Læs også:

Close
6 ud af 10 unge solariebrugere ved godt, at deres solarieforbrug kan give kræft

NEWS: 6 ud af 10 unge solariebrugere ved godt, at deres solarieforbrug kan give kræft

Nyheder  | 

6 ud af 10 unge ved godt, at deres solariebrug kan give kræft · Populær turistø ramt af jordskælv · Politiet genoptager efterforskning af voldtægtsanklager mod Cristiano Ronaldo · Netflix er Danmarks bedste streamingtjeneste · Dagens billede: Et år siden angrebet i Las Vegas

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

6 ud af 10 unge solariebrugere ved godt, at deres solarieforbrug kan give kræft

Unge går i dag langt mindre i solarium, end de gjorde for ti år siden. Men desværre står den positive udvikling i stampe. Godt 12 procent af de unge i alderen 15-25 år har været i solarium inden for det seneste år – og den andel har været nærmest konstant siden 2013. Godt nok har Solkampagnens budskaber om sammenhængen mellem solariebrug og kræft fået mange unge til at undgå den kunstigt fremstillede UV-stråling. Men en ny undersøgelse viser, at der skal mere til, før de sidste vælger at slukke solariet.

I en ny undersøgelse fra Solkampagnen angiver 62 procent af unge solariebrugere, at de godt ved, at de udsætter sig selv for en kræftrisiko, når de går i solarium. De fremhæver især, at de går i solarium for at få en pæn kulør, og fordi det er en nem måde at blive brun på. Det tyder derfor på, at unge solariebrugere vægter deres udseende højere end deres sundhed.

Herhjemme er modermærkekræft den mest udbredte kræftform blandt de 15-34-årige. Når unge solariebrugere får modermærkekræft, før de fylder 30 år, skyldes det i 3 ud af 4 tilfælde solariebrug. Det skriver Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.

6 ud af 10 unge solariebrugere ved godt, at deres solarieforbrug kan give kræft
6 ud af 10 unge solariebrugere ved godt, at deres solarieforbrug kan give kræft. (Foto: Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne)

Læs også: P-piller øger risiko for brystkræft med 20 procent

Populær turistø ramt af jordskælv

To jordskælv har tirsdag morgen lokal tid ramt den indonesiske ø Sumba med  blot 15 minutters mellemrum.

Et jordskælv med en styrke på 5,9 ramte klokken lidt i syv tirsdag morgen cirka 40 kilometer fra Sumba, og blot et kvarter senere fulgte et stærkere jordskælv med en styrke på 6, der ramte i samme område.

Indtil videre er der ingen meldinger om ødelæggelser eller omkomne, som følge af de to jordskælv. Der er heller ingen meldinger om tsunamivarsler. Det skriver Ritzau.

Jordskælvene kommer blot fire dage efter et voldsomt jordskælv i Indonesien, hvor tusindvis frygtes omkommet.

Jordskælv
Populær turistø ramt af jordskælv. (Foto: Pixabay)

Læs også: Mindst 91 er omkommet efter jordskælv i Indonesien

Politiet genoptager efterforskning af voldtægtsanklager mod Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo er blevet sagsøgt af en amerikansk kvinde, der hævder, at fodboldstjernen voldtog hende på et hotelværelse i Las Vegas i 2009. 

Efter ugerningen skulle Ronaldo angiveligt have sendt et hold af “fiksere”, der skulle forhindre en eventuel efterforskning og narre kvinden til at indgå en fortrolighedsaftale mod en betaling på 375.000 dollar – hvilket svarer til cirka 2,4 millioner kroner.

Kvinden bad i sidste måned politiet om at genåbne sagen. Politiet i Las Vegas bekræftede mandag, at det har genoptaget efterforskningen af sagen.

Kvinden hævder, at hun var på natklubben Rain 12. juni 2009 sammen med en veninde. Her mødte de Cristiano Ronaldo. Han inviterede ifølge kvinden en gruppe mennesker op i sin penthousesuite.

Ronaldo skal ifølge søgsmålet have bedt kvinden om oralsex, mens han var nøgen. Kvinden, der var 24 år på det tidspunkt, hævder, at Ronaldo voldtog hende, efter at hun havde afvist ham. Politiet bekræfter, at kvinden anmeldte et overgreb samme dag i 2009. Hun blev i den forbindelse undersøgt af læger på et hospital i Las Vegas. Det skriver Ritzau.

Politi, ulykke, blå blink, kriminel, drab, ulykke, 112
Politiet genoptager efterforskning af voldtægtsanklager mod Cristiano Ronaldo. (Foto: Pexels)

Læs også: Tyskland skærper voldtægtslov

Netflix er Danmarks bedste streamingtjeneste

Danskerne er vilde med streamingtjenester og 74 procent af alle danske hjem abonnerer nu på mindst én af slagsen. Dertil deler omkring 31 procent deres logins med venner og bekendte, hvilket kan have en økonomisk fordel. En ny undersøgelse foretaget af sammenligningstjenesten Mikonomi.dk konkluderer, at den amerikanske streaminggigant, Netflix, stadig er Danmarks bedste og med god grund.

Netflix var, sammenlignet med de øvrige tjenester, den tjeneste, der tilbød det bredeste sortiment, flest originale film og serier og den bedste brugeroplevelse – til rimelige priser.

På en sidsteplads finder vi Blockbuster, branchens faldne stjerne, der stadig ikke formår at gøre sig konkurrencedygtig i den voksende branche af Video-On-Demand. Det skriver Mikonomi.dk i en pressemeddelelse.

Britannia, hbo, here and now, mosaic, netflix, serier, streaming, the chi, the disappearance, the handmaid's tale, the vampire diaries, vinter, westworld
Danskerne er vilde med streamingtjenester. (Foto: Pexels)

Læs også: Netflix er favorit blandt de unge

Dagens billede: Et år siden angrebet i Las Vegas

I går den 1. oktober var det årsdagen for angrebet i Las Vegas, hvor 58 mennesker mistede livet.

Læs også: Masseskyderi i Las Vegas

· Mere fra samme kategori ·