Læs også:

Close
Game of thrones, got, winter, vinter, hbo, stream, streaming

Game of Thrones hitter stort på Spotify

Underholdning  | 

Lyd og musik er en uvurderlig del af den populære serie Game of Thrones. Forud for premieren på seriens imødesete sidste sæson, har Spotify set nærmere på, hvordan serien påvirker vores musik- og podcastforbrug

Tallene viser tydeligt at populariteten er trængt igennem på streamingtjenesten både i Danmark og globalt. 380 millioner gange er Games of Thrones-relaterede playlister blevet streamet på verdensplan siden januar 2016.

Games of Thrones-fans dyrker ikke kun serien foran skærmen. Også seriens soundtrack samt podcasts, hvor serien bliver endevendt, har opnået stor popularitet på Spotify. Mere end 250.000 Spotify-brugere har oprettet deres egen Game of Thrones-playliste – nogle endda direkte dedikeret til specifikke karakterer fra serien. Skal man se Spotify-lytternes prioriteter som en indikation af, hvem de synes skal sidde på jerntronen, ligger det til Tyrion Lannister, der har mere end 7700 fanskabte playlister.

Game of thrones, got, winter, vinter, hbo, stream, streaming
Game of Thrones hitter stort på Spotify. (Foto: Helen Sloan / HBO)

Også seriens soundtrack, komponeret af Ramin Djawadi, har opnået millioner af streams på verdensplan – måske fordi det minder fansene om store, dramatiske øjeblikke fra serien. Et godt eksempel er sangen: “Light of the Seven”, fra det øjeblik, hvor Cersei springer Sept of Baelor i luften i den dramatiske afslutning af 6. sæson. Nummeret er ikke bare de danske Game of Thrones-fans favorit, men også den mest streamede Djawadi-sang på Spotify i det hele taget skarpt efterfulgt af seriens “Main Title” og “The Winds Of Winter”.

Ny Game of Thrones sæson 8-playliste på Spotify

For at imødekomme de mange millioner af fans, der spændt venter på den afsluttende sæson, har Spotify lavet en ny version af playlisten ”Songs of Ice and Fire” specifikt dedikeret til 8. og sidste sæson. Playlisten hedder “Game of Thrones: The End Is Coming” og er lavet i samarbejde mellem Game of Thrones’ medskabere David Benioff, D.B. Weiss og Spotify.

– Vi har ledt efter sange, der giver os den samme følelse, som den vi får, når vi ser serien, fortæller Benioff og Weiss til Spotifys blog, For The Record.

Kan du ikke vente til den 14. april med at sidde klistret til skærmen? Og er dine venner trætte af at diskutere serien med dig? Så er der hjælp at hente i podcastland. Den danske podcast “Krager og Drager – Dansk Game of Thrones Podcast” er et hit herhjemme med en samlet andenplads på danskernes liste.

Game of thrones, got, winter, vinter, hbo, stream, streaming
For at imødekomme de mange millioner af fans, der spændt venter på den afsluttende sæson, har Spotify lavet en ny version af playlisten ”Songs of Ice and Fire” specifikt dedikeret til 8. og sidste sæson. (Foto: Helen Sloan / HBO)

I alt har Spotify-brugere lyttet med i over 1,8 millioner timer til én af de mange podcasts med ’Game of Thrones’ i titlen. Den mest populære podcast af dem alle, både blandt danskerne og på verdensplan: “Binge Mode: Game of Thrones”.

Du kan finde endnu flere playlister på Spotify via dette link: TV & Movies Hub.

Mest streamede sange fra officielle Game of Thrones-soundtracks på verdensplan

Mest streamede Game of Thrones-podcasts på verdensplan

  1. Binge Mode: Game of Thrones (USA)
  2. Oysters, Clams & Cockles: Game of Thrones (USA)
  3. A Cast of Kings – A Game of Thrones Podcast (USA)
  4. Game of Owns – The Game of Thrones podcast (USA)
  5. A Storm of Spoilers – A Game of Thrones Podcast (USA)
  6. Arya Talking To Me? – A Game of Thrones Podcast (Australien)
  7. History of Westeros (Game of Thrones) (USA)
  8. EW’s Game of Thrones Weekly (USA)
  9. Boars, Gore and Swords: A Game of Thrones Podcast (USA)
  10. Game of Thrones – podkasten (Norge)

Læs også:

Brace yourself: Her er de mest populære personer i Game of Thrones

· Mere fra samme kategori ·