Læs også:

Close

NEWS: 41 dræbt i flyulykke i Moskva

Nyheder  | 

41 dræbt i flyulykke i Moskva · Der er rekordmange ledige lejeboliger i Danmark · Snart vil du kunne modtage din pakke på bestillingsdagen · Privatjet, penthouse og luksus-yacht: Her ender renterne fra dit kviklån · Kunstig intelligens laver billede af mennesker, der slet ikke findes · Dagens billede: Blake Lively og Ryan Reynolds venter deres tredje barn

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

41 dræbt i flyulykke i Moskva

Antallet af omkomne på det forulykkede russiske passagerfly stiger til 41 passagerer. Søndag foretog et passagerfly af typen Sukhoj Superjet 100 fra selskabet Aeroflot en hård nødlanding, hvorefter det brød i brand.

Blandt de dræbte er to børn, en stewardesse og en amerikansk statsborger, oplyser det russiske nyhedsbureau Interfax. Mindst syv personer er blevet indlagt på sygehuset, og to har alvorlige skader.

Der var i alt 78 mennesker, herunder fem besætningsmedlemmer, om bord på flyet, der var på vej fra Moskva til Murmansk i den nordvestligste del af Rusland tæt på grænsen til Finland.

Ifølge Elena Markovskaya overlevede 37 personer flyulykken, blandt dem var fire besætningsmedlemmer.

Hvad der helt præcis er sket om bord på flyet, skal myndighederne nu undersøge. Den første melding gik ifølge nyhedsbureauet Interfax på, at der udbrød brand om bord, efter flyet blev ramt af et lyn. Men ifølge flyproducenten Aeroflot brød flyets motorer først i brand på landingsbanen under nødlandingen.

Flyet hoppede på banen under nødlandingen, før flyet fik alle fire hjul på fast grund, hvorefter flyet blev opslugt af flammer. På det tidspunkt havde flyet kun været i luften i 27 minutter, hvilket betyder at flyet brændstoftanke var næste fyldte. Og det har ifølge den tidligere havariundersøger for SAS, Tom Zøllner Jensen, stor betydning. Det skriver TV2.

41 af i alt 78 mennesker ombord på flyet er omkommet. (Foto: Pexels)

Der er rekordmange ledige lejeboliger i Danmark

Det er en myte, at der mangler boliger i store studiebyer som København, Aarhus og Aalborg. Hvis du vil være lejer og har penge på lommen, så er der masser af boliger. I løbet af de seneste år er antallet af lejeboliger nærmest eksploderet, og lige nu slå antallet af ledige lejeboliger alle rekorder, lyder det fra de største lejeboligportaler.

– Mange af de store nybyggede projektboliger, der var tænkt som ejerboliger, er i stedet blevet til lejeboliger. Det er en udvikling, vi ser i de fleste store byer, hvor etagebyggerier har vist sig at være svære at sælge som ejerprojekter og derfor i stor stil bliver lejet ud, siger Mira Lie Nielsen, boligøkonom og chefanalytiker i Nykredit.

Men lejlighederne bliver dog ikke revet væk. Mens antallet af lejeboliger er steget, så er størstedelen af de udbudte lejeboliger i den dyre ende.

Både i Aalborg og Aarhus er udlejere begyndt at lokke med to, tre og fire måneders gratis husleje for at få de tomme kvadratmeter afsat. I København bliver de store lejligheder stadig udbudt til priser mellem 14.000 og 20.00 kroner om måneden. Derfor sker det i stigende grad, at studerende og singler søger ledige lejeboliger sammen og deler huslejen.

– For os at se er det helt store problem lige nu, at der mangler lejeboliger, der matcher kundernes behov, og det er altså ikke store prangende lejligheder på 140 kvadratmeter til 17.000 eller 20.000 kroner om måneden, som vi ser det i København, siger Anders Hyldborg fra Boligportal.dk.

– Det her marked skriger på mindre lejeboliger til almindelige indkomster, skolelærere, sygeplejersker og singler.

I februar sagde Københavns overborgmester Frank Jensen (S), at der skal bygges flere tusinde mindre boliger, så det giver plads til almindelige indkomster og til et stigende antal borgere, der bor alene. Han vil derfor bløde op på kravet om, at nybyggede boliger skal være mere end 95 kvadratmeter. Det skriver Politiken.

Bolig, boligportal, flytte, flyt, par, kærlighed, hus, hjem, bolig
Hvis du vil være lejer og har penge på lommen, så er der masser af boliger. (Foto: Pexels)

Snart vil du kunne modtage din pakke på bestillingsdagen

PostNord tester snart et nyt koncept i samarbejde med flere detailforretninger, hvor du kan få leveret en vare på få timer samme dag. Hvis du bestiller din pakke over nettet inden klokken 14, vil det om ikke så længe være muligt at have den i hænderne kort tid efter.

