Læs også:

Close
ærtepure med blomster brødkrumme (Foto Hans-Henrik Hoeg)

Vild mad: Ærtepuré med blomster og brødkrumme

Mad  | 

Der er kommet mere og mere fokus på naturen – miljøet og haverne. Nu har tv-vært og urtesamler Thomas Laursen udgivet bogen ‘Vild Mad’, der er fyldt med opskrifter med naturens vilde planter

Naturen er et stort forrådskammer, men der er alt for mange ting, som vi reelt ikke ved om den. Det råder Thomas Laursen bod på i sin nye bog, der er fyldt med spændende og nyttig viden, lækre opskrifter og gode fif. Vi har været så heldige at få lov til at give jer denne opskrift fra bogen på en ærtepuré med blomster og brødkrumme. Ikke nok med den er smuk, så smager den også skønt.

ærtepure med blomster brødkrumme (Foto Hans-Henrik Hoeg)
Så er der serveret lækkert ærtepuré. (Foto Hans-Henrik Hoeg)

Det skal du bruge

Ingredienser

Ærtepuré
400 gram ærter
1 lille håndfuld vandmynteblade
2 deciliter skyr
1 citron
salt og peber

Strandærteolie

1 par håndfulde strandærteskud og -blomster
1 deciliter god olivenolie


Stegt brød

4 skiver gammelt brød
1 deciliter smagsneutral olie
salt

Sådan gør du

Ærtepuré: Blend ærter og vandmynte med skyr og smag til med salt, peber og citronsaft.

Strandærteolie: Blend de grove dele fra strandærte med olie og lidt salt.

(Gem skud og blomster til pynt).

Si og gem olien.

 

Stegt brød: Steg brødskiverne helt sprøde i olien og tilsæt rigeligt med salt.

Server retten på et fad med puré i bunden, blomster og skud samt olie henover og skrab op med brødet.

Det er dejlig delemad.

Forside_Thomas laursen_Final vild mad bog opskrift
Thomas Laursen i sit “vilde” køkken. (Foto: Hans-Henrik Hoeg)

Sådan ser bogen ud:

ærtepure med blomster brødkrumme vild mad thomas laursen (Foto Hans-Henrik Hoeg)

 

Læs også:

Interview med Morten Pape

bog forfatter morten pape (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·