Læs også:

Close
Chips, slik, snack, usund, junkfood

NEWS: Butikkernes ’mersalg’ irriterer os og gør os tykke

Nyheder  | 

Butikkernes ’mersalg’ irriterer os og gør os tykke · Angst, ensomhed og selvmordstanker fylder mere på  BørneTelefonen · Det er årets bedste tidspunkt at finde en lejebolig · 22-årig frikendt for dødsliste: Får otte års fængsel for drabsforsøg · Dagens billede: Priyanka Chopra og Nick Jonas er blevet gift

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Butikkernes ’mersalg’ irriterer os og gør os tykke

Mange danskere er trætte af, at butikker og fastfoodrestauranter lokker dem til at købe flere usunde mad- eller drikkevarer, end de havde tænkt sig.

Hjerteforeningen, Diabetesforeningen og Kræftens Bekæmpelse sætter derfor fokus på mersalg, som skal minde befolkningen om, at den usunde lokkemad ikke blot giver butikkerne flere penge i kassen. Det giver også forbrugerne ekstra kilo på sidebenene.

Overvægt er globalt set en voksende trussel mod folkesundheden. I Danmark er halvdelen af alle voksne i dag overvægtige, og fortsætter udviklingen vil 70 procent veje for meget i 2045. Overvægt øger risikoen for de store folkesygdomme; type-2 diabetes, hjerte-kar-sygdomme og kræft. Det er også værd at huske på, at overspisning er overforbrug, der trækker på jordens ressourcer og belaster klimaet.

De tre organisationer opfordrer forbrugerne til at tænke sig om, men mener, at butikkerne også bør tage ansvar. Det skriver Hjerteforeningen i en pressemeddelelse.

Chips, slik, snack, usund, junkfood
Butikkernes ’mersalg’ irriterer os og gør os tykke. (Foto: Pexels)

Læs også: Unge fristes oftere til at købe usunde varer

Angst, ensomhed og selvmordstanker fylder mere på  BørneTelefonen

Antallet af samtaler på BørneTelefonen om psykisk mistrivsel er steget fra 5.305 samtaler i 2012 til 12.205 samtaler i 2017. Det viser fokusrapporten ’Samtaler om psykisk mistrivsel på BørneTelefonen’ fra Børns Vilkår og TrygFonden, som bygger på en analyse af de 12.205 rådgivningssamtaler med børn i 2017.

– Samtalerne på BørneTelefonen om psykisk mistrivsel afspejler en bekymrende samfundsudvikling, nemlig at flere børn og unge har ondt i livet, siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.

Den politiske debat har fokuseret meget på, at det især er stigende pres i skolen og på de sociale medier, som fører til mistrivsel. Forskningen peger dog på, at årsagerne til psykisk mistrivsel også, og måske især, skal findes i svigt fra voksne, sociale belastninger samt voldsomme livshændelser og overgreb. Dette bekræftes af samtalerne på BørneTelefonen, hvor mange børn fortæller om en opvækst præget af misbrug, fysisk og psykisk vold eller seksuelle overgreb. Sygdom, dødsfald og konflikter hjemme angives også af mange som årsag til psykisk belastning. Det skriver Børns Vilkår i en pressemeddelelse.

trist ked af pige computer arbejde skole (Foto: Pxhere)
Angst, ensomhed og selvmordstanker fylder mere på BørneTelefonen. (Foto: Pxhere)

Læs også: Børn og unge chatter i stedet for at ringe, når de skal have hjælp

Det er årets bedste tidspunkt at finde en lejebolig

Julen står for døren, og hvis en lejebolig står øverst på din ønskeliste, er der gode chancer for at du får dit ønske opfyldt. I december falder konkurrencen om lejeboligerne, samtidig med at udbuddet er større end resten af året.

Det viser erfaring baseret på data om antallet af ledige lejeboliger på Akutbolig.dk. De seneste par år har antallet af ledige boliger nemlig været langt større i december end årets resterende måneder. Både i år 2016 og 2017 var der hele 20 procent flere ledige boliger annonceret på Akutbolig.dk i december, end det gennemsnitlige antal ledige boliger pr. måned. December måned bliver derfor årets bedste tidspunkt at søge bolig, da udbuddet af ledige boliger stiger. Samme tendens tegner sig desuden for december 2018.

Akutbolig.dk anbefaler derfor de boligsøgende at slå til nu, hvor udbuddet er på sit højeste og konkurrencen samtidig er lav.

computer, eksamen, eksamensopgave, fokus, produktivitet, online, arbejde, kurser, online kurser, gratis, jobsøgning, forbedring
Det er årets bedste tidspunkt at finde en lejebolig. (Foto: Pexels)

Læs også: Jagten på studieboligen: Undgå at blive snydt!

22-årig frikendt for dødsliste: Får otte års fængsel for drabsforsøg

En 22-årig mand er ved Retten i Aalborg blevet frikendt for at have en dødsliste med navne på 16 personer. På baggrund af listen var han tiltalt for 16 drabsforsøg.

Manden blev dog kendt skyldig i forsøg på at dræbe og voldtage en 24-årig kvinde, som var hans nabo i et kollegie i Aalborg den 2. januar.

– Jeg er tilfreds med, at min klient blev frikendt for voldtægtsforsøg og drabsforsøg på de 16 personer som figurerer på en liste. Rettens flertal fulgte min strafpåstand på 7 til 8 år, hvorimod anklageren havde bedt om minimum 10 år. Så fra at min klient i morges stod til livstid, så er jeg tilfreds med 8 år. Omend jeg er overrasket over, at de på baggrund af søgninger på nettet op til den 2. januar, dømmer ham for drabsforsøg. Selv om der ved retssagens start påstod frifindelse, var vi klar over at han ville få en straf i et eller andet omfang, da han erkendte at have givet hende et slag og taget halsgreb på hende, fortæller den 22-årige mands forsvarsadvokat, Charlotte Møller Larsen, til MY DAILY SPACE.

Charlotte Møller Larsen
Charlotte Møller Larsen er tilfreds med, at hendes klient blev frikendt for voldtægtsforsøg og drabsforsøg på de 16 personer som figurerer på en liste. (Foto: Charlotte Møller Larsen)

Læs også: Far tiltalt for at ville dræbe sine børn 

Dagens billede: Priyanka Chopra og Nick Jonas er blevet gift

I lørdags blev Priyanka Chopra og Nick Jonas gift.

Læs også: Disse 6 stjerner svarer rent faktisk fans på Instagram

· Mere fra samme kategori ·