Læs også:

Close
webcam, kamera, computer, macbook, pc, hacker, hacking, arbejde, skole, studie, pige, kvinde, job

NEWS: Vi kan ikke slippe jobbet i ferien

Nyheder  | 

Vi kan ikke slippe jobbet i ferien · Valg af studieby er afgørende for studerendes økonomi · Mand faldt af fly efter ni timer · Novo Nordisk Fonden støtter 20 humanitære projekter · Dagens billede: Roskilde Festival

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Vi kan ikke slippe jobbet i ferien

Sluk mobilen og træk stikket, når du holder sommerferie. Det er et af de helt lavpraktiske råd, som læger, psykologer og stresseksperter giver, når de bliver spurgt om, hvordan man kan forebygge stress og udbrændthed. Alligevel er et flertal af den danske befolkning i den erhvervsaktive alder tilgængelige på mobil og e-mail for deres arbejdsgiver i deres ferie. For hver fjerdes vedkommende – 25 procent – gælder det, at de er tilgængelige på daglig basis. Det viser en befolkningsundersøgelse, som Userneeds har lavet for Ingeniørforeningen, IDA.

Morten Thiessen, formand for Ansattes Råd i IDA, opfordrer flere til at slukke mobilen og lægge den væk i sommerferien.

– Når grænsen mellem arbejde og fritid flyder sammen, er vi på vej ind en negativ spiral. Der kan naturligvis være enkeltstående ting, der kræver en hurtig reaktion, men der er en bagtanke med at holde ferie. Vi har alle brug for at holde pause ind i mellem og lade krop og hjerne op. Sker det ikke, risikerer vi i sidste ende at brænde ud. Stress er folkesygdom, og at droppe sommerferien er næppe den bedste forebyggelse, siger Morten Thiessen.

Undersøgelsen viser også, at sammenlagt 31 procent af dem, der er tilgængelige i deres sommerferie, enten er underlagt et krav om eller mødt med en forventning fra arbejdsgiverside om, at de reagerer på mails, opkald og sms’er. Det skriver Ingeniørforeningen, IDA.

webcam, kamera, computer, macbook, pc, hacker, hacking, arbejde, skole, studie, pige, kvinde, job
Vi kan ikke slippe jobbet i ferien. (Foto: Pexels)

Læs også: Bliv sommerferieklar en gang for alle

Valg af studieby er afgørende for studerendes økonomi

Den 5. juli er der ansøgningsfrist for videregående uddannelser, men det er ikke kun valget af studiet, som er afgørende for de unges fremtid. Valget af studieby spiller også en væsentlig rolle for de unge – særligt hvad angår deres økonomi under og efter uddannelsen.

Særligt som studerende i København, kan det være vanskeligt at få økonomien til at løbe rundt, hvis ikke man enten har et job sideløbende med studiet eller tager et studielån. Fordelene kan derfor hurtigt blive mange, hvis man vælger at flytte til en af de mindre studiebyer. Dette giver ofte plads til at forsøde studielivet lidt ekstra med rejser eller andre fornøjelser.

Drømmer du eksempelvis om at blive sygeplejerske, har du mulighed for at studere i mere end 20 forskellige byer. Heraf er den billigste Thisted, hvor der årligt kan spares op til 43.400 kroner sammenlignet med København. Ønskes det derimod at bosætte sig i en af de lidt større, men stadig billige, byer, kan studerende søge mod Aalborg og Esbjerg, hvor der årligt kan hentes mellem 32.800 og 35.300 kroner hjem i besparelser. Dette kan med en studietid på 3,5 år, som det tager at læse til sygeplejerske, løbe op i en besparelse på lige knap 125.000 kroner, i modsætning til hvis valget var faldet på København. Det skriver Akutbolig.dk.

Konkurs, penge, fattig, britta nielsen
Valg af studieby er afgørende for studerendes økonomi. (Foto: Pexels)

Læs også: Studerende kæmper for at finde et hjem

Mand faldt af fly efter ni timer

Søndag blev en mands lig fundet i en have i den sydlige del af London. Manden havde siddet på stellet af et Kenya Airways-fly, som havde været i luften i omkring ni timer på vej fra Nairobi i Kenya til London.

Politiet fandt en taske med vand og mad i hulrummet i flyet, hvor landingsstellet er under flyvningen, og har derfor kunne kæde manden sammen med flyet. Politiet er usikre på mandens alder og er stadig ved at identificere ham. Desuden skal den helt præcise dødsårsag undersøges. Men politiet understreger, at der ikke er noget, som tyder på mistænkelige forhold.

– På nuværende tidspunkt vurderer politiet, at manden var en blind passager, der er faldet af landingsstellet fra en indgående Kenya Airways-flyvning til Heathrow, skriver politiet i London i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, at fly har haft blinde passagerer siddende på landingsstellet, selvom det er farligt. Blandt andet i 2012, hvor en mand fra Mozambique omkom, da han faldt af et fly fra Angola, der var ved at lande i London. Det skriver Ritzau.

fly, flyve, flystyrt, rejse, ferie
Mand faldt af fly efter ni timer. (Foto: Unsplash)

Læs også: 41 dræbt i flyulykke i Moskva

Novo Nordisk Fonden støtter 20 humanitære projekter

Novo Nordisk Fonden har netop bevilget knap 15 millioner kroner til danske og internationale hjælpeorganisationer. Midlerne er fordelt på 20 projekter og gives til humanitære indsatser og akut nødhjælp flere steder i verden, herunder i Libanon, Mozambique, Uganda, Afghanistan og Nordkorea. Hvert projekt har kunnet opnå støtte på op til 750.000 kroner.

– Formålet med denne uddeling er at forbedre sundheden og fremtidsudsigterne for udsatte mennesker i områder plaget af kriser og naturkatastrofer, siger Hanna Line Jakobsen, chef for Novo Nordisk Fondens bevillinger til sociale og humanitære formål.

– I uddelingen af bevillingerne har det været vigtigt for os at yde støtte til en række forskellige formål i flere lande, og vi har lyttet til hjælpeorganisationerne og deres vurdering af, hvor de humanitære behov er størst, uddyber Hanna Line Jakobsen.

Blandt de organisationer, der har modtaget støtte, er Human Rights Watch, der i et projekt vil arbejde for at øge antallet af syriske flygtningebørn, der kommer i skole i Libanon og Jordan. Gennem dataindsamling vil organisationen identificere årsagerne til mange børns manglende skolegang og på den baggrund udarbejde anbefalinger til, hvordan dette kan ændres.

I et andet projekt, ligeledes i Libanon, vil Røde Kors udvikle og styrke en evidensbaseret tilgang til behandling af ikke-smitsomme sygdomme blandt udsatte og flygtninge. Det skriver Novo Nordisk Fonden.

Tanzania, afrika, sygdom, barn, gynge, fattigdom, fattig
Novo Nordisk Fonden støtter 20 humanitære projekter. (Foto: Pexels)

Læs også: Nu er homoseksualitet lovligt i Botswana

Dagens billede: Roskilde Festival

roskilde festival, sommer, sol, juli, koncert, musik, festival
Roskilde Festival. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Alle øl- og sodavandsdåser på Roskilde Festival genanvendes

· Mere fra samme kategori ·