Læs også:

Close
trist ked af pige computer arbejde skole (Foto: Pxhere)

NEWS: Studerende kæmper for at finde et hjem

Nyheder  | 

Studerende kæmper for at finde et hjem · Før planlagt angreb i Syrien: Trump advarer om stor tragedie · Fem drenge fængslet efter de sparkede og overhældte 15-årig med urin · Superbakterie spreder sig verden over · Dagens billede: Lady Gaga i Valentino

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Studerende kæmper for at finde et hjem

Alt for mange studerende kæmper med næb og klør for at sikre sig en studiebolig inden studiestart i september. Mange må gå skuffede fra kampen og tage til takke med et værelse hos en bekendt eller et værelse på et vandrehjem indtil de kan finde et fast sted at sætte deres bøger.

Beregninger fra Dansk Byggeri viser, at der mangler op imod 22.000 studievenlige boliger på landsplan. Og især på Sjælland, hvor nye uddannelser er dukket op i løbet af de seneste år er udbuddet ikke fulgt med.

Folketinget kom med en hjælpende hånd sidste år, hvor de gennem planloven gav mulighed for opstilling af midlertidige studieboliger i op til 10 år, men endnu er det få kommuner, der har fået realiseret muligheden. Det skriver Mobilhouse A/S i en pressemeddelelse.

trist ked af pige computer arbejde skole (Foto: Pxhere)
Alt for mange studerende kæmper med næb og klør for at sikre sig en studiebolig inden studiestart. (Foto: Pxhere)

Læs også: Jagten på studieboligen: Undgå at blive snydt!

Før planlagt angreb i Syrien: Trump advarer om stor tragedie

Regeringsstyrkerne i Syrien planlægger en omfattende offensiv i Idlib-provinsen i det nordlige Syrien med støtte fra Rusland og Iran. Der bor omkring tre millioner civile i Idlib-provinsen.

Men nu advarer USA’s præsident, Donald Trump, Rusland og Iran mod at samarbejde med den syriske præsident. På Twitter skriver han:

– Hundredtusindvis af mennesker risikerer at blive dræbt. I må ikke lade det ske!

Siden krigen i Syrien begyndte, anslås det at over 350.000 mennesker er blevet dræbt, hvoraf mindst 100.000 af dem er civile og heriblandt er cirka 20.000 af dem børn.

FN frygter, at angrebet kan blive starten på en humanitær krise langt større end hidtil set i den nu syv år lange krig. Det skriver Ritzau.

Læs også: Islamisk Stat udgør stadig en trussel

Fem drenge fængslet efter de sparkede og overhældte 15-årig med urin

I løbet af den sidste uge er fem unge drenge mellem 16 og 17 år blevet anholdt og varetægtsfængslet efter en 15-årig dreng i juli blev overfaldet og overhældt med urin af en større gruppe drenge i bydelen Vollsmose i Odense.

Foruden grov vold er de alle fem sigtet for vidnetrusler.

Alle fem sigtede erkender, at de var til stede, da drengen blev overfaldet, men de nægter sig skyldige i sigtelserne. Det skriver Ritzau.

Politi, ulykke, blå blink, kriminel, drab, ulykke, 112
Fem drenge fængslet efter de sparkede og overhældte 15-årig med urin. (Foto: Pexels)

Læs også: Mand anholdt efter voldsomt overfald på kvindelig løber

Superbakterie spreder sig verden over

En gruppe forskere i Australien har fundet en superbakterie, der er resistent over for alle typer antibiotika. Bakterien kan forårsage alvorlige infektioner og også ende med døden. Superbakterien er fundet på flere hospitalsafdelinger over hele verden.

Forskerne har fundet tre varianter af den multiresistente bakterie i prøver fra ti lande, herunder flere europæiske lande. Det er dog ikke oplyst, hvilke lande der er tale om.

Bakterien hedder Staphylococcus epidermidis (stafylokokker) og er i familie med den mere kendte og mere dødelige MRSA-bakterie. Det skriver Ritzau.

Medicin, læge, studie, forsker, forskning, hiv, aids
En gruppe forskere i Australien har fundet en superbakterie, der er resistent over for alle typer antibiotika. (Foto: Pxhere)

Læs også: Forskere: Knap hver fjerde vil være svært overvægtig i 2045

Dagens billede: Lady Gaga i Valentino

Til Venice Film Festival i fredags mødte Lady Gaga op i den smukkeste lyserøde Valentino-kjole.

https://www.instagram.com/p/BnLltzAHPHD/?taken-by=ladygaga

Læs også: Golden Globes 2018: Derfor var rød løber fyldt med sorte kjoler

· Mere fra samme kategori ·