Butikskæden Neye indgår blandt andet i forsøget. Neye oplever, at kunderne efterspørger den hurtige levering, fortæller Digital chef hos Neye Jacob Breinholst. Derfor håber han, at det nye koncept vil skille sig positivt ud hos kunderne.

– Alle taler om, at Amazon kommer og overtager detailbranchen, fordi den kan levere varerne hurtigt, men vi vil vise, at danske spillere også kan noget, siger Jacob Breinholst til Finans.

Forsøget skal afdække, hvorvidt kunderne er villige til at betale for den hurtigere levering, forklarer Stine Sander, der er chef i PostNord.

– Det er et supervarmt emne lige nu, og nu vil vi teste, om der er et kommercielt marked for denne leveringsform. Det, vi tester i første omgang, det er efterspørgslen, siger Stine Sander.

Muligheden tilbydes i første omgang til kunder, der bor i Storkøbenhavn og et omkringliggende område fra Køge i Syd, over Roskilde i vest og til Nivå i nord. Det skriver Ritzau og TV2.

pakke levering (Foto: Pexels)
Dine pakker kommer til at kunne blive leveret samme dag. (Foto: Pexels)

Privatjet, penthouse og luksus-yacht: Her ender renterne fra dit kviklån

Danskerne med ondt i pengepungen har kastet sig over kviklån som aldrig før. Men det er nok de færreste, der klar over, at der går et direkte pengespor fra gældsatte, pengeplagede danskere til ekstrem luksus langs havnefronten ved Monaco og til bakkerne i Schweiz.

De firmaerne, som tilbyder hurtige penge til trængte danskere, er ofte styret af pengemænd fra udlandet, der i form af komplicerede selskabskonstruktioner, gør dem fri for at betale skat på deres millionoverskud i Danmark. Dermed kan de høje renter for de hurtige kviklån sendes ud af Danmarks og stort set ubeskattet ende i lommerne på de velhavende ejere.

I andet afsnit af ‘Kongerne af Kviklån’ følger DR Dokumentar pengesporet fra gældsatte danskere til udenlandsk rigdom og ikke mindst den russiske velhaver Oleg Boyko, der med en formue på knap 10 milliarder kroner hører til blandt de 2.000 rigeste i verden.

Den 54-årige milliardær fra Moskva kontrollerer via en familiefond kviklånsselskabet 4finance, der med hjemmesiderne Vivus.dk og Zaplo.dk er det klart største kviklånsfirma i Danmark. Vivus.dk og Zaplo.dk tilbyder hurtige forbrugslån med en årlig omkostning på op mod 1.000 procent.

4finance har haft stor succes med sine udlånsaktiviteter i Danmark og landede sidste år et overskud på 119 millioner kroner før skat. Siden kviklånsselskabet startede op i Danmark i 2012 er omsætningen mangedoblet fra tre millioner kroner i 2012 til 321,3 millioner kroner sidste år. Det skriver DR.

luksus kviklån renter (Foto: Unsplash)
Renterne for kviklån ryger til millidærene i udlandet. (Foto: Unsplash)

Kunstig intelligens laver billede af mennesker, der slet ikke findes

En række japanske forskere har opfundet en kunstig intelligens, der kan genere billeder af hele menneskekroppe, der slet ikke findes. Teknologien kan bruges i modeindustrien, som så kan spare dyre ‘photo shoots’ med rigtige modeller væk, når de skal præsentere deres tøj på internettet.

Det kommer blandt andet tøjfirmaer som H&M til gode. Den svenske tøjgigant har nemlig i mange år brugt en blanding af computergenerede kroppe og ægte modellers ansigter.

Og ifølge Futurity.com slipper de nu helt for at skulle photoshoppe modellernes ansigter ind på de falske kroppe. Nu kan computeren gøre det hele selv. Men som det amerikanske medier også skriver, er teknologien ikke helt ufarlig.

Ikke nok med at den kunstige intelligens kan genere billeder af mennesker, der slet ikke findes. Den samme type teknologi kan også skabe omgivelser, som ikke findes i virkeligheden. Den her type kunstig intelligens – også kaldet GAN – bliver nemlig brugt i computerspilsbranchen til at skabe fantasiverdener til spillene.

Og kan man i fremtiden kombinere de japanske, autogenererede billeder af mennesker med falske omgivelser, skaber det en stor udfordring, fordi det kan misbruges til propaganda, slutter techmediet Futurism af. Det skriver DR.

Du kan se billeder af modeller lavet af den kunstige intelligens i DRs artikel.

kunstig intelligens model (Foto: Unsplash)
Modeindustrien kan spare dyre ‘photo shoots’ med rigtige modeller væk. (Foto: Unsplash)

Dagens billede: Blake Lively og Ryan Reynolds venter deres tredje barn

https://www.instagram.com/p/BxGkn63H-Ln/

· Mere fra samme kategori ·