Læs også:

Close
Ked af det, trist, kvinde, pige

NEWS: Hvis staten svigter, risikerer anbragte unge at havne i gråzoneprostitution

Nyheder  | 

Hvis staten svigter, risikerer anbragte unge at havne i gråzoneprostitution · Daginstitutioner mangler uddannede pædagoger · Udbuddet af lejligheder stiger 30 procent i hovedstaden · Fodgænger slynget 15 meter væk af motorcykel · Dagens video: Chanels SS19-show i Paris

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Hvis staten svigter, risikerer anbragte unge at havne i gråzoneprostitution

Der er en kort vej fra gråzoneprostitution til prostitution. Og især anbragte børn og unge er i risikozonen, fordi de har lidt omsorgssvigt i barndommen. Vi kender det fra som ”sugardating” med Gucci-tasker og dyre middage. Men for udsatte unge på bo- og opholdssteder i Danmark, er det knap så glamourøst. For det kan ligeså vel være en shawarma, en smule omsorg eller beskyttelse, som udgør betalingen. Udsatte unge er i større risiko for at udvikle en vane med at overskride egne grænser, som kan give livsvarige mén og føre til større udsathed. Det skriver LivaRehab i en pressemeddelelse.

Med afsæt i mere end 120 undervisninger på landets bo- og opholdssteder i Danmark har Liva – foreningen mod skadevirkninger fra prostitution – udviklet en række nye metoder. Takket være bevilling fra VELUX FONDEN.

– Metoderne hjælper fagprofessionelle til de svære samtaler med de unge og handle på seksuel risikoadfærd. De unge skal have plads til den seksuelle nysgerrighed og eksperimenter, som hører ungdommen til, men de fagprofessionelle et ansvar for at beskytte de unge mod yderligere risikoadfærd og grænseoverskridende oplevelser. De har et voksenansvar, forklarer Livas direktør Flora Ghosh.

Ked af det, trist, kvinde, pige
Hvis staten svigter, risikerer anbragte unge at havne i gråzoneprostitution. (Foto: Pexels)

Læs også: 6 ud af 10 unge solariebrugere ved godt, at deres solarieforbrug kan give kræft

Daginstitutioner mangler uddannede pædagoger

Gode normeringer og uddannede pædagoger er afgørende for børns udvikling og trivsel i vuggestuer og børnehaver. Sidste uge viste tal fra Danmarks Statistik, at normeringerne svinger voldsomt mellem kommunerne. Men hvis man dykker længere ned i tallene, så finder man også store forskelle i andelen af uddannede pædagoger i daginstitutionerne. Det viser et særtræk, som BUPL har lavet fra Danmarks Statistiks database.

Andelen af uddannede pædagoger i de kommunale daginstitutioner svinger fra 41 procent til 72 procent. En gennemsnitskommune har en pædagogandel på blot 57 procent.

Lige nu arbejder landets daginstitutioner med den nye pædagogiske læreplan, der er vedtaget med et bredt flertal på Christiansborg. Læreplanen skal løfte fagligheden i daginstitutionerne. Det skriver BUPL i en pressemeddelelse.

Børn, barn, leg, familie, adoption, adoptiv, adoptere
Daginstitutioner mangler uddannede pædagoger. (Foto: Pexels)

Læs også: Forstå sagen om den mulige storkonflikt, og hvad den betyder for dig

Udbuddet af lejligheder stiger 30 procent i hovedstaden

Der er kommet flere ejerlejligheder på det danske marked, og nye udbudstal fra Boligsiden.dk viser, at det især er i hovedstaden, at der bliver sat flere til salg-skilte i vinduerne. Her er udbudstallene per 1. oktober i år 30 procent højere end på samme tidspunkt sidste år. Udbuddet har dermed ikke været så højt som nu siden slutningen af 2011.

Ser vi nærmere på de enkelte bydele i København, er det samme tendens, der går igen. Udbuddet stiger i alle dele af hovedstaden, og stigningen er størst i Sydhavnen, på Nørrebro og på Vesterbro, hvor der det seneste år er kommet mellem 64 og 57 procent flere ejerlejligheder til salg.

Udbuddet af lejligheder stiger 30 procent i hovedstaden
Udbuddet af lejligheder stiger 30 procent i hovedstaden. (Foto: Boligsiden.dk)

Læs også: Studiestart: Forældre hjælper som aldrig før

Fodgænger slynget 15 meter væk af motorcykel

En 23-årig mand er meldt uden for livsfare, efter at han tirsdag aften blev ramt af en motorcykel på Køgevej syd for Roskilde. Ulykken skete ved Tjærebyvej, hvor manden trak sin cykel over Køgevej.

– Her bliver han ramt af en motorcykel. Ved påkørslen bliver han slynget 15-16 meter hen ad Køgevej, og hans cykel lander 30 meter væk, siger vagtchef Henrik Jørgensen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Fodgængeren blev fløjet til Rigshospitalet i helikopter. Han blev i første omgang meldt som værende i livsfare. Lidt over midnat natten til onsdag oplyser Midt- og Vestsjællands Politi dog, at han er uden for livsfare. Det skriver Ritzau.

Politi, ulykke, blå blink, kriminel, drab, ulykke, 112
Fodgænger slynget 15 meter væk af motorcykel. (Foto: Pexels)

Læs også: Fodgængere påkørt i København

Dagens video: Chanels SS19-show i Paris

Chanel formår altid at skabe nogle gennemførte modeshows. Og under denne sæsons modeuge i Paris var det ingen undtagelse. Under Chanels SS19-show der blev vist under Paris Fashion Week i går, var Palais Royal forvandlet til en smuk strand.

Læs også: Guide til Paris: Sådan tager du de bedste Instagram-billeder

· Mere fra samme kategori ·