Læs også:

Close
notre dame brænd paris

NEWS: Notre Dame i flammer: De ikoniske klokketårne er reddet

Nyheder  | 

Notre Dame i flammer: De ikoniske klokketårne er reddet · Dyrenes Beskyttelse: Game of Thrones har skabt modehunde, som ofte ender på internat · Fire ud af ti afviser at købe et rygerhjem · Ecooking – nu også hos Comwell · Dagens video: Den franske befolkning synger for Notre Dame

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Notre Dame i flammer: De ikoniske klokketårne er reddet

Mandag aften brød en meget voldsom brand ud i katedralen Notre Dame i Paris. Katedralen er en vigtig del af Frankrigs historie og blev bygget helt tilbage i 1345.

Hele aftenen prøvede brandfolk at få kontrol over branden, men først efter klokken 03 natten til tirsdag kunne brandvæsnet meddele, at flammerne nu var under kontrol. Det forventes dog stadig, at det endelige slukningsarbejde vil tage lang tid endnu.

Notre Dame har fået enorme skade, og store dele af katedralens tag samt spiret er ødelagt. Dog er de to kendte og ikoniske klokketårne samt facaden reddet. Og flere af de mange værdifulde genstande nåede at blive reddet fra flammerne.

Brandårsagen er endnu ukendt, men brandstiftelse har myndighederne udelukket. Indtil videre tyder alt på, at branden opstod som følge af et uheld.

Notre Dame har stået på Unescos verdensarvsliste siden 1991. Unesco har oplyst, at de vil støtte genopbygningen af Notre Dame.

– Unesco følger situationen nøje og står ved Frankrigs side for at redde og genopbygge denne uvurderlige arv, skriver generalsekretær i Unesco Audrey Azoulay på Twitter. Det skriver TV 2.

https://www.instagram.com/p/BwSdfSbg018/

Læs også: Skyderi på sydfransk gymnasium og brevbombe i valutafonden i Paris

Dyrenes Beskyttelse: Game of Thrones har skabt modehunde, som ofte ender på internat

Fra 2013 til 2017 er antallet af Siberian Husky og blandinger af racen på Dyrenes Beskyttelses internater steget fra fem hunde om året til 25. Og allerede i løbet af de første tre måneder af 2019 har internaterne modtaget 15 hunde af den populære race, der oprindeligt er fra Sibirien og ofte har karakteristiske blå øjne.

Ifølge Dyrenes Beskyttelse, så er slædehunderacen Siberian Husky blevet en modehund på grund af HBO-serien Game of Thrones, som i går havde premiere på 8. sæson. Med i serien er de såkaldte forhistoriske ’direwolves’, der er store udgaver af nutidens ulve og arktiske hunde. Og det har fået fans i hele verden til at anskaffe sig de pelsede slædehunderacer – desværre ikke uden problemer.

– Især Siberian Husky er blevet en voldsomt populær race på grund af serien, hvor hvalpene med høj nuttethedsfaktor er med. Men de bliver ikke ved med at være små nuttede uldtotter, og det giver problemer, fordi folk ofte ikke kan passe dem, og derfor får vi flere og flere af den type hunde leveret ind på vores internater, fortæller Jens Jokumsen, der er familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

Problemet er ikke kun stort i Danmark men også på europæisk plan, hvor de populære hunde fylder internaterne rundt om i Europa, fortæller Jens Jokumsen, som følger med i udviklingen via paraplyorganisationen for dyreværnsorganisationer, Eurogroup of Animals. Det skriver Dyrenes Beskyttelse.

dyrenes beskyttelse, hund, hunde, dyr, game of thrones
Dyrenes Beskyttelse: Game of Thrones har skabt modehunde, som ofte ender på internat. (Foto: Dyrenes Beskyttelse)

Læs også: Danskerne kræver forbud mod buræg

Fire ud af ti afviser at købe et rygerhjem

Hvordan vil du reagere, hvis du kommer til fremvisning på en bolig, hvor lugten af tobaksrøg er det første, der møder dig i entréen? Flere og flere danskere reagerer tilsyneladende ved at vende om på hælene og se sig om efter noget andet.

I hvert fald svarer 39 procent af brugerne i en undersøgelse fra Boligsiden, at de ”ikke er interesseret”, hvis der har været røget i den bolig, de kigger på. Det er en stigning på knap seks procentpoint i forhold til en tilsvarende rundspørge, der blev gennemført i januar 2017.

– Der har været stort fokus på rygning i mange år, og de seneste år har vi set, at det er blevet forbudt på mange offentlige steder. Det betyder, at danskerne har vænnet sig til røgfrie miljøer, og det smitter i stigende grad af på vores vaner i hjemmet, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør ved Boligsiden.

For langt de fleste af respondenterne i Boligsidens undersøgelse er det en afgørende faktor, om der har været røget i den bolig, de er interesseret i.

Knap otte ud af 10 svarer, at de enten vil have et nedslag i prisen, eller at de slet ikke er interesseret i at købe en rygerbolig. Tidligere udgjorde skaren af danskere, der krævede nedslag i prisen den største andel i rundspørgen. Det har imidlertid ændret sig i den seneste undersøgelse, hvor de fleste nu helt afviser et køb. Det skriver Boligsiden.

røg rygning tobak (Foto: Pxhere)
Fire ud af ti afviser at købe et rygerhjem. (Foto: Pxhere)

Læs også: I hver femte kommune bliver husene solgt på under 100 dage

Ecooking – nu også hos Comwell

Når du i fremtiden besøger Comwell Hotels, behøver du ikke gå på kompromis med din hudpleje. Ecooking har nemlig indgået et samarbejde med den landsdækkende hotelkæde og bringer dermed luksushudpleje med de bedste naturlige ingredienser ind på hotelværelset med seks økologiske gæsteartikler.

Det betyder, at du nu kan nyde naturlig og økologisk hudpleje, som er skabt til alle – uanset køn og alder, når du tjekker ind på et af Comwells hoteller. Comwell har længe arbejdet med bæredygtighed på tværs af hotelkædens madprofil og produkter, og derfor er det nye samarbejde med Ecooking en naturlig videreudvikling, der sikrer gæsteartikler af høj og bæredygtig kvalitet.

For stifter og indehaver af Ecooking, Tina Søgaard, er samarbejdet med Comwell en helt naturlig udvidelse af Ecookings forretning:

– Vi passer godt sammen, fordi vi begge er danske og bæredygtige. Mange hoteller forsømmer deres gæster, når det kommer til gæsteartikler. Så jeg har stor respekt for, at Comwell, som en landsdækkende hotelkæde, nu vælger at rulle deres bæredygtighed ud på alle deres værelser. For mig at se er Ecooking og Comwell et godt match. Alle vores produkter er produceret og udviklet i Danmark, og vi bruger udelukkende naturlige og økologiske ingredienser. Desuden kan du genbruge vores emballage, og vores pakkefyld er lavet af majs og kan derfor nedbrydes med vand, fortæller hun. Det skriver Ecooking i en pressemeddelelse.

ecooking, comwell
For stifter og indehaver af Ecooking, Tina Søgaard, er samarbejdet med Comwell en helt naturlig udvidelse af Ecookings forretning. (Foto: PR)

Læs også: Aprilfund: Så er der beauty-nyheder til dig

Dagens video: Den franske befolkning synger for Notre Dame

https://www.instagram.com/p/BwSr9TBjDah/

Læs også: 5 hemmelige steder i Paris

· Mere fra samme kategori ·