Læs også:

Close
drukne, drukeulykke, druknedød, død, omkom, mistede livet, hav, vand, havne, kyst, åbent hav, fjord, vand, ulykker, ulykke, trygfonden,

NEWS: Antallet af drukneulykker er rekord lavt

Nyheder  | 

Færre dør i drukneulykker · Debattør: DR laver racistisk radio · Trump: Jeg kendte intet til russermøde

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Antallet af drukneulykker er rekord lavt

I 2015 omkom 34 personer i drukneulykker i Danmark. Det er det laveste antal nogensinde, siden man officielt begyndte at registrere antallet i 1970, hvor 139 personer mistede livet. Tallene kommer fra TrygFondens druknestatistik, der netop er blevet offentliggjort.

– Det er meget glædeligt, at antallet af druknede er faldet så markant til det laveste nogensinde. Alene fra 2014 til 2015 er antallet faldet med 25, og det tyder på, at danskerne er blevet bedre til at passe på sig selv og hinanden, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

De 34 drukneulykker, der skete i 2015, skete oftest i havne. 10 personer mistede livet i en havn, syv personer druknede ved kyster, og fem omkom på åbent hav og fjord.

– Langt de fleste, som drukner i havnene, ikke er i færd med en vandaktivitet. Mange falder i vandet på vej hjem fra en fest med alkohol i blodet, enten fordi de tilfældigvis går hjem langs vandet, eller fordi de vil overnatte på deres båd i havnen, forklarer René Højer.

– Den slags meningsløse ulykker forsøger vi at afhjælpe bl.a. ved opsætning af redningskranse og oplyste redningsstiger i havnene. Der er også brug for at oplyse folk om, at det er risikabelt at gå alene hjem langs havnen i mørke og eksempelvis stille sig op på kanten for at tisse i vandet. Det er i sådanne situationer, at drukneulykkerne i havne sker, uddyber han.

drukne, drukeulykke, druknedød, død, omkom, mistede livet, hav, vand, havne, kyst, åbent hav, fjord, vand, ulykker, ulykke, trygfonden,
Antallet af druknede er på det laveste nogensinde. (Foto: All Over)

Debattør: DR laver racistisk radio

P3’s sommerprogram “LOL DK” har en mission, der lyder, at de skal finde “Danmarks bedste vittighed”. I den forbindelse har programmet indført 20 minutters “frit lejde”, hvor lytterne kan ringe ind med sexistiske, racistiske og homfobiske jokes, de har.

Som indledning til deres jokesession siger værterne Christian Bonde og Mikkel Rosendal, at de har fået lov af deres chef Adam Duvå Hall, samt en advokat, så lytterne skal bare ringe ind, også med de ubehagelige jokes, de får ikke nogen bøder.

En lytter ved navn Patrick ringer eksempelvis ind med joken;

– Hvad er ligheden mellem en neger og en motorsav? De arbejder begge to bedst med en kæde på.

Debattør Mary Consolata Namagambe er rasende over DR’s program, der giver tilladelse til at joke om minoriteter.

– Jeg er fuldstændig mundlam og virkelig vred. Det her program består af hvide mænd, der nedgør minoriteter. De begynder med at sige, at deres chef og advokater har sagt god for idéen. Så de ved altså godt, at det de skal til at gå i gang med overhovedet ikke er i orden – men de gør det alligevel, for de har jo fået lov, siger hun til Berlingske.

– Det sker på bekostning af os minoriteter, og jeg sidder tilbage med en følelse af, at DR med fuldt overlæg sender racistisk radio. Kunne vi ikke have haft et program, der faktisk gik i dybden med denne danske racistiske jokekultur, og hvor skadeligt det er for minoritetsdanskere, i stedet for at give racister taletid?, uddyber hun.

mary consolata namagambe, adam duvå hall, mikkel rosendahl, christian bonde, lol dk, p3, radio, dr, racisme, racist, jokes, sexisme, homofobi, frit lejde, danmarks bedste vittighed, minoriteter, public service, sommerradio, radio, radioprogram
Debattør mener, at DR-program siger ok for racisme. Ifølge programmets værter har DR-chef Adam Duvå Hall sagt god for det. (Foto: Polfoto)

Trump afviser at kende til sønnens russermøde

USA’s præsident Donald Trump siger, at han ikke havde kendskab til, at hans søn, Donald Trump Jr., mødte den russiske advokat Natalia Veselnitskaja under præsidentvalget i august 2016. Det skriver DR.

– Jeg kendte ikke til det (mødet red.), før jeg for et par dage siden fik det af vide, siger Trump til Reuters.

Trump bebrejder ikke sin søn, at han holdte mødet med den russiske kvinde, der ville give ham informationer om Trumps modkandidat Hillary Clinton.

– Jeg tror, mange mennesker ville have holdt det møde, siger han.

Flere medlemmer i Trumps stab er lige nu ved at blive undersøgt for deres mulige russiske forbindelser, efter det er kommet frem, at russiske hackere har blandet sig i det amerikanske præsidentvalg.

Læs mere: Donald Trumps søn om russisk hjælp: “Jeg elsker det”

Læs også: Trump Jr. bekræfter russisk møde

Læs mere: Trump mødte Putin og søn anklages nu for russisk forbindelse

Læs mere: Hvad sker der med Trump, russerne og FBI?

donald trump, jared kushner, paul manafort, hillary clinton, valgkamp, russisk forbindelse, hackere, møde, putin, kremlin, natalia veselnitskaya, valgkamp, møde, usa, amerika, donald trump jr., rusland, russere,
Donald Trump siger, at han ikke vidste, at sønnen Donald Trump Jr. mødtes med den russiske advokat Natalia Veselnitskaya. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·