Læs også:

Close
Politi, ulykke, blå blink, kriminel, drab, ulykke, 112

NEWS: Tre mænd redder kvinde fra at drukne

Nyheder  | 

Tre mænd redder kvinde fra at drukne · Kampfly ramte hinanden og styrtede ned · Nu bliver el-løbehjul forbudt i storby · København er centrum for verdens storbyers ambitiøse klimatopmøde · Dagens billede: Mystisk eksplosion på mark var højst sandsynligt en bombe fra Anden Verdenskrig

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tre mænd redder kvinde fra at drukne

Mandag var et ældre ægtepars køretur ved at ende i katastrofe, da manden mistede herredømmet over bilen, som tippede om på hovedet. Her røg bilen ned i en å, som er cirka en meter dyb, hvorefter vandet langsomt begyndte at sive ind. Det lykkedes manden at komme ud af bilen, men kvinden sad fastklemt og kunne ikke komme ud.

Kort tid efter var tre mænd på vej hjem fra arbejde, og de kørte tilfældigt forbi stedet, hvor de fik øje på en forvirret og beskidt mand i vejkanten. Mændene, som er der lokalområdet, vendte om for for at se, hvad der var sket. Her møder de synet af bilen, som var vendt på hovedet. Bilen var røget så langt ned, at den ikke kunne ses fra vejen.

Mændene hoppede i åen for at redde kvinden, men de kunne ikke få hende fri. Hun havde kun lige næsen over vandet, og imens sank bilen stille og vandet blev derfor ved med at sige i bilen. Mændene ringede til alarmcentralen og samtidig holdt de øje med kvinden, som sad så fastklemt, at de ikke kunne gøre andet end at vente på hjælp.

Brandvæsenet nåede frem til stedet kort tid efter, og sammen med de tre mænd, lykkedes det dem at få vendt bilen rundt. Kvinden blev efterfølgende hjulpet hen i en ambulance sammen med sin chokerede mand. De slap begge to uden skrammer.

Ifølge politiet ville kvinden højst sandsynligt have mistet livet, hvis det ikke var for de tre mænds hjælp. De vil derfor blive indstillet til en dusør. Det skriver TV 2.

Politi, ulykke, blå blink, kriminel, drab, ulykke, 112
Tre mænd redder kvinde fra at drukne. (Foto: Pexels)

Læs også: Antallet af drukneulykker er rekord lavt

Kampfly ramte hinanden og styrtede ned

To kamply er styrtet ned i det nordlige Tyskland. Piloterne nåede begge at aktivere deres katapultsæde og blev skudt ud af de styrtende fly. Den ene pilot blev fundet i god behold efter ulykken, men en større efterforskning blev sat i gang for at finde den anden pilot.

Han blev senere fundet død tæt på det sted, hvor det ene kampfly styrtede ned. Ifølge flere medier kom de to kampfly i kontakt med hinanden oppe i luften, hvilket resulterede i, at de begge styrtede. Flyene tilhører det tyske militær og hedder Eurofighters.

Hændelsen skete i den nordøstlige delstat Mecklenburg-Vorpommern. Ulykken skulle angiveligt være sket i forbindelse med en luftøvelse, som også involverede et tredje fly. Det skriver Ritzau og TV 2.

Kampfly ramte hinanden og styrtede ned. (Foto: Pexels)

Læs også: Pakistan har skudt to indiske kampfly ned

Nu bliver el-løbehjul forbudt i storby

El-løbehjulene, som efterhånden har indtaget de fleste storbyer, giver en del udfordringer rundt omkring i hele verdenen. Og i den amerikanske by Nashville er de nu blevet så trætte af dem, at der nu er blevet indført et forbud mod el-løbehjulene.

Forbuddet kommer, efter at en 26-årig mand blev dræbt i en ulykke, hvor han på et el-løbehjul kørte sammen med en SUV i byen.

Byens borgmester, David Briley, skriver på Twitter, at han har meddelt byens operatører af el-løbehjulene, at de ikke længere har tilladelse som transportmidler i byen.

– Vi har nu set de offentlige sikkerheds- og tilgængelighedsomkostninger, som disse enheder fører med sig, og det er ikke rimeligt for vores beboere, at det skal fortsætte, skriver han på Twitter.

Efterfølgende i efterforskningen viste det sig, at den 26-årige mand havde en for høj promille i blodet.

Dog vil nye regler tillade, at et enkelt eller to firmaer vil få lov til at vende tilbage til Nashville med et mindre antal el-løbehjul.

Herhjemme har el-løbehjulene også været involveret i uheld. I starten af juni kørte to personer på et el-løbehjul over for rødt og ramte en politimotorcykel med udrykning. Det skriver Ekstra Bladet.

Løbehjul, el-løbehjul
Nu bliver el-løbehjul forbudt i storby. (Foto: Pexels)

Læs også: Kun hver syvende dansker bakker op om el-løbehjul

København er centrum for verdens storbyers ambitiøse klimatopmøde

Københavns overborgmester er vært, når verdens mest magtfulde borgmestre og klimafortalere samles til C40 World Mayors Summit i København den 9. oktober til den 12. oktober.

Her vil byer, borgere og virksomheder gå sammen i en global koalition, som forpligter sig til i fællesskab at tage de nødvendige skridt, der skal til for at forhindre klimaforandringerne.

Blandt topmødets deltagere er udover C40-borgmestre fra blandt andet New York, Paris og Jakarta også hovednavne som klimaforkæmperen og den tidligere vicepræsident i USA, Al Gore. Det skriver C40 Cities i en pressemeddelelse.

København Nyhavn Danmark Turist Rejse
København er centrum for verdens storbyers ambitiøse klimatopmøde. (Foto: Pexels)

Læs også: Danskerne gik for klimaet

Dagens billede: Mystisk eksplosion på mark var højst sandsynligt en bombe fra Anden Verdenskrig

Læs også: Forstå sagen: Derfor dukker der stadig bomber op fra Anden Verdenskrig

· Mere fra samme kategori ·