Læs også:

Close
Grunde til at elske efteråret flotte farver

Gode bøger og podcasts du kan kaste dig over nu

Underholdning  | 

Det er efterår, og derfor er det tid til masser af indendørshygge. Vi har udvalgt nogle rigtig gode bøger og podcasts til dig

Gode bøger

Karin Slaughter – Brudstykker

Der er netop kommet en ny thriller fra den amerikanske krimiforfatter Karin Slaughter, der har solgt over 35 millioner bøger.
Andrea Oliver ved alt om sin mor Laura. Hun ved, at hun altid har boet i den lille by Belle Isle. Hun ved, at hun er en respekteret og fasttømret del af samfundet.  Hun ved, at hun ingen hemmeligheder har.  Men hun skjuler noget …

Men så en dag ender en tur til indkøbscenteret i et blodbad og en chokerende voldshandling, og pludselig ser Andrea en helt anden side af sin mor. Og det kan slå dem begge ihjel … Timer senere er Laura er på hospitalet og på forsiden af alle aviser. Det går langsomt op for Andrea, at hun alligevel ikke kender sin mor så godt, som hun troede. Farerne er først lige begyndt, og Andrea må ud på en livsfarlig jagt for at finde sandheden om sin mors fortid, før det er for sent. Filmen bliver i øvrigt også snart lavet til en tv-serie.

karin slaughter brudstykker thriller krimi bog

Brudstykker, 299 kr., saxo.com

Gun-Britt – 40 år med hår

Gun-Britt Zeller er dronningen af hår i Danmark. Nu har hun lavet en bog, der handler om 40 år med hår. Det er en modehistorie fortalt gennem frisurens udvikling. Med sin helt særlige sans for at fortælle om hår tager hun os med tilbage til tresserne i salonerne, hvor man kunne få en klip uden vask og tørring, og hvor håret skulle se ud på en bestemt måde. Op gennem 70’erne med permanentens indførelse og puddelhundelooket i begyndelsen af 80’erne. Senere blev det højt i toppen, kort i siderne og langt i nakken. En rejse gennem årtier med trends og vilde historier fra modeverdenen. Ikke alene er det en smuk coffee table book at have liggende, men det er også ret spændende historie.

gyldendal bog gun-britt hår

40 år med hår, 349 kr., gyldendal.dk

Linda P – Transformer

Det er historien om at give sig selv en chance. Det lyder måske mærkeligt, men ikke når man har læst bogen. Personligt er jeg ret vild med LINDA P, hendes måde at være på og så er hun en gudsbenådet komiker, og kan vel kaldes dronningen af comedy.

Men det er en helt anden historie og side, vi får af hende her. For det her er en hudløst ærlig og medrivende bog, der fortæller om hendes flugt fra en barndom præget af farens druk og svigt, der i første omgang baner vejen for en karriere på de skrå brædder, men ender i et rasende ridt af sprut, sex og stoffer. Som Linda P selv siger det: “Jeg levede som en mand. Jeg talte som en mand. Jeg scorede som en mand. Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for ikke at være kvinde.”

Men livet i overhalingsbanen stopper først, da hun i 2013 bliver indhentet af fortiden og bryder sammen på Skanderborg Festivalen. Sammenbruddet får hende til at tage sit liv – og ikke mindst sit misbrug – op til revision, og i bogen fortæller hun sin udviklingshistorie, om omkostningerne ved at tabe sig selv af syne, men også om vejen tilbage til livet, om at genfinde troen på kærligheden – og ikke mindst – om at stifte fred med sig selv og sin fortid. 

En hård bog at læse – men også en bog med håb og troen på, at alt nok skal lykkes.

linda p komiker bog transformer (Foto: MY DAILY SPACE)

Transformer, 250 kr., politikensforlag.dk

Gode podcasts

My Favorite Murder

Du tænker nok, at vi har tabt sutten, når vi fortæller dig, at det her en comedy-podcast, der handler om mord! Men det er det, og den er virkelig underholdende.

Karen Kilgariff og Georgia Harstark er begge store fans af true crime, og podcasten går i al sin enkelthed ud på, at Kilgariff og Hardstark hver udvælger et mord, en true crime-fortælling, en overlevelseshistorie som de fortæller hinanden. Undervejs bryder de ind med personlige fortællinger, reflektioner, skøre iagttagelser og andre påfund. Derudover handler hver andet afsnit om “hometown murders” hvor lytterne har sendt deres lokale historier ind til værterne.

De to damer snakker RIGTIG meget, men er du til denne genre er de et must-hear, og My Favorite Murder har udviklet sig fra nogle små tematiserede afsnit til at de to kvinder rejser verden rundt med deres liveshows.

Du kan lytte til My Favorite Murder lige her.

My Favorite Murder
Er du til denne genre, så er My Favorite Murdet et must-hear. (Foto: My Favorite Murder)

Third Ear / Third Ear for Politiken

Skal du høre en dansk kvalitetspodcast, så er Third Ear ikke til at komme udenom. De beskriver sig selv som et digitalt magasin, hvor de fortæller historier med ord, lyd og billeder. Og fortælle historier, det gør de virkelig!

Om en kvinde, der rejser rundt i landet med sin tunge kuffert og fusker folk, om raketkapløbet fra før Peter Madsen blev kendt for sin forfærdelige forbrydelse, om hvordan det er at bryde ud af Scientology og meget, meget andet. Hvis du kun skal lytte til én podcast i hele dit liv, så er Third Ear dem, du skal kaste dine høretelefoner efter.

Du kan lytte til Third Ear lige her.

Third Ear / Third Ear for Politiken
Skal du høre en dansk kvalitetspodcast, så er Third Ear ikke til at komme udenom. (Foto: Third Ear / Third Ear for Politiken)

This American Life / Serial

This American Life og Serial er to forskellige podcast, men tilhører det samme crew af dygtige fortællere. This American Life er små fortællinger om amerikanske skæbner – vilde, rørende og forundrende historier. Lyt eksempelvis til S-Town – en podcast, der i begyndelsen skal handle om en mand, der reparerer sjældne ure, men ender med at handle om noget fuldstændig andet.

Serial dykker ned i amerikanske retssager, hvor det kan se ud til, at det ikke er den rigtige person, der er dømt for kriminel handling. Mindst to sager er taget op til undersøgelse igen, efter Serial har haft fingrene i dem. God fornøjelse!

Du kan lytte til This American Life og Serial her og her.

This American Life / Serial
This American Life og Serial er to forskellige podcast, men tilhører det samme crew af dygtige fortællere. (Foto: This American Life / Serial)

Busigirl Podcast

Busigirl er et podcast af Terese Ask, som er partner i Impression PR. Busigirls står for ‘business girl’, og formålet med podcastet er at inspirere og samle unge kvinder, som er ambitiøse. Terese er virkelig inspirerende, og man bliver i virkelig godt humør af hver eneste episode.

I hver episode inviterer Terese to gæster – som selvfølgelig selv er to busigirls – ind i studiet til en snak om emner som business, inspiration, motivation, beauty, træning, livsstil og alt derimellem.

Så hvis du er en busigirl og mangler motivation til at nå dine mål eller bare trænger til at blive inspireret, så er Busigirl Podcast et virkelig godt bud.

Du kan lytte til Busigirl Podcast lige her.

Busigirl Terese Ask
Busigirl er et podcast af Terese Ask, som er partner i Impression PR. (Foto: Busigirl Podcast)

 

 

Læs også:

Efterårets musthaves

· Mere fra samme kategori ·