Læs også:

Close
police, politi, crime, mord, murder

NEWS: Tre personer dræbt ved skyderi på hospital

Nyheder  | 

Tre personer dræbt ved skyderi på hospital · Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard: Vi ønsker at skabe større tryghed i nattelivet · Middag mod madspild bliver en ny årlig tradition · Danskerne elsker deres biler som aldrig før · Dagens video: Tenerife ramt af voldsomt uvejr

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tre personer dræbt ved skyderi på hospital

Natten til tirsdag dansk tid er tre personer blevet dræbt ved et skyderi på et hospital i Chicago. De tre ofre er en politibetjent, en læge og en anden ansat på hospitalet. Den formodede gerningsmand er efterfølgende skudt og dræbt af politiet.

Der blev sendt mindst 15 ambulancer til stedet, da alarmcentralen modtog et opkald, om at en “aktiv gerningsmand” var løs. Det oplyste en talsmand for byens brandvæsen.

Angiveligt begyndte skyderiet, da den formodede gerningsmand skød en kvinde på en parkeringsplads flere gange, før han gik ind på hospitalet og fortsatte skyderiet.

Motivet er fortsat ukendt. Det skriver Ritzau.

police, politi, crime, mord, murder
Tre personer dræbt ved skyderi på hospital. (Foto: Pexels)

Læs også: 20-årig rapper skudt og dræbt

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard: Vi ønsker at skabe større tryghed i nattelivet

Københavns Kommune har lanceret kampagnen Trygt Natteliv i København, der skal sætte fokus på, at man skal sige fra over for diskrimination og støtte op om de unge, der udsættes for diskrimination og chikane.

Blandt de unge københavnere, der har oplevet diskrimination, har 46% oplevet diskriminationen i nattelivet. Det er derfor det sted, hvor unge hyppigst oplever diskrimination. Desværre er diskrimination i nattelivet ikke noget, som særlig mange andre unge bemærker, og faktisk er det kun i omkring 30% af tilfældene, at der gribes ind, når diskrimination sker. Det er et problem, fordi manglen på reaktion kan føles som accept af diskrimination og efterlade den diskriminerede med en følelse af at stå alene i en utryg situation.

– Vi ønsker at skabe større tryghed i nattelivet, særligt for LGBT+personer, etniske minoriteter og kvinder. Vi ved, at diskrimination sker i høj grad og ofte involverer unge mennesker. Men kun i få tilfælde griber andre unge ind. Og det er et problem, for når man er passiv, så bliver det en stiltiende accept af, at nattelivet ikke er lige for alle, og at man som diskrimineret står helt alene. Det duer ikke! Så vi vil have de unge til at åbne øjnene og få dem til aktivt at vise, at de ikke tolererer diskrimination hverken på egne eller andres vegne. Vi skal vække det passive flertal! Det fortæller beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard, da vi interviewer hende.

Cecilia Lonning-Skovgaard, Venstre, borgmester,
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard: Vi ønsker at skabe større tryghed i nattelivet. (Foto: Københavns Kommune)

Læs også: Ny Pigepris går til to piger, der har taget verden med storm

Middag mod madspild bliver en ny årlig tradition

For nyligt afholdte Nederlandenes ambassadør i Danmark, Henk Swarttouw, sammen med stifteren af Stop Spild Af Mad, Selina Juul, en middag med fokus på kampen mod madspild. Blandt middagsgæsterne var Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, flere ambassadører og topledere fra organisationer og erhvervslivet. Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie deltog i år som æresgæst. I 2019 afholder Sveriges Ambassadør og Stop Spild Af Mad en tilsvarende middag, som fra nu af bliver en ny årlig tradition i Danmark.

– Vi er meget beærede og taknemmelige for at H.K.H. Prinsesse Marie deltog i vores middag mod madspild – og jeg takker også de øvrige gæster. Ikke mindst takker jeg Nederlandenes Ambassadør Henk Swarttouw samt Nederlandenes Ambassade og alle som var med i projektet, for et fantastisk stykke arbejde. Jeg glæder mig til at være med til at afholde en Stop Spild Af Mad middag i 2019 sammen med Sveriges Ambassadør Fredrik Jörgensen og Sveriges Ambassade. Det er dejligt at denne vigtige dagsorden har fået en så stærk forankring, fortæller stifter og bestyrelsesformand af Stop Spild Af Mad Selina Juul.

Middag mod madspild bliver en ny årlig tradition, madspil, stop spild af mad, selina juul, prinsesse marie, kongehuset
Middag mod madspild bliver en ny årlig tradition. (Foto: Per Gudmann / Gudmann.com)

Læs også: Selina Juul i New York: Danmarks kamp mod madspild høster international anerkendelse

Danskerne elsker deres biler som aldrig før

Jævnligt er der debat om biler herhjemme. Hvilken biltype er mest populær, hvordan udvikler bilerne sig, og hvad med priserne og brændstof? Men en ting er sikker, vi elsker vores biler. Ifølge FDM og bilstatistik.dk er der i dag mere end 3.000.000 biler i Danmark. Det er første gang nogensinde, at den danske vognpark har rundet 3 millioner i antal.

Danskerne bruger også deres biler mere og mere. Bilen er måske mere komfortabel og varm om vinteren, eller måske er det fordi, man kommer hurtigere frem til destinationen – i hvert fald viser den seneste måling fra Vejdirektoratet, at danskerne kører mere i bil. I 2017 blev der kørt 13 procent flere kilometer på de danske veje sammenlignet med 2009.

De mest købte bilmærker i Danmark er ifølge De Danske Bilimportører Volkswagen, Peugeot og Toyota. Vil man finde bilmærkerne med de gladeste og mest loyale kunder, så hedder mærkerne i top BMW, Volvo og Mercedes i nævnte rækkefølge. Det skriver Loyalty Group i en pressemeddelelse.

Bil, kørsel, transport, danskerne, glad, pige, veninder, kærlighed, hygge, sommer
Danskerne elsker deres biler som aldrig før. (Foto: PR)

Læs også: Kvinder bruger biler og musik til at fikse humøret

Dagens video: Tenerife ramt af voldsomt uvejr

I weekenden blev Tenerife ramt af et voldsomt uvejr, som har skabt voldsomme bølger i op til 12 meters højde. Ingen personer skulle være kommet til skade.

Læs også: Dødstallet stiger efter uvejr i Japan

· Mere fra samme kategori ·