Læs også:

Close
idømt, fængsel, straf, dom, dommer, anholdt, politi, 112, hammer

NEWS: Læge idømt syv års fængsel for bedøvelse og voldtægt af kvinder

Nyheder  | 

Læge idømt syv års fængsel for bedøvelse og voldtægt af kvinder · Endnu et masseskyderi i USA · Børnehave lukker efter stor pædofilisag · Nu bliver det rigtig varmt · Dagens billede: Caroline Wozniacki er blevet gift

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Læge idømt syv års fængsel for bedøvelse og voldtægt af kvinder

En 32-årig læge er netop i dag blev idømt syv års fængsel for at have bedøvet og voldtaget to kvinder.

Han mister desuden retten til at være læge, og han er ydermere blevet dømt for blufærdighedskrænkelse af flere kvinder, som helt udvidende er blevet filmet, mens de havde sex med ham.

Der er tale om i alt seks kvinder, som i løbet af flere måneder var ofre for den nu 32-årige læges ugerninger. Den nu dømte læge kom blandt andet i kontakt med kvinderne over Tinder.

I et af tilfældene mødtes lægen med en kvinde på Café Norden i København, hvor de efterfølgende tog hjem i lægens lejlighed. Her serverede han drinks, hvor han havde tilsat sovemedicin i form af halcion, som han havde skaffet igennem sit arbejde som læge. Sovemedicinen gjorde, at kvinden kom i en tilstand, hvor hun ikke kunne forsvare sig. Det udnyttede lægen, og han voldtog hende tre gange på 11 timer, imens han filmede det med sin telefon.

Gerningsmanden blev anholdt den 1. maj i 2018 på et hospital i hovedstadsområdet, hvor han var ansat som læge. Udover de syv års fængsel, så skal han også betale erstatning til flere af kvinderne. Det skriver TV 2.

idømt, fængsel, straf, dom, dommer, anholdt, politi, 112, hammer
Læge idømt syv års fængsel for bedøvelse og voldtægt af kvinder. (Foto: Pexels)

Læs også: To danske læger risikerer fængsel

Endnu et masseskyderi i USA

Mindst syv personer er såret og én person er blevet dræbt efter et nyt masseskyderi i den amerikanske by Philadelphia. Gerningsmanden begyndte at skyde ved en dimissionsfest i den sydvestlige del af byen, hvor omkring 60 mennesker deltog.

Gerningsmanden og motivet er endnu ukendte. Politiet oplyser, at gerningsmanden ramte fire teenagere og fire personer i 20’erne ved skyderiet. Indtil videre har politiet ikke udsendt et signalement af gerningsmanden. De håber på, at de kan finde overvågningsbilleder, som viser gerningsmanden.

Ifølge flere medier er der i løbet af weekenden blevet dræbt tre mennesker og såret 15 i Philadelphia grundet masseskyderier.

I år har det været 198 masseskyderier i USA. Dog er det ikke dem alle, der har krævet dødsofre. Det skriver TV 2.

police, politi, crime, mord, murder
Endnu et masseskyderi i USA. (Foto: Pexels)

Læs også: Tre personer dræbt ved skyderi på hospital

Børnehave lukker efter stor pædofilisag

Børnehaven Rosenly i Albertslund kommune, som i 2017 blev ramt af Danmarks største pædofilisag, har været hårdt ramt af utryghed blandt børnene, rekordhøjt sygefravær, belastet økonomi og hyppig udskiftning af lederne i børnehaven.

Pædagogmedhjælperen Per Andersen blev i 2017 anholdt og sigtet for seksuelle overgreb. Han blev efterfølgende dømt i landsretten for overgreb mod 23 børnehavebørn og fem spejderbørn i en periode på 20 år. Hele sagen blev afdækket i en dokumentar på DR, og nu vil Albertslund lukke institutionen.

I et referat fra Økonomiudvalget i Albertslund Kommune forklarer udvalget, hvorfor de mener, at børnehaven skal lukkes:

– Der er for lidt nærvær, for meget konflikt og for stor utryghed blandt børnegruppen. Herudover er der et meget højt sygefravær blandt personalet. Det nuværende pædagogiske miljø for børnene i Rosenly vurderes ikke at støtte børns udvikling, læring og trivsel tilstrækkeligt, lyder det.

De ansattes fagforeninger BUPL og FOA mener, at Albertslund kommune fralægger sig ansvaret for en børnehave, der ikke fungerer, ved at give de ansatte skylden.

– Kommunen burde kigge på egen indsats først i stedet for at bebrejde medarbejderne. Mine medlemmer føler sig udstillet og savner i den grad, at kommunen også tager ansvar for det, der er sket, siger Mia Bendtsen, faglig lokalsekretær i FOA. Det skriver DR.

børn, barn, børnehave, pæfodil, pædagog, leg
Børnehave lukker efter stor pædofilisag. (Foto: Pexels)

Læs også: Titusindvis af børn misbrugt i Australien – kaldes national tragedie

Nu bliver det rigtig varmt

I løbet af ugen vil Danmark få temperaturer på omkring 25-28 grader. De højeste temperaturer bliver på Sjælland, og regnen vil holde sig væk i det meste af landet.

Sidst på ugen falder temperaturene dog igen, og natten til torsdag passerer en koldfront landet, som vil bringe os tilbage til de 18-23 grader.

Regnen kommer også tilbage med lyn og torden, men det bliver primært i Jylland. Det skriver Ekstra Bladet.

Sol, varm, ferie, sommer, vinter, solnedgang
Nu bliver det rigtig varmt. (Foto: Pexels)

Læs også: Bliv sommerferieklar en gang for alle

Dagens billede: Caroline Wozniacki er blevet gift

https://www.instagram.com/p/Byx-EGuilL1/

Læs også: Kærlighed i luften: Over en million gæster har fejret bryllup via Airbnb

· Mere fra samme kategori ·