Læs også:

Close

5 hemmelige steder i Paris

Rejser  | 

MY DAILY SPACEs blogger Rose Maria guider dig til fem hemmelige spisesteder, du bliver nødt til at besøge, næste gang du er i Paris

1. The Broken Arm // 2. Glou // 3. Derriere // 4. JaJa // 5. Cru
1. The Broken Arm // 2. Glou // 3. Derriere // 4. JaJa // 5. Cru

Mange, og jeg selv i blandt, har tendens til at smuttee ind på de klassiske it-steder i byernes by, Paris. For man har jo ikke været “rigtigt” i Paris uden at få et glas rosé eller brunch i solen på Café Charlot, en frokostpause på L’Avenue og kaffe eller et køligt glas Chablis på Café du Flore. Det er comme il faut!

Men når man har boet lige midt i Paris’ hipster-borgouirse smørhul, Marais, sidder man også på en god håndfuld insider-tips til hemmelige steder, hvor man kan indtage det daglige brød – steder, som ikke bliver nævnt i hver en blog og guidebog men bliver besøgt af de “ægte” parisiennes. Fortovs-caféerne har selvfølgelig deres særegne pariser-chic’e charme men er også meget til for at please turisterne, der udlever deres Paris-moments under varmelamperne på de hårde stole. Men hvis man virkelig skal være lokal med de lokale, skal man vide, hvor de mere inkognito steder er. Og her skal det være mig en ære at agere jeres insiderguide.

Café The Broken Arm

The Broken Arm ligger lige bag Square du Temple i midten af “haute Marais”. Caféen er lille-bitte men det ideelle spot at indtage dagens første kop mokka, inden man bevæger sig gennem Marais notoriske shopperute. Kaffen er suberb, kagerne manifique og så har de også trés delicieuxes salater og supper til frokost.

I forlængelse af caféen er desuden en lille hipsterboutique med upcoming designere – både til l’hommes et les femmes.

Tip! Bedst til: Morgenmad, kaffe eller frokost.

Café The Broken Arm Paris
Adresse: 12, RUE PERRÉE (75003 PARIS)

Glou

Glou ligger på Rue Vielle du Temple – også kendt som pilgrimsruten for de frankofile, trængende shoppere i Marais-kvarteret. Lige over for Picassomuseet ligger den lille-bitte restaurant, der ikke ser ud af meget udefra og nemt kan overses, men på indersiden åbner sig som en lille moderne New York-inspireret vinbar i to (små) etager og rå murstensvægge. På første sal kan du være heldig at få vinduesbordet, der har den fineste udsigt til Picassomuseet.

Hvis du vil have den bedste oplevelse, så bed de kyndige tjenere om at vælge vin – og en passende menu derefter. Kortet skifter efter sæsonen og de råvarer, der er tilgængelige på markedet på dagen, hvilket gør hver middag på Glou unik og ekstremt fokuseret. Det er ofte klassiske middelhavsretter med et moderne tvist. Og det er bare lækkert! Gå forbi i løbet af dagen og reserver et bord til om aftenen eller dagen efter.

Tip! Bedst til: Vin & snacks, intim middag.

Glou Restaurant Paris
Adresse: 101, RUE VIELLE DU TEMPLE (75003 Paris)

Derriere

Derriere betyder “bagved” – eller hvis du er lidt frækkere “numse”. Men bortset fra at “Derriere” ligger bagved en gemt port, er der ikke ét grimt ord, der tilfalder mit all-time-favourite sted i Marais – og i Paris i det hele taget. Om det er til overdådig søndagsbrunch, middag med it-crowdet fredag aften eller drinks i den marrokanske gårdhave i sommermånederne, så er og bliver Derriere et MUST GO i Paris. Stedet er totalt gemt, men lad dig ikke narre af den tvivlsomme beliggenhed bag en sort port i en skummel sidegade.

Første tegn på, at du er på rette spor, er de absurd dyre biler, der hælder langbenede, velklædte typer ud på fortovet. Herfra kommer du ind i porten, hvor du – hvis du er heldig – bliver sluset gennem nåleøjet af aftenens værtinde og videre ind i gårdhaven og ind til selve restauranten, der er indrettet som en chabby-chic lejlighed, hvor intet matcher, men alt alligevel passer sammen. Ligefra den gamle Vespa til bordtennisbordet.

Der er lidt samme stemning, som hvis du var til en privatfest, og siddearrangementerne er ligeså. Du kan altså blive placeret overalt – fra lounge-området i bløde morfarstole (der er svære at komme op fra efter et par af husets afsindigt stærke drinks) til en seng i boudoiret eller ved et af de grønne plasticborde. Uanset er du garanteret en gennemført lækker, trendy og uhøjtidelig oplevelse.

Maden er meget “share-able” og ukompliceret. Deres tuntartar er måske den bedste i hele verden, og regningen serveres sammen med en kæmpe slikskål! Ja tak! Og så er der høj chance for at gnide albuer med kendisser. Sidst jeg var der, sad jeg nærmest på skødet af Mr. Gaultier. Reservation eller et venskabelig forhold til ejeren er en absolut nødvendighed for at få plads.

Tip! Bedst til: Cocktails, middag med vennerne fredag aften og weekend brunch.

Derriere Restaurant Paris
Adresse: 69, RUE DES GRAVILLIERS (75003 Paris)

JaJa

JaJa er Glous lidt større søsterrestaurant, og konceptet er nogenlunde det samme: Lækker mad og gode vine. Men der, hvor JaJa har en stor konkurrencefordel (særligt i de varmere sommermåneder) er gårdhaven. Hvis du er i et større selskab, kan du desuden reservere kælderen, der er i rå mursten og har et fantastisk velvet loft. JaJa ligger gemt bag en port, men man kan akkurat spotte den grønne have fra gaden.

Tip! Bedst til: Hyggelig “casual-chic” middag i gårdhaven og brunch.

JaJa Restaurant Paris
Adresse: 3, RUE SAINTE-CROIX DE LA BRETONNERIE (75004 Paris)

Cru

Her er et tip til alle fans af kaninføde, der også vil opleve Paris’ usammenlignelige haute cuisine. I Marais, helt ned i området omkring Village St. Paul, ligger Cru, der betyder “rå”. Det er ikke rawfood i samme forstand, som vi kender det fra 42Raw herhjemme, for der er både kød og fisk på menukortet. Men omdrejningspunktet er nu engang grøntsagerne, der spiller en central og ualmindelig dekorativ rolle i alle retter på menuen.

I de fleste anretninger fremstår retterne – som navnet antyder – fuldkommen i deres rå herlighed, men det skal siges, at enkelte af menuens indslag med “mere kød på” har fået en tur på panden i processen. Uanset hvad er alt anrettet med en sirlighed og perfektion, der næsten gør det for pænt til at tygge i, men bestemt er den gutturale kunst-vandalisering værd!

Tip! Bedst til: Let frokost, middag (særligt egnet for vegetarer, veganere og allergikere).

CRU Restaurant Paris
Adresse: 7, RUE CHARLEMANGE (75004 Paris)

Se flere tips til blandt andet Paris, Rom, Koh Samui og Puerto Banus på Rose Marias blog.

· Mere fra samme kategori ·