Læs også:

Close
Højesteret hæver straffen for stalking (Foto: Pixabay)

NEWS: Højesteretten har hævet straffen for stalker

Nyheder  | 

Højesteretten har hævet straffen for stalker · Børn og unge spiser ikke nok fisk · Nikolaj Koppel & Co. vil bruge millioner på at blive Netflix for podcast · Danmarks ældste halvmarathon bliver Danmarks grønneste · Musikken til Game of Thrones driver historien frem · Dagens billede: Emilia Clarke ankommer til GOT-premiere

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Højesteretten har hævet straffen for stalker

Han har brudt ind i hendes hus, dræbt hendes hunde og jagtet hende på motorvejen. I går fik Ann-Sofie Bjørks ekskæreste et år og tre måneders fængsel for at have stalket og groft chikaneret hende i over et år. Dommen faldt i Højesteret, der har hævet landsrettens dom med seks måneder, og det er Ann-Sofie Bjørk glad for.

– Jeg er meget lettet over det. Jeg synes jo, at han har taget en masse år af mit liv, så fortjener han det også omvendt.

Ann-Sofie har mange eksempler på, hvad ekskæresten har udsat hende for, men det hun særligt husker er, da hendes stalker brød ind i familiens hus og dræbte deres to hunde.

– Det var ligesom en gyserfilm, siger hun.

Ekskæresten er blandt andet blevet straffet for overtrædelse af tilhold, indbrud, mishandling af dyr og trusler. Han har for eksempel jagtet hende på motorvejen, hvor han forsøgte at klemme hende mellem en lastbil og ham selv. Det har haft store konsekvenser for hendes liv i dag.

– Jeg har det rigtig svært, og jeg har udviklet en masse angst. Jeg har jo frygtet for mit liv hver evig eneste dag, fortæller Ann-Sofie Bjørk. Chikanen gik også ud over hendes familie og venner. Blandt andet forsøgte han at køre hendes mor af vejen.

Hun håber, at dagens dom kan være et punktum i sagen. Det skriver TV2.

Højesteret hæver straffen for stalking (Foto: Pixabay)
Højesteret hæver straffen for stalking. (Foto: Pixabay)

Læs også: Højesteret tager for første gang stilling til stalking

Børn og unge spiser ikke nok fisk

Otte ud af ti danske børn og unge spiser fisk mindst én gang om ugen, men færre en hver tiende spiser så meget, som kostrådende anbefaler. Det nye tal fra DTU viser, at der er plads til forbedring, mener Landbrug og Fødevarer.

Omkring 80 procent af de 4-9-årige spiser fisk mindst én gang i løbet af en uge. Cirka halvdelen spiser fisk som pålæg, mens godt en tredjedel spiser fisk som varm hovedret. Det viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet, der blev offentliggjort på Landbrug og Fødevarers inspirationskonference ‘Sunde Børn’ i går.

Ifølge kostrådene bør alle over fire år spise 350 gram fisk om ugen, hvilket svarer til 50 gram fisk dagligt.

– Vi har brug for at spise forskellige slags fisk og skaldyr – især af den fede slags – så vi kan få tilstrækkeligt med fiskeolier, selen, jod og D-vitamin, som kroppen har brug for, og som det kan være svært at få nok af fra andre fødevarer, siger Puk Maia Ingemann Holm, der er chefkonsulent i afdelingen for ernæring hos Landbrug og Fødevarer.

Igennemsnit ligger det daglige indhold af fisk i kosten på 12-17 gram hos fiskespiserne – altså kun en tredjedel af anbefalingen. Og kun knap én ud af ti i aldersgruppen som helhed spiser nok fisk til, at kosten lever op til anbefalingen. De, der lever op til anbefalingen, spiser i gennemsnit et-to varme fiskemåltider og tre måltider med fiskepålæg om ugen. Det skriver Landbrug og Fødevarer.

Børn og unge spiser ikke nok fisk. (Foto: Pexels)
Børn og unge spiser ikke nok fisk. (Foto: Pexels)

Læs også: Pegan: kosttypen du skal kende i 2019

Nikolaj Koppel & Co. vil bruge millioner på at blive Netflix for podcast

Der ligger hundrede tusinder af podcast derude, men hvor kan man finde de gode af dem? Det svar er der penge i at levere til alle dem, der putter høretelefoner på for at lytte til journalistik, fortællinger, sladder, diskussioner og enetaler.

Med det enorme podcastmarked, der ligger derude har tre iværksættere nu ambitionen om at lave en abonnements-app til podcasts og dertil satse på at nå over 100.000 abonnenter om et par år. Derfor går de til september i luften med appen Podimo, som skal samle godt og originalt indhold bag en betalingsmur, hvor kunderne kan lytte, til ørerne falder af, når først de er kommet indenfor.

