretty Woman: Shopping scenen

Pretty Woman er spækket med ikoniske scener lige fra hvor Vivian (Julia Roberts) synger i badet, til hvor Edward (Richard Geres) forærer hende en halskæde. Så det er svært at vælge én ud. Men shopping scenen er for mig noget helt særligt. Både fordi den viser, hvor forfærdeligt dømmende, nederen og overfladiske mennesker kan være – men også fordi den viser Vivians transformation i både udseende og selvværd.

Da hun går ned af gaden til tonerne fra sangen Oh Pretty Woman af Roy Orbison med et kæmpe smil og alle sine indkøb, er man simpelthen så glad på hendes vegne. Men det, der for mig gør scenen episk, er der, hvor hun, i det flotteste outfit og bærende på massevis af indkøbsposer, tager tilbage til butikken, der afviste hende, og sætter dem på plads med ordene: “Do you remember me? I was in here yesterday, you would’nt wait on me? Big mistake. Big. Huge”. BOOOOOM.

Læs også: Louisa Lorang: Min jul

· Mere fra samme kategori ·