Læs også:

Close
Tude, film, tøse, aften, græde, filmaften (Foto:Unsplash)

10 sørgeligste film – få tudet igennem

Underholdning  | 

Disse fantastiske, men sørgelige film, vil uden tvivl få dig til at tude igennem. Men det er sundt for sjælen at få tændt for sprinklerværket i ny og næ

Om du er typen, som flæber ustyrligt til enhver tilnærmelsesvis sørgelig film, eller om du er typen, som lader som om, det ikke rør dig (selvom vi godt ved, at hvis du har tårekanaler, så tuder du til disse film), så er dette de 10 sørgeligste film i vores optik. Det er sundt at få tudet igennem. Tror vi …

1 . The Fault in our Stars

Indrøm det, eller ej. Om det er en meme, og absolut tøsefilm i ét væk, så KAN man altså ikke undgå at fælde en tåre, når Shailene Woodley skildrer på den mest perfekte, emotionelle måde, hvordan det er at bekæmpe kræft som teenager, mens Ansel Elgorts går igennem den værst tænkelige oplevelse, med tilbagevendende kræft. Filmen om deres gigantiske og endeløse kærlighed, som disse unge mennesker oplever for første gang, vil få tårerne til at trille.

2.  Titanic

Jeg er ligeglad, hvad I siger, og hvor cliché det er, den er SKIDE sørgelig! Om Leonardo Decaprio kunne have været på det stykke træ i det iskolde vand, eller ej, så døde han altså. Og Kate Winslett måtte leve videre, velvidende om, at hendes livs kærlighed ofrede sit liv, for hende. Jeg elsker den film, og selv 17. gang jeg ser den, tuder jeg ustyrligt til den. Både fordi den er fantastisk lavet, med uendeligt mange følelser beskrevet i filmen, og så selvfølgelig fordi jeg græder en lille smule over, at den dejlige Jack skulle dø i filmen. Lige her, kunne man godt have bedt om en lykkelig slutning.

3. 10 things i hate about you.

Det er ikke alle fløde-kærlighedsfilm, vi forventer, at I kan tude til, men denne kan man umuligt ikke græde til, når man følger Kat og Patricks break up and make up’s, og deres emotionelle rutsjebane.

4. Dumbo

Det er ikke til diskussion, du ryger i “hjerteløs båsen”, hvis ikke du tuder til Dumbo. Når hans mor står i cirkusvognen og ikke kan nå sin elskede søn, som bliver drillet over sine store elefant øre, så knuses mit hjerte. Dejligste og bedste disney tudefilm. Nogle gange orker man ikke, at se på kærlighedsfilm med perfekte mennesker og ulykkelig kærlighed, og dér henviser vi til den skønneste disney film. Dumbo!

5. The Notebook

Omend man ikke synes, den er sørgelig, kan man altid græde lidt over, at man ikke selv har den form for kærlighed, som skildres mellem den altid fantastiske Ryan Gosling og den smukke Rachel McAdams. Scenen hvor Ryan Gosling råber “What do you want?” om og om igen, får altid følelserne til at gøre badutspring!

6. Dear John

Det er den lækreste skuespiller, med et kæmpe hjerte og i uniform. Umuligt ikke at tude en lille smule. Jeg vil fra den dag jeg så denne film, smide min håndtaske i vandet i håb om, at en stor, sexet Channing Tatum (AKA Magic Mike, at ej at forglemme!) hopper i vandet, og et romantisk eventyr begynder, som i den største tude, romantiske film, Dear John.

Hvis ikke fordi den er sørgelig, så bare fordi han ikke er ens mand. Det er, hvad det er, og det må vi altså bare leve med, de damer.

7. Good Will Hunting

Når den altid fantastiske Matt Damon spiller Will Hunting, den urolige, fattige, irske unge mand, som viser sig at være et matematik geni, men med traumatiske oplevelser i barndommen, som sætter begrænsninger for hans evne til at elske og stole på sig selv. Når han finder tiltro til Sean Maguire, spillet af Robin Williams, kan man umuligt ikke fælde en tåre. Eller 100 tårer. Det er en af de absolut bedst spillede scener, når han gentager “Its not your fault”, og Matt Damon knækker sammen i gråd.

8. The Boy in the Striped Pyjamas

En af mine absolut yndlings-, tudefilm, og film generelt. Den jødiske dreng, som lever på den anden side af hegnet, som omringer en tysk koncentrationslejr under anden verdenskrig, og Bruno, som er den tyske kommandants søn, bliver venner trods deres forskelligheder. En mega rørende og fantastisk film, som i mine øjne, næsten er umulig ikke at stortude til eller for den sags skyld glemme bagefter.

9. Irreplaceable you

En absolut klassisk “vandværks-antænder”. Det perfekte par, Abbie og Sam, har fra barndommen afvidst, at de var hinandens meant-to-be. Abbie får konstateret kræft, og det sørgelige dilemma om, hvorvidt hun skal planlægge sin forlovedes fremtid, uden hende, eller forsøge sit bedste, og leve i nuet med ham, som hun elsker.

10. Saving Private Ryan

Vi må jo nok indrømme, at Steven Spielberg altså bare er et geni! Denne intense film, med de første 25 minutter, hvor man sidder med hele ansigtet mast op i skærmen af bare spænding, og følger US-Army Rangers igennem D-dagens invasion på Ohama Beach. Tudemomentet er selvfølgelig, når moderen til de fire drenge får af vide, at tre ud af hendes fire sønner er døde i krigen. Krigsfilm er altid lette at tude til, men denne er helt og aldeles fantastisk at få igangsat tårekanalerne til. husk Kleenex, chips og godt selskab.

Læs også:

studying, studie, uddannelse, sabbatår, skyldfølelse, stress, rejse, travel, muligheder, oppotunities, education (Foto: Unsplash)

Klumme: Derfor tager jeg et ekstra sabbatår

· Mere fra samme kategori ·