– Podcast er jo i virkeligheden meget old school, men også et meget moderne medie. Det giver brugeren flere timer i døgnet, populært sagt. Du bliver klogere på Brexit, mens du støvsuger eller går hånd i hånd med en stor tænker eller komiker, når du er på vej til arbejde, siger en af de tre iværksættere Nikolaj Koppel.

Så i disse dage går han rundt i Podimos lokale på Gl. Strand i København sammen med de to andre stiftere, Sverre Dueholm og Morten Strunge. Mens Koppel, der forlod jobbet som underdirektør i Tivoli sidste år, kommer fra kulturens verden, er Sverre Dueholm iværksætter. Morten Strunge har lanceret tech-virksomheder som Onfone, Mofibo, Plenti og solgt dem til store konkurrenter.

– Den vil ligge et stykke under 100 kroner. Jeg siger to caffe latte på en café, fordi dem kan man få til forskellige priser, et sted i omegnen af 60-80 kroner«, siger Nikolaj Koppel om månedsprisen for et abonnement. Det skriver Politiken.

ny podcast app (Foto: Unsplash)
Der ligger hundrede tusinder af podcast derude, og det skal nu blive nemmere at finde dem. (Foto: Unsplash)

Læs også: Gode bøger og podcasts du kan kaste dig over

Danmarks ældste halvmarathon bliver Danmarks grønneste

Med en lang række nye tiltag vil Gjensidige – Den Grønne Halvmarathon ikke kun være Danmarks ældste halvmarathon – men også det mest klima- og miljøvenlige.

Farvel til plastikfalsker, -krus og svampe, medaljer lavet af bæredygtigt materiale og økologisk forplejning til løberne. Dette er blot nogle af eksemplerne på de klimavenlige tiltag, der vil møde deltagerne til Danmarks ældste halvmarathon, når Gjensidige – Den Grønne Halvmarathon fejrer 40 års jubilæum den 28. april.

– Med 40 års historie har vi ønsket at give vores traditionsrige halvmarathon en ny stærk og tidssvarende profil. Vi ved, at klima og bæredygtighed i dag er noget, der ligge de fleste på sinde, og derfor vil vi fremadrettet arbejde målrettet på at leve op til vores navn og blive Danmarks grønneste motionsløb. Vi tror på, at alle vores deltagere vil tage godt imod vores grønne tiltag og håber, at rigtig mange vil vælge at deltage i løbet, som tager løberne rundt i det smukke grønne område omkring Kgs. Lyngby, siger Klaus Kristiansen fra SNIK’s løbsledelse, som er arrangører af Gjensidige – Den Grønne Halvmarathon. Det skriver Gjensidige Forsikring.

Grøn marathon (Foto: Pixabay)
Danmarks ældste halvmarathon bliver også Danmarks grønneste. (Foto: Pixabay)

Læs også: Tre sjove træningsformer til forårtræningen

Musikken til Game of Thrones driver historien frem

Har du de episke toner fra titelmelodien på hjernen? Det kan du takke Ramin Djawadi og hans prægtige kompositioner til Game of Thrones for. Han begyndte at spille på instrumenter, da han var bare fire år, og siden da har han produceret hundredvis af soundtracks og masser af underlægningsmusik, arbejdet sammen med Hans Zimmer og vundet en Emmy for sit arbejde på Game of Thrones.

Game of Thrones har stor lyrisk tiltrækningskraft, og flere musikere har haft gæsteroller i serien. Vi har set Ed Sheeran som en Lannister-soldat, der delte et måltid mad med Arya Stark. Coldplays trommeslager, Will Champion, styrede trommerne under “The Red Wedding”, og Sigur Rós optrådte til Joffreys bryllup.

Der er ingen tvivl om, at folk ikke kan få nok af Ramin Djawadi, ikke mindst når man ser på hans 2,5 millioner afspilninger hver måned på Spotify. Det meste af hans musik er samlet der – ikke kun musikken fra Game of Thrones. Du kan også finde hans kompositioner til Westworld og Batman Begins, hvor han arbejdede sammen med Hans Zimmer. Det skriver HBO Nordic.

musikken til game of thrones. (Foto: Unsplash)
Har du de episke toner fra titelmelodien på hjernen? (Foto: Unsplash)

Læs også: Drager, dværge og White Walkers: Danske Spil åbner odds på Game of Thrones

Dagens billede: Emilia Clarke ankommer til GOT-premiere

Oh yes, nu kommer snart ottende og sidste sæson af Game of Thrones! Og vi er vilde med smukke Emilia Clarke, som her ankommer i dette modige look til premieren i New York!

· Mere fra samme kategori ·