Læs også:

Close
alkohol shots drink drinks cocktails unge studie studiestart

NEWS: Alkohol kan give kræft: Men danskerne ved ikke, hvor meget eller lidt, der skal til

Nyheder  | 

Alkohol kan give kræft: Men danskerne ved ikke, hvor meget eller lidt, der skal til · Demokraterne vinder Repræsentanternes Hus · I hver femte kommune bliver husene solgt på under 100 dage · “Naturlige” produkter er en ukendt allergibombe · Dagens video: The Empire State Building på valgaftenen

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Alkohol kan give kræft: Men danskerne ved ikke, hvor meget eller lidt, der skal til

Højst syv genstande om ugen for kvinder og 14 genstande for mænd. Sådan lyder Sundhedsstyrelsens lavrisikogrænser for alkohol. Men seks ud af ti danskere kender ikke grænserne, viser ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden.

Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden har netop startet kampagnen ’Alkohol gør noget ved os’, der sætter fokus på sammenhængen mellem alkohol og kræft. Formålet er dels at øge kendskabet til, at alkohol er kræftfremkaldende, men også at minde danskerne om, at man ved at holde sig inden for Sundhedsstyrelsens lavrisikogrænser har en lav risiko for at blive syg – herunder at få kræft – på grund af alkohol.

Kampagnefilmen kan ses her.

alkohol shots drink drinks cocktails unge studie studiestart
Alkohol kan give kræft: Men danskerne ved ikke, hvor meget eller lidt, der skal til. (Foto: Pexels)

Læs også: 6 ud af 10 unge solariebrugere ved godt, at deres solarieforbrug kan give kræft

Demokraterne vinder Repræsentanternes Hus

Demokraterne har ved midtvejsvalget i USA i nat dansk tid vundet flertallet i Repræsentanternes Hus. Det konkluderer en stribe medier onsdag morgen. Det skriver Børsen.

Ifølge flere medier har demokraterne vundet flertal i Repræsentanternes Hus, mens republikanerne beholder sit flertal i senatet. Der er altså sket et magtskifte i den lovgivende forsamling i Kongressen, der de næste to år vil være delt mellem de to partier. Det skriver TV 2.

usa, valg, election, donald trump, stemme, election, amerika, demokraterne, republikanerne
Demokraterne har ved midtvejsvalget i USA i nat dansk tid vundet flertallet i Repræsentanternes Hus. (Foto: Pexels)

Læs også: Klimaaftale: USA melder sig ud – hvad sker der så nu?

I hver femte kommune bliver husene solgt på under 100 dage

Det er blevet nemmere at sælge et hus i Danmark. På et enkelt år er salgstiden faldet knap ni procent, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks. I oktober var der i hver femte kommune en gennemsnitlig salgstid på under 100 dage, og vi skal ikke mere end seks år tilbage i tiden, før antallet var nul.

Den gennemsnitlige salgstid, der på landsplan lyder på 155 dage, er i løbet af det seneste år faldet i samtlige regioner i Danmark. Mens faldet er mindst i hovedstaden, hvor salgstiden er blevet knap to dage kortere, er det størst i Syddanmark. Her lyder faldet siden oktober 2017 på 12,4 procent. Dermed er salgstiden nu 174 dage.

– Salgstiden er ligesom salgspriserne en indikator for efterspørgslen. Er der rift om husene, bliver det nemmere at finde en køber – også selvom priserne stiger. Det er lige præcis det, vi har set henover de seneste år, hvor antallet af kommuner med salgstider på under 100 dage er vokset støt. Henover året har antallet været stabilt, så der er nu tale om et niveau og ikke blot en afstikker, siger Kasper Fredløv Sonberg, der er boligøkonom hos Boligsiden.dk.

I hver femte kommune bliver husene solgt på under 100 dage
I hver femte kommune bliver husene solgt på under 100 dage. (Foto: Boligsiden.dk)

Læs også: Udbuddet af lejligheder stiger 30 procent i hovedstaden

“Naturlige” produkter er en ukendt allergibombe

En ny undersøgelse foretaget af analyseinstitutet YouGov på vegne af Neutral viser, at hele 58 procent af danskerne bekymrer sig om at de, eller deres familie, kan blive ramt af allergi, mens 49 procent af danskerne har et ønske om at bruge færre produkter med parfume.

Og derfor vender flere og flere sig mod naturlige og økologiske produkter i den tro, at naturlige og økologiske produkter er mindre allergifremkaldende. Det viser selvsamme undersøgelse, hvor hver fjerde svarer, at de tror, at naturlige eller økologiske produkter minimerer risikoen for allergi. Men desværre er naturlige dufte fra plantestoffer faktisk blandt de mest allergene stoffer, når det kommer til allergi.

Hud creme allergi
“Naturlige” produkter er en ukendt allergibombe. (Foto: Pexels)

Læs også: Her er de fire mest udbredte misforståelser om parfumeallergi

Dagens video: The Empire State Building på valgaftenen

I anledning af valgaftenen lyste The Empire State Building nattehimlen op i farverne blå, hvid og rød.

https://www.instagram.com/p/Bp3I06-l0db/

Læs også: Rejseguide: 5 tips til New York-jomfruen

· Mere fra samme kategori ·