
Vild mad: Ærtepuré med blomster og brødkrumme
Der er kommet mere og mere fokus på naturen – miljøet og haverne. Nu har tv-vært og urtesamler Thomas Laursen udgivet bogen ‘Vild Mad’, der er fyldt med opskrifter med naturens vilde planter
Naturen er et stort forrådskammer, men der er alt for mange ting, som vi reelt ikke ved om den. Det råder Thomas Laursen bod på i sin nye bog, der er fyldt med spændende og nyttig viden, lækre opskrifter og gode fif. Vi har været så heldige at få lov til at give jer denne opskrift fra bogen på en ærtepuré med blomster og brødkrumme. Ikke nok med den er smuk, så smager den også skønt.

Det skal du bruge
IngredienserÆrtepuré
400 gram ærter
1 lille håndfuld vandmynteblade
2 deciliter skyr
1 citron
salt og peber
Strandærteolie1 par håndfulde strandærteskud og -blomster
1 deciliter god olivenolie
Stegt brød4 skiver gammelt brød
1 deciliter smagsneutral olie
salt
Sådan gør du
Ærtepuré: Blend ærter og vandmynte med skyr og smag til med salt, peber og citronsaft.
Strandærteolie: Blend de grove dele fra strandærte med olie og lidt salt.
(Gem skud og blomster til pynt).
Si og gem olien.
Stegt brød: Steg brødskiverne helt sprøde i olien og tilsæt rigeligt med salt.
Server retten på et fad med puré i bunden, blomster og skud samt olie henover og skrab op med brødet.
Det er dejlig delemad.

Sådan ser bogen ud:
Læs også: