Læs også:

Close
politi, 112, udrykning, 911, nødsituation, hjælp, kriminel, ulovlig, anholdt, dom, dommer

NEWS: Flere mænd er anholdt efter knivstik i ansigtet

Nyheder  | 

Flere mænd er anholdt efter knivstik i ansigtet · Ny forskning baner vejen for grønne LEGO® klodser · Husk det blå kort og en rejseforsikring på sommerferien · Hard Rock Café vil tilbage til danskerne · Dagens billede: Så alvorlige er klimaforandringerne

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Flere mænd er anholdt efter knivstik i ansigtet

Sent tirsdag aften var der et slagsmål på en parkeringsplads i Kokkedal i Nordsjælland, hvor flere mænd blev stukket med knive.

Der er tale om tre mænd, som alle blev stukket. Ifølge Nordsjællands Politi fandt slagsmålet sted på en parkeringsplads, hvor der blev uddelt slag og knivstik.

De tre mænd blev stukket i henholdsvis hånden, ansigtet og torsoen. Det fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi Dyre Sønnichsen.

I alt har politiet anholdt tre personer, herunder to af dem som er blevet stukket med kniv. En af de anholdte er en midaldrende mand, og de to andre mænd er i 20’erne. De er alle uden for livsfare.

De blev alle tre afhørt natten til i dag, og de vil blive fremstillet i retten senere i løbet af dagen. Politiet mener ikke, at der er noget der tyder på, at det skulle være banderelateret. Det skriver Ritzau.

politi, 112, udrykning, 911, nødsituation, hjælp, kriminel, ulovlig, anholdt, dom, dommer
Flere mænd er anholdt efter knivstik i ansigtet. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: 30-årig kvinde dræbt af knivstik

Ny forskning baner vejen for grønne LEGO® klodser

Et forskningsprojekt ved Aarhus Universitet har kortlagt nedbrydningsmekanismen for det, der kan blive fremtidens plastikmaterialer. Det gør det blandt andet lettere at introducere bæredygtige plastmaterialer til for eksempel LEGO® klodser, fortæller forskeren bag.

Forskere fra forskningsgruppen Plastic and Polymer Engineering ved Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, har i samarbejde med LEGO Group i et nyt projekt kortlagt den præcise nedbrydningsmekaniske for en gruppe plastmaterialer, der har et bæredygtigt potentiale som fremtidens højværdi plastiklegetøj.

Konklusionen er, at hverken vand, ilt, barnesavl eller -sved eller andre mekanismer nedbryder plasten. Den nye, bæredygtige plast nedbrydes udelukkende som følge af såkaldt fysisk ældning, hvilket eksempelvis kan komme fra varmepåvirkning.

Det baner dermed vejen for grønnere LEGO klodser, som er ambitionen for den globale legetøjskoncern, der ønsker at erstatte de nuværende plastikmaterialer med et holdbart, bæredygtigt alternativ i 2030.

– Vi har nu kortlagt nedbrydningsmekanismen for en gruppe af grønne polymerer, som kan bruges i plastiklegetøj i dag. Matchet med brugernes forbrugscyklus kan vi nu således forudsige, hvor lang tid det tager at nedbryde materialet i en sådan grad, at kvaliteten ikke længere lever op til kravene. LEGO klodser har vist sig at holde helt vildt godt, og meningen er, at nye klodser af nye, bæredygtige og grønne materialer skal holde lige så godt, siger kemiingeniør og ph.d.-studerende Emil Andersen, som er førsteforfatter på forskningsprojektet. Det skriver Aarhus Universitet.

lego, forskning, aarhus universitet
Fra venstre mod højre: Kemiingeniør og ph.d.-studerende Emil Andersen, lektor ved institut for ingeniørvidenskab Mogens Hinge, senior projektleder ved LEGO René Mikkelsen. (Foto: Søren Kjeldgaard)

Læs også: Ny forskning: Støv feder, så kom i gang med din støvsuger

Husk det blå kort og en rejseforsikring på sommerferien

Styrelsen for Patientsikkerhed råder danskerne til at huske deres blå EU-sygesikringskort og en rejseforsikring på sommerferien for at undgå en stor regning, hvis uheldet skulle være ude. Det blå kort dækker nødvendig behandling på offentlige behandlingssteder, mens hjemtransport og behandling på private behandlingssteder ikke er dækket.

– Det blå EU-sygesikringskort er ikke en offentlig rejseforsikring, men en del af de rettigheder, der understøtter borgernes fri bevægelighed i EU. Det kan være længere ophold i forbindelse med job eller studie i udlandet, men også korte ophold som fx en ferie. Fordi det blå kort ikke skal ses som en forsikring, kan man derfor ikke forvente at få dækket alle udgifter i tilfælde af sygdom på en ferie – og vi anbefaler, at danskerne har en rejseforsikring som supplement, siger jurist og sektionsleder Metta Detlefsen Frost hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det er vigtigt at holde sig for øje, at der kan være langt til offentlige hospitaler og klinikker i nogle lande, ligesom man ikke kan være sikker på at modtage den samme behandling i udlandet, som man ville kunne få herhjemme.

– Som dansker vil man modtage samme behandling som personer, der er offentligt sygesikrede i det land, man holder ferie i. Det kan betyde, at man selv skal betale hele eller en del af behandlingen. Det er også vores erfaring, at der kan være langt til offentlige behandlingssteder i flere EU-lande, og at klinikker tæt på turisthoteller ofte er private, hvor det blå kort ikke kan bruges. Hvis man vil sikre sig mod at stå med en stor regning selv, bør man derfor også have en rejseforsikring, uddyber Metta Detlefsen Frost. Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed.

eu, sygesikringskort, kort, sygesikring, syg, sygdom, rejse, ferie, eu
Husk det blå kort og en rejseforsikring på sommerferien. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Har du styr på det blå sygesikringskort?

Hard Rock Café vil tilbage til danskerne

Præcis 48 år efter, at den første Hard Rock Café slog dørene op på Old Park Lane i London, kan den verdensomspændende restaurantkæde nu præsentere en ny og forbedret udgave af sig selv. Med ny menu og et moderniseret koncept vil Hard Rock Café tilbage til danskerne og den lokale spise-scene.

Samtlige 184 Hard Rock Caféer verden over præsenterede et helt nyt menukort den 14. juni. Den nye menu fungerer som en hyldest til den allerførste Hard Rock Café, der slog dørene op selv samme dato i London for 48 år siden, hvor missionen dengang var at servere de bedste milkshakes og burgere i hele verden. Det kan man nu også opleve på Hard Rock Café ved Rådhuspladsen. Det fortæller Nick Pedersen, daglig leder af Hard Rock Café på Rådhuspladsen i København. Der er også kommet en burger med ægte bladguld på menuen – en rigtig Instragram-værdig sag.

hard rock cafe, restaurant, burger, mad, sulten, aftensmad, spis, spise, pomfritter, fast food, junk food
Hard Rock Café vil tilbage til danskerne. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Stort interview med Danny Kool: Fra sangstjerne til burgerkonge

Dagens billede: Så alvorlige er klimaforandringerne

Billedet er taget på Grønland, og viser hvordan slædehundene løber i vand – og ikke på sne.

https://www.instagram.com/p/By2C1Rjjz5f/

Læs også: Danskerne gik for klimaet

· Mere fra samme kategori ·