Læs også:

Close
kvinder, mænd, uddannelse, praktik, praktikplads, skole, arbejde, uddannelse

NEWS: Kvinder har sværere ved at finde praktikplads end mænd

Nyheder  | 

Kvinder har sværere ved at finde praktikplads end mænd · Knivstikkeri i København · Mobile robotter på sygehuse giver store besparelser og højere kvalitet · Thy har fundet nøglen til at bremse butiksdøden · Dagens billede: Cher fylder 73 år

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Kvinder har sværere ved at finde praktikplads end mænd

På erhvervsuddannelserne lykkes det i højere grad mænd end kvinder at finde en praktikplads, der er nødvendig for at gennemføre uddannelsen, viser en ny analyse fra Danmarks Statistik.

Analysen ”Hvilke erhvervsuddannelseselever finder en praktikplads hos en virksomhed, og hvilke gør ikke?”, som Danmarks Statistik offentliggør i dag, viser, at ud af de 32.000 elever, som afsluttede erhvervsuddannelsens grundforløb 2 i skoleåret 2016/2017, havde 53 procent fundet virksomhedspraktik efter seks måneder, mens 22 procent hverken var i virksomhedspraktik, skolepraktik eller i gang med en anden ordinær uddannelse.

Kvinder er overrepræsenteret i gruppen uden praktikplads med 13 procentpoint, når der måles på forskellen mellem andel kvinder blandt elever uden praktikplads og andel kvinder blandt elever i virksomhedspraktik. Også når man tager højde for elevernes baggrundskarakteristika som for eksempel alder, herkomst, type af erhvervsuddannelse og karakter fra grundskolen, har kvinder en lavere sandsynlighed for at komme i virksomhedspraktik end mænd.

– De seneste år har der været fokus på erhvervsuddannelses-elever og deres mulighed for at få praktikpladser ude i virksomhederne. Med analysen får vi viden om, hvilke elever, som har svært ved at finde en praktikplads. Vi kan eksempelvis se, at kvinder på visse områder har noget sværere ved at finde en praktikplads end mænd, siger Kasper Marc Rose Nielsen, fuldmægtig i Danmarks Statistik, der har skrevet analysen.

Analysen indgår i en kommende publikation om erhvervsuddannelserne, som udkommer den 28. maj 2019. Det skriver Danmarks Statistik.

kvinder, mænd, uddannelse, praktik, praktikplads, skole, arbejde, uddannelse
Kvinder har sværere ved at finde praktikplads end mænd. (Foto: rawpixel.com / Pexels)

Læs også: Kvinderne er mest klar til at kæmpe for klimaet

Knivstikkeri i København

Mandag aften blev en mand stukket med en kniv ved Bellahøj Svømmestadion i København. Han blev efterfølgende kørt på Rigshospitalets Traumecenter, men tidligt tirsdag morgen meldes han uden for livsfare. Det oplyser Københavns Politi.

– Jeg kan bekræfte, at vi klokken 21.38 har fået en anmeldelse om et knivstikkeri, og at vi har en person med en knivlæsion, der er kørt til traumecentret til operation, siger vagtchef ved Københavns Politi Henrik Stormer.

Tirsdag morgen er der endnu ikke anholdt nogen mistænkte i sagen. Politiet har endnu ikke oplyst om alderen på offeret eller om de nærmere omstændigheder omkring knivstikkeriet. Det skriver Ritzau.

politi, 112, udrykning, 911, nødsituation, hjælp, kriminel, ulovlig, anholdt, dom, dommer
Knivstikkeri i København. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: 30-årig kvinde dræbt af knivstik

Mobile robotter på sygehuse giver store besparelser og højere kvalitet

På danske sygehuse giver mobile robotter både forhøjet kvalitet, som flere varme hænder og bedre hygiejne og besparelser i lønudgifter og bygningsvedligehold. De effektive små robotter kører nu roligt rundt på sygehuse og plejehjem i Sønderborg, Odense, Køge, Herlev, Vejle, Brande, Hvidovre Gladsaxe, Aabenraa og Brande.

Mobile robotter fra for eksempel Mobile Industrial Robots (MiR) sparer både personalet for mange skridt og sundhedssektoren for mange penge, når de tilbagelægger op til 15 kilometer om dagen med sterile instrumenter, mad, sengetøj eller andre fornødenheder.

– Den ny teknologi frigør økonomi til flere varme hænder, sygeplejersker og læger. Erfaringen fra Tyskland og Østrig viser, at automatisering af vareflow på hospitaler tjener sig hjem på bare fire til seks år, vel at mærke på systemer, der kan holde op til 20 år. Mobile robotter giver også fordele på en række andre områder som hygiejne, timing og proces. Ja selv på vedligehold, fordi robotterne ikke kører ind i døre og karme, som manuel transport jævnligt gør. Samtidig bliver det sværere at finde personale, som vil køre medicin, udstyr, blodprøver, vasketøj og affald rundt nede i mørk kælder hele dagen, siger Thomas Strecker Leitner, Market Director Hospital Logistics Scandinavia hos Rambøll.

På Odense Universitetshospital frigør en transportrobot 2,5 time om dagen, som de ansatte kan bruge på andre opgaver end intern transport. Den transporterer blodprøver fra et ambulatorie i stueetagen og ned til analyselokalerne i kælderetagen. Robotten åbner selv døre, tager elevatoren og færdes sikkert rundt blandt patienter og ansatte. Det skriver Grouleff Communications.

Robot, sygehus, teknologi
Mobile robotter på sygehuse giver store besparelser og højere kvalitet. (Foto: PR)

Læs også: Droner skal flyve blodprøver og læger mellem hospitaler

Thy har fundet nøglen til at bremse butiksdøden

Det skal være slut med, at butikker i de mindre samfund lukker i forbindelse med, at ejerne for eksempel går på pension. Sådan lyder det fra Thy Detailforum, der med stor succes hjælper generationsskifter godt på vej i den lokale detailhandel i Thy, men også støtter massivt op omkring iværksætterne.

Det sker for at få brudt udviklingen med lukninger af forretninger i de mindre samfund. Og værktøjerne er mange.

– Vi tilbyder seks måneders gratis butiksleje det første halve år og herefter en konkurrencedygtig leje. Det nytter ikke noget, at man brugerne pengene på husleje fremfor at få kunderne ind i butikken, siger Handelsstandschef Michael Vendelbo, Thy Detailforum.

Det at springe ud som iværksætter – enten i forbindelse med et generationsskifte eller i forbindelse med, at man åbner sin egen forretning eller virksomhed – er et stort skridt.

– Derfor tilbyder vi gratis iværksætter-vejledning gennem Thy Erhvervsforum og mulighed for at deltage i diverse arrangementer, seks til otte timers rådgivning igennem StartUp Club Thisted, formidling af kontakt til et lokalt pengeinstitut og revisor, gratis håndværker hjælp: to dages tømmerarbejde fra Bjarne Breinholt i Hurup eksklusiv materialer, og en dags el-arbejde fra Thy Teknik og Klima ApS eksklusiv materialer, fortæller Michael Vendelbo.

Pakken indeholder også gratis medlemskab af handelsstandsforeningen i et år, og sparring med andre selvstændige i detailhandlen samt et rådgivningsmøde med Nordjyske Medier og markedsføring for 5.000 kroner.

Herudover tilbyder man at hjælpe nye borgere på plads både med det rent praktiske, men også på det sociale område. Den nye støtteordning dækker hele Thy. Det skriver Cold Coast.

butik, shop, shopping, poser, køb, pose, gave, handle, handel, butikker, forretning
Thy har fundet nøglen til at bremse butiksdøden. (Foto: Porapak Apichodilok / Pexels)

Læs også: Butikkernes ’mersalg’ irriterer os og gør os tykke

Dagens billede: Cher fylder 73 år

Læs også: Game of Thrones hitter stort på Spotify

· Mere fra samme kategori ·