Læs også:

Close
Den Gale Pose, tivoli, fredagsrock, koncert, københavn

NEWS: Danske hiphop-legender vender tilbage til Tivoli efter 22 år

Nyheder  | 

Danske hiphop-legender vender tilbage til Tivoli efter 22 år · Piloter fra SAS strejker · Hver anden trodser brandfare og oplader mobiltelefonen om natten · Klimadebatten har sat aftryk på danskernes madvaner · Magnum lancerer designsamarbejde med Stine Bramsen og Gestuz · Dagens billede: I dag kan blive årets første sommerdag

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danske hiphop-legender vender tilbage til Tivoli efter 22 år

Den Gale Pose åbnede den første Fredagsrock på Plænen i 1997. Nu over 20 år senere er de klar til endnu en koncert i Tivoli med klassikere som Spændt Op Til Lir, Definitionen Af En Stodder og Den Dræbende Joke. Publikum kan glæde sig til et møde med Jokeren, Nicholas Kvaran, DJ Static og Szhirley, der kick-starter deres officielle genforeningsturné i Tivoli i aften klokken 22.00.

Det var rapperne fra Den Gale Pose, der sammen med Hvid Sjokolade, spillede til den første Fredagsrock i Tivoli nogensinde. Nu er de tilbage på den selvsamme weekend som dengang, og det trofaste publikum kan glæde sig til gensyn med rapperne, der var banebrydende, da de i 1990’erne definerede en ny lyd i dansk rap.

På grund af Rasmus Bergs alt for tidlige død har Den Gale Pose haft mange overvejelser om deres genforeningsturné – men har valgt at gennemføre i hans ånd. Den Gale Pose kickstarter turnéen i Tivoli i aften9, og de har masser af overraskelser med i posen.

– Det er altid en fornøjelse at spille i Tivoli. Jeg husker engang, vi skulle spille herinde, hvor jeg var så nervøs, at jeg lige tog en tur i Dæmonen, og så var jeg klar igen. I starten var det jo ikke fordi, at vi var dem, der solgte flest plader. Men set i bakspejlet er der mange, der ser de første plader som nogle klassikere. Det var det samme, da vi udkom med Spændt Op Til Lir. Men det har bare være noget, der har stået igennem tiden. Det kan man da godt kalde en evergreen. Og det kan vi godt være stolte af, siger Jokeren alias Jesper Dahl. Det skriver Tivoli.

Den Gale Pose, tivoli, fredagsrock, koncert, københavn
Danske hiphop-legender vender tilbage til Tivoli efter 22 år. (Foto: Rasmus B. S. Hansen)

Læs også: Joey Moe får egen catwalk til Fredagsrock i Tivoli

Piloter fra SAS strejker

Både i Danmark, Sverige og Norge er hundredvis af flyafgange aflyst, da SAS-piloterne i alle tre lande er gået i strejke. På sin hjemmeside skriver SAS, at 673 afgange vil blive aflyst, og at 72.000 passagerer vil blive ramt af aflysningerne.

Henrik Thyregod som er næstformand for piloternes fagforening siger, at ‘parterne simpelt hen var for langt fra hinanden’. De svenske SAS-piloter strejker efter, at forhandlinger om løn og vagtplaner brød sammen i går torsdag. Og i nat brød forhandlingerne mellem SAS og de norske piloter ligeledes sammen. Det skriver TV 2.

sas, pilot, piloter, strejke, fly, rejse, lufthavn
Piloter fra SAS strejker. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Den norske stat har solgt sine aktier i SAS

Hver anden trodser brandfare og oplader mobiltelefonen om natten

Selvom der de sidste par år har været flere tilfælde af brande, der er startet på grund af fejl, kortslutninger eller varmeudvikling i mobiltelefoner og andet elektrisk udstyr, oplader hver anden dansker stadig telefonen, når de sover.

– Det er bekymrende, at så mange tager chancen og oplader deres telefoner om natten. Vi ser ofte brande, der er startet i elektronik, og det undrer mig, at så mange stadig udsætter sig selv, naboer og familien for fare, siger skadedirektør i Gjensidige Forsikring, Henrik Sagild. Han minder samtidig om, at man altid bør have brandalarmer installeret i de rum, hvor man har elektronik med strømtilslutning.

Undersøgelsen viser også, at hver fjerde dansker har uoriginale opladere i hjemmet. Problemet er blot, at nogle billige, uoriginale opladere kan være farlige at bruge.

– Uoriginale opladere af lav kvalitet samt elektronik med fejl i kan øge risikoen for at der opstår brand. Det kan være næsten umuligt at opdage en brand, der opstår om natten, og det er derfor vigtigt, at man altid oplader sit elektroniske udstyr med originale ladere og ikke mindst, når man er vågen, siger Henrik Sagild.

Måden man håndterer sin elektronik på kan have stor betydning for ens sikkerhed, og der er nogle forholdsregler, man bør tage, for at undgå risikoen for brand.

– Hvis man oplader sin computer eller telefon i sofaen, under en pude eller i sengen, kan det skabe så meget varme, at der i sidste ende kan opstå ild- og røgudvikling. Derfor skal man altid oplade på en ikke-brandbar overflade og holde øje med, om ledningen eller opladeren har synlige skader eller bliver ekstremt varm, siger Henrik Sagild. Det skriver Gjensidige Forsikring.

Ildebrand, ild, røg, brand, brandmand, brandmænd, 112, hjælp, sos, farligt
Hver anden trodser brandfare og oplader mobiltelefonen om natten. (Foto: Pexels)

Læs også: 6 måder du lader mobilen på, som forkorter dens levetid

Klimadebatten har sat aftryk på danskernes madvaner

En ud af fire i Danmark mener at deres personlige valg af madvarer påvirker miljøet, og at mindre kød og madspild er de mest effektive tiltag til at reducere fødevarers negative aftryk på klimaet.

YouGov har publiceret den årlige Food & Health-rapport, som i mere end 10 år har målt nordiske forbrugeres holdning til mad, klima og sundhed. Rapporten viser, at flere forbrugere i de nordiske lande tager stilling til – og konsumerer på baggrund af – hvordan visse fødevarer kan være en belastning for klimaet.

Klimadebatten blussede op efter en varm sommer, men YouGov har gennem flere år vist en stigende tendens til, at danske forbrugere forbinder indtag af bestemte fødevarer med en negativ klimapåvirkning. Kød, og i særdeleshed oksekød, er den fødevaregruppe som flest forbinder med negativ påvirkning af miljøet. Næsten halvdelen af befolkningen (47 procent) forbinder oksekød med en negativ miljøpåvirkning, og blandt beboere i Hovedstadsområdet stiger denne andel til 61 procent.

1 ud af 3 (32 procent) mener også, at det at spise mindre kød er det mest effektive tiltag til at reducere fødevarers negative aftryk på klima og miljø.

3 ud af 10 danskere (30 procent) har sat sit totale kødindtag ned i løbet af det seneste år. Ud af dem svarer hver tredje (34 procent) at de hovedsageligt gør det for miljøets skyld.

Hver femte dansker (21 procent) mener, at mindre madspild er det mest effektive tiltag til at reducere fødevarers negative aftryk på miljøet. 4 ud af 10 (41 procent) svarer også, at de har smidt mindre mad ud i løbet af det seneste år, og det er den største ændring i danskernes forbrug i løbet af det seneste år. Det skriver YouGov.

grøntsager, grøntsag, grønt, veggie, veggies, vegan, vegetar, sprøjtemidler, landbrug
Klimadebatten har sat aftryk på danskernes madvaner. (Foto: Pexels)

Læs også: Sådan spiser du mere klimavenlig mad

Magnum lancerer designsamarbejde med Stine Bramsen og Gestuz

Danske Maria Black, britiske Cara Delevingne og italienske Moschino er blot nogle af navnene fra modeverdenen, som Magnum tidligere har slået pjalterne sammen med. Nu tager det kendte is-brand skridtet videre ved at forene både musik og mode i et helt nyt legesygt univers i anledning af Magnum-brandets 30-års fødselsdag. Danske Stine Bramsen og Gestuz står i spidsen.

I 30 år har dansk-opfundne Magnum givet hele verden ”True Ice Cream Pleasure”. Men selvom Magnum har rundet et skarpt hjørne, er de ikke gået hen og blevet kedelige. Under temaet ”Never Stop Playing” sætter Magnum i 2019 fokus på leg og selvforkælelse med deres mest legesyge univers til dato. Det bliver med Stine Bramsen, forsanger i det nyligt gendannede Alphabeat, og det danske modebrand Gestuz i front.

Netop musik og tøj er nogle af de elementer, som mange holder af at lege med, så Stine Bramsen, der er dansk hovedambassadør for Magnum, og kreativ direktør og stifter af Gestuz, Sanne Sehested, har slået deres kreative kræfter sammen i et eksklusivt designsamarbejde med Magnum.

– Stine Bramsen er kendt for sin legesyge stil, som både kommer til udtryk i hendes musikalske univers såvel som hendes tøjvalg. Hun har en smittende energi, og hun er modig i sine valg. Vores kreative proces har indtil videre været meget inspirerende og uden at sige for meget, trækker designet stærke tråde til vores kollektion, der lander i butikkerne til maj, siger Sanne Sehested, kreativ direktør og stifter af Gestuz.

Med udgangspunkt i Magnum-nyheden ”White Chocolate & Cookies”, hvor den klassiske kerne af vaniljeis har fået tilsat cookie swirls, og det tykke, hvide chokoladeovertræk er mikset med cookie crumble, leger Stine Bramsen og Sanne Sehested med et eksklusivt design, der forener Magnums legesyge univers med hver af de to talenters kreativitet.

– Hvilken kunstner vil ikke takke ja til muligheden for at prøve kræfter med et nyt og kreativt udfordrende felt? Jeg er meget glad for at få lov til at arbejde sammen med Gestuz, der inspirerer mig stilmæssigt og er gode til at lege med modetendenserne og samtidig skabe deres eget udtryk. Og så gør det jo absolut ikke noget, at designprocessen kræver, at vi spiser en masse Magnum undervejs, slutter Stine Bramsen.

Stine Bremsen
Magnum lancerer designsamarbejde med Stine Bramsen og Gestuz. (Foto: PR)

Læs også: Jeff Abrams designede en enkelt hat – nu køber stjerner som Beyoncé hans tøj

Dagens billede: I dag kan blive årets første sommerdag

Grundet en meget varm luft som blæser mod Danmark, kan dagen i dag blive årets første sommerdag, og vi kan nå helt op over temperaturer på 25 grader.

Vind sommer
I dag kan blive årets første sommerdag. (Foto: Pexels)

Læs også: Sommeren 2018 skriver sig ind i historien

· Mere fra samme kategori ·