Læs også:

Close
rejse pige strand sommer Bliv sommerferieklar en gang for alle (Foto: Pexels)

Bliv sommerferieklar en gang for alle

Rejser  | 

Planlægger du at rejse væk i sommerferien men er ikke helt sommerferieklar endnu, så bliver du det snart

Her  får du nemlig et indblik i, hvordan du bliver sommerferieklar en gang for alle. Hvor skal jeg rejse hen? Hvad skal jeg pakke til rejsen? Hvor mange lommepenge skal jeg have med? Det er blot nogle af de mange spørgsmål, som alle rejsende stiller sig selv, når sommerferien nærmer sig hvert eneste år. For mange er sommerferieturen en stor investering, hvorfor man gerne vil have, at den bliver så perfekt som muligt, så man kommer hjem brun, glad og fyldt op med god energi og ferieminder.

Denne artikel indeholder betalte links.

Hvor går turen hen?

Vi er så priviligeret, at Danmark på mange måde både er et skønt og smukt land, som er fyldt med idylliske parker, spændende museer, hyggelige caféer, strande i kilometervis og autentiske byer. Man kan derfor stille spørgsmålstegn ved, om det overhovedet er nødvendigt at rejse væk. De fleste danskere kan dog nikke genkendende til, at det kan være rart at komme til udlandet en gang imellem, hvor man kan lære nye kulturer, mennesker og levemåder at kende.

Endvidere skal det ikke være nogen hemmelighed, at Danmark sjældent kan hamle op med destinationer som Malaga, Alanya og Tenerife, når det kommer til vejret. Vejret er og bliver en x-faktor, som kan ødelægge mangen en sommerferie. Og som sagt er der bare større sandsynlighed for at få den solferie, som mange higer efter, hvis man tager til udlandet.

I dag kan man vælge mellem flere hundrede destinationer, herunder en masse solbeskinnede destinationer. Du kan for eksempel sætte kursen til Tenerife med Folkeferie, hvis du er til storslået natur, høj sol og lækker tapas og bare vil slappe af og hygge, mens du nyder solen. Tenerife byder på en verden af oplevelser for både store og små.

Få styr på din sommerferie nu. (Foto: Pxhere)

Den rigtige kuffert og tøjet du skal have med

Ejer du mod forventning ikke en rejsekuffert, så bør det være din næste investering. Du kan med fordel gå efter en fleksibel og rummelig en af slagsen, så du kan finde plads til alt dit tøj og diverse. En god anbefaling går på at vælge en kuffert med fire hjul, da denne kufferttype er lettere at navigere med end den traditionelle kuffert med to hjul. Det er fedt at have en god kuffert – både når du skal pakke men ikke mindst når du skal gennem lufthavne.

Når kufferten er på plads, kan du begynde at overveje, hvad der skal i den. Er det en solferie, så er bikini og solcremen de absolut to vigtigste ting. Det kan være svært, og man har altid lyst til at have noget nyt. Måske vil du endda føle, at du nærmest ingenting ejer, du synes du har lyst til at have på og derfor må ud og shoppe. Skulle det være tilfældet, så bør du unde dig selv en shoppingtur. Laurathomsen.com er et godt sted at starte, da du på denne webshop kan shoppe alt til garderoben. Første step er at gennemgå din garderobe og dermed finde ud af, hvad du mangler til ferien. Og så ja – shop amok.

strand palme ferie (Foto: Pxhere)
Er du klar til sommerferie og shoppe? (Foto: Pxhere)

Gør dig nogle økonomiske tanker

Inden du sætter dig ombord på et fly, bør du gøre dig en række overvejelser med hensyn til både økonomi og budget. Det er nemlig vigtigt, at der ikke kun er penge til selve rejsen i form af fly og hotel. Der skal også gerne være penge til mad, oplevelser og lidt lommepenge til shopping og hvad der ellers kan komme af ting, der koster. Når du lægger et budget, er det en god ide at sætte lidt ekstra af, da man ofte bruger lidt flere penge end budgetteret. Hav derfor en økonomisk buffer, så du ikke har en konto, der er tømt og bare ingen penge har til den kommende periode.

rejse flyve sky norwegian (Foto: MY DAILY SPACE)
Klar – parat – flyv. (Foto: MY DAILY SPACE)

Pas, penge og …

Sørg for at have en lille kuverttaske, som du bruger igen og igen til fx flybillet – andre papirer der skal med samt pas og penge. Det gør det så nemt at finde, og der er kun den ene ting, du virkelig skal holde styr på. Her lægger du også oplader og mobil – og så er der styr på de vigtigste ting. Tjek også altid om der er brug for adapter til det sted, du rejser hen – der er ikke noget mere irriterende end at stå der og ikke kunne oplade. Ha’ også altid en lille blok og kuglepen med – man ved aldrig hvornår man får brug for den.

Hvad skal du?

Skal du rejse alene – sammen med venner – familie – eller hvad har du lyst til. Vær nu ærlig overfor dig selv. For det er din ferie og penge, der bruges på det. Så mærk efter og gør det, du har lyst til og som du tror, giver dig den bedste ferie. Når det så er på plads, så skriv ned – bare korte linjer nogle forventninger i forhold til, hvad du vil bruge ferien på. Hygge – sole – drikke – se seværdigheder – spise lækker mad – sove længe. Ja, der er mange muligheder. Men har du på forhånd ligesom forventningsafstemt med dig selv – og dem du eventuelt skal rejse med, så bliver der ingen sure miner eller stress.

God ferie og planlægning …

 

Læs også:

Autentiske rejsemål

· Mere fra samme kategori